Bästa vedeldad pizzaugn 2022 – Här är två modeller som vi rekommenderar

bästa vedeldad pizzaugn 2022

Sommaren är äntligen här och det innebär också att det finns utmärkta möjligheter till att tillreda mat i trädgården och på terrassen. Ett område där vi sett en explosionsartad ökning av intresse är vedeldade pizzaugnar. Här tar vi fram bästa vedeldad pizzaugn 2022 inom några olika kategorier.

Italienarna är kända för sitt pizzahantverk och det är något som inte gått svenskarna obemärkt förbi. I dessa tider är det många som söker efter napolitansk pizzaugn, något som egentligen betyder vedeldad pizzaugn. Det finns numera några riktigt bra alternativ bland vedeldade pizzaugnar på marknaden. De absolut mest kända kommer från företaget Ooni som lanserat flera varianter av den ursprungliga Ooni-ugnen sedan starten 2012.

De vedpelletseldade ugnarna värms upp till 500 °C på endast 15 minuter och tillagar en pizza i napolitansk stil på endast 60 sekunder!

Vilken pizzaugn är bäst 2022?

Vilken pizzaugn är då bäst i trädgårdstider? Vi har djupdykt i ämnet och tagit fram bästa vedeldad pizzaugn 2022:

Ooni Fyra 12 – vedeldad pizzaugn bäst i test 2022

bästa vedeldad pizzaugn 2022

Ooni Fyra 12 är en av de mest populära bland pizzaugnarna från Ooni. Denna pizzaugn effektiviserar vedeldad matlagning och ger intensiva smaker. Här har du en innovativ pelletsbehållare som matar ut lövpellets med hjälp av gravitationen. På endast 15 minuter når temperaturen upp till 500°C.

Sedan behöver pizzan endast ytterligare 60 sekunder tillagning för att bli som en äkta stenbakad napolitansk pizza. Ooni Fyra 12 är efterträdaren till Ooni 3, som var världens första bärbara pizzaugn med träpellets. Med denna kan du tillaga pizza var som helst tack vare den lätta vikten på endast 10 kg.

Ooni Karu 12 – bästa pizzaugn med pellets, gasol och ved

bästa pizzaugn med pellets, gasol och ved 2022

Ooni Karu 12 är en mer mångsidig pizzaugn än ovan nämnda Fyra 12. Detta är en pizzaugn som du kan elda med äkta trä eller kol. Det är också en pizzaugn som är gaskompatibel om du beställer en Ooni gasbrännare.

Den har även en specialdesignad bränslebricka som maximerar luftflödet och levererar en kraftfull och brännande flamma. Karu 12 har en vikt på 12 kg, som även det är tillräckligt lätt för att bära med den överallt där du vill få till en äkta napolitansk pizza.

Pizzaugnen är i rostfritt stål samt keramisk och fiberisolerad. Det finns en extra tjock Ooni Baking Stone och patenterat flamskydd för maximal värmebeständighet. 

Läs mer: Luftrenare rekommenderade av astma och allergiförbundet

Skrivet av
Mer från Mattias
Football Manager 2023 lanseras den 8 november – här är alla nya funktioner
Football Manager 2023 kommer att finnas tillgänglig på ett oöverträffat antal plattformar...
Läs mer
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *