Yum Asia Sakura Riskokare – 2024s bästa köp?

yumasiasakura riskokare

Riskokare har länge varit ett vanligt och populärt köksredskap i många länder runt om i världen, kanske främst i Asien. Men på senare år har det blivit allt mer populärt även i Sverige. Det är kanske inte så konstigt då riskokare har många fördelar som sträcker sig längre än att bara göra väldigt gott ris. Så nu när 2024 anlänt så tycker vi att vi potentiellt hittat det bästa köpet när det kommer till riskokare. Modellen är Yum Asia Sakura och i denna artikel så kommer vi att titta närmare på denna riskokare och presentera all viktig information du som kund kan tänkas behöva känna till. 

Yum Asia Sakura

Det är inte bara vi som gillar denna riskokare utan den har även blivit testvinnare hos kokare.se som testat fram de bästa riskokarna på marknaden. Och det är kanske inte så konstigt då modellen kommer från risets hemtrakter i Asien. Modellen jämförs ofta mot Zojirushi och faktum är att de delar en del teknik när det kommer till själva kokprocessen, men trots detta så är Yum Asia både betydligt billigare och mer välutrustad med funktioner. Nedan tittar vi lite närmare på dess funktioner och vad du faktiskt får med riskokaren. 

Fuzzy Logic: Om du tittat efter riskokare så är Fuzzy Logic en funktion som det är stor chans att du stött på. Men de flesta vet inte vad det faktiskt är och vad det är till för. Kortfattat är det ett system som agerar på två sätt. Det ena är att värmen kommer både underifrån precis som när man kokar ris på en spis, men för att garantera att riset blir helt jämnt kokat så kommer det även från sidorna. Det andra sättet Fuzzy Logic arbetar på är att det är en form av AI-system som känner av exakt mängd ris och vatten som är i grytan och anpassar därefter värmen efter vart i kokprocessen riskokaren är för att höja resultatet ännu ett snäpp. 

Olika kokprogram: Det är inte bara tekniken ovan som gör att riset blir extremt bra med Yum Asia Sakura. Man får även olika kokprogram för olika sorters ris. Då tiden och temperaturen som är perfekt för de olika sorterna varierar så är detta väldigt fördelaktigt om man inte bara äter de vanliga sorterna som exempelvis jasminris. 

Mer än bara ris: Precis som de flesta konkurrenter i samma prisklass så är detta mycket mer än bara en vanlig riskokare. Den kan användas till att laga andra rätter som soppor, gröt, kaksmet och sticker ut lite extra genom att kunna göra yoghurt vilket vi inte sett någon annan modell som kan göra. Att kunna använda den som ångkokare ser vi som en självklarhet då det är något de flesta riskokare kan göra nu för tiden. 

Smidiga funktioner: Om du är som många andra och har mycket att stå i så är de följande funktionerna väldigt smidiga tillskott i livet. Timerfunktionen gör att du kan förinställa när riskokaren ska ha riset klart och det enda du behöver göra är att förbereda riskokaren med rätt mängd ris, vatten och ställa in riskokaren när den ska börja köra. Det andra är varmhållningsfunktionen som gör att riset hålls i perfekt temperatur och konsistens när det blivit klart. Denna funktionen går igång automatiskt när riset är klart så det gör inget om du inte kan äta riset direkt när det blivit klart eller om ni är flera i familjen som äter vid olika tider under dagen. 

Hög kvalitet: Kvaliteten på Yum Asia är verkligen hög! På utsidan känner man att det är en robust produkt som är designad för att hålla länge. På insidan så märks det både på resultatet när man använder riskokaren, men läser man recensioner från personer som använt riskokare från Yum Asia under många år så presterar den lika bra 5 år senare som dagen man köpte den. Det gäller även den keramiska coatingen som är av väldigt hög kvalitet. 

Varför det är det bästa köpet

Yum Asia Sakura sticker verkligen ut jämfört med alternativen. De har skapat en produkt som presterar på alla punkter. Den gör fantastiskt bra ris och vi har inte hittat någon modell som gör det bättre, det är en av de mest välutrustade modellerna på marknaden när det kommer till funktioner, kvaliteten är bland de bästa modellerna på marknaden och den är dessutom väldigt snyggt designad så den passar in i alla kök. Allt detta till ett pris som är betydligt lägre än andra modeller av samma kaliber. Därför har vi kommit fram till att detta är det bästa köpet bland riskokare 2024.

More from Benny Sjölind
Den animerade ikonen Betty Boop tar sina första steg in i Metaverse
Betty Boop-fans förenas när en av de mest populära figurerna i underhållningshistorien...
Read More
0 replies on “Yum Asia Sakura Riskokare – 2024s bästa köp?”