TV som konst – Samsungs The Frame förvandlar TV:n till ett konstnärligt mästerverk

tv som konst

Under de senaste åren har Samsung omdefinierat begreppet TV med sin innovativa serie The Frame. När vi nu tar steget in i 2024 är det fascinerande att se tillbaka på hur denna unika produktserie har förvandlat den traditionella TV:n till en dynamisk konstduk och gjort den till en integrerad del av heminredning och kulturell uppskattning.

Samsung är definitivt en av de bästa TV-märken som finns på marknaden just nu. Det är inte endast inom det funktionella som märket imponerar, utan kanske främst inom design som man ligger långt framför de flesta konkurrenterna. Med sin Lifestyle-serie har man visat att en TV inte endast behöver vara en tom burk när vi inte tittar på den – den kan vara ett konstföremål som gör hemmet vackrare.

Samsungs samarbete med ikoniska konstnärer och museer

Här några exempel på de samarbeten Samsung har lanserat under det senaste åren tillsammans med ikoniska kostnärer och museer.

Keith Harings arv som TV konst

I slutet av 2023 introducerade Samsung en specialsamling av Keith Harings konst i Samsung Art Store. Den innehöll 122 av Harings mest berömda verk, och hans livfulla och socialt inflytelserika konst fick därmed plats i hem runt om i världen.

Haring, en symbol för New Yorks urbana gatukultur på 1980-talet, är känd för sin distinkta stil och sitt engagemang för sociala frågor. Samsungs initiativ gjorde dessa ikoniska verk, som “Radiant Baby” och “Untitled (Dancing Dogs)”, tillgängliga för en global publik, i linje med Harings filosofi att “konst är till för alla”.

Metropolitan Museum of Art ansluter sig till The Frame

samsung the frame konst

Samsungs partnerskap med The Metropolitan Museum of Art i New York City markerade ytterligare en milstolpe. Detta samarbete förde 38 mästerverk från olika avdelningar på The Met, inklusive American Wing och Islamic Art, till The Frame.

Konstälskare kunde njuta av högupplösta digitala reproduktioner av verk som Vincent van Goghs “Solrosor” och Emanuel Leutzes “Washington korsar Delaware” i sina egna vardagsrum.

Disneys hundraårsjubileum tillsammans med The Frame

Som en unik hyllning till Disneys 100-årsjubileum lanserade Samsung The Frame-Disney100 Edition. Denna utgåva hade en anpassad design med en Disney-inspirerad ram och fjärrkontroll, plus 100 speciella Disney-konstverk.

Det var en blandning av teknik och nostalgi som tilltalade Disney-fans över hela världen och visade Samsungs engagemang för att förena underhållning med konst.

Salvador Dalís mästerverk på Samsung Art Store

Salvador Dalís mästerverk på Samsung Art Store

Samsung välkomnade också Salvador Dalís surrealistiska konstverk till sin Art Store. Detta initiativ, i samarbete med Fundació Gala-Salvador Dalí, introducerade 12 av Dalís mästerverk, som “The Persistence of Memory”, för en digital publik.

Detta initiativ hyllade inte bara Dalís arv utan gjorde också hans gåtfulla konst mer tillgänglig för allmänheten.

Omvandla hemmet med digital TV konst

samsung konst tv

Samsung Art Store, som introducerades 2017, har förändrat hur vi uppfattar och interagerar med konst. Med ramen kan användarna enkelt växla mellan olika konstverk och matcha inredningen och stämningen i rummet.

Denna flexibilitet, i kombination med den mångsidiga konstsamlingen som sträcker sig från klassiskt till modernt, har gjort The Frame till en favorit för konstentusiaster och inredningsälskare.

Konstnärliga insikter och personliga rekommendationer

Förutom att visa konst ger The Frame och Art Store värdefulla insikter om varje konstverk, inklusive detaljer om konstnären och det museum där originalverket finns. Butikens rekommendationsfunktioner, till exempel alternativet “För dig”, erbjuder en personlig konstupplevelse baserad på användarens preferenser och humör.

Framtiden för konstkonsumtion

Samsung Art Stores pågående utveckling tyder på en framtid där konst inte bara visas utan också upplevs på olika sätt i våra egna utrymmen. Plattformen ska vara mer än bara ett konstarkiv, den ska vara en interaktiv och uppslukande konstupplevelse som är tillgänglig för alla.

Slutsats – TV som konst

Samsungs The Frame-serie och Art Store har revolutionerat synen på TV och konstkonsumtion. Genom att förvandla TV:n till en duk för konst i världsklass har Samsung suddat ut gränserna mellan teknik, underhållning och kultur och skapat en unik och berikande upplevelse som går hem hos en modern publik.

När vi ser fram emot framtida innovationer fortsätter Samsung att visa sitt engagemang för att göra konst till en integrerad, tillgänglig och dynamisk del av vardagen.

More from Benny Sjölind
Kolla in dessa unika hörlurar tar bort av luftföroreningar i din omgivning
Dyson har några av de lyxigaste luftrenarna på marknaden, men ifjol tog...
Read More
0 replies on “TV som konst – Samsungs The Frame förvandlar TV:n till ett konstnärligt mästerverk”