Moraknivs Ash Wood Outdoor Collection hyllades med iF Design Award 2024

morakniv if design vinnare 2024

Morakniv, det anrika svenska knivtillverkande företaget, har återigen fått internationellt erkännande genom att vinna iF Design Award 2024 för sin Ash Wood Outdoor Collection inom kategorin Produktdesign & Sport/Outdoor. Denna utmärkelse är en bekräftelse på Moraknivs förmåga att kombinera tradition med innovation inom knivtillverkning.

En hyllning till tradition och hållbarhet

morakniv if design vinnare 2024

Den prestigefyllda iF Design Award, känd för att vara en av världens mest eftertraktade designtävlingar, har detta år uppmärksammat Morakniv för dess exceptionella bidrag till designvärlden.

Med mer än 10 000 inskickade bidrag från hela världen står det klart att Moraknivs Ash Wood Outdoor Collection inte bara är en produktserie utan ett konstverk som berättar historien om svensk knivtillverkningstradition, strävandet efter hållbarhet och en djup respekt för naturen.

En kollektion född ur Svenskt kulturarv

morakniv if design vinnare 2024

Thomas Johansson, en av de drivande industridesignerna bakom kollektionen, delar med sig av tanken bakom designen:

“Denna kollektion är vår hyllning till över 130 års knivtillverkning i Mora. Genom att integrera modern design med traditionella metoder, vill vi inspirera människor att utforska det vilda med respekt och beundran.”

Kollektionen består av fyra knivar med namn som Finn, Wit, Lok och Rombo, alla valda för att hedra pionjärerna inom den svenska knivtillverkningen. Varje kniv i serien är tillverkad för att hålla en livstid, med skaft av ljus ask, blad av återvunnet svenskt rostfritt stål, och skyddande fodral av svart vegetabiliskt garvat läder.

En framtid rik på innovation och hållbarhet

Johan Burtus, VD för Morakniv, betonar företagets engagemang för hållbarhet:

“Genom Ash Wood Outdoor Collection tar vi ett stort steg mot en mer hållbar framtid, utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda. Detta är ett bevis på vår dedikation till att bevara vår planet samtidigt som vi fortsätter att leverera produkter av högsta kvalitet.”

Den nya kollektionen, som lanserades under IWA Outdoor Classics 2023 i Tyskland, markerar en ny era för Morakniv, där hållbarhet och funktionalitet går hand i hand. Från den mångsidiga Rombo-kniven, designad för utomhusmatlagning, till den robusta Lok-kniven för expeditioner, varje detalj i serien är noggrant utformad för att möta de specifika behoven hos äventyrare och naturälskare.

Moraknivs framgångar på den internationella arenan med Ash Wood Outdoor Collection är inte bara en vinst för företaget utan också för den svenska designen och innovationskraften. Detta erkännande från iF Design Award 2024 lyfter fram den svenska knivtillverkningens arv och Moraknivs roll som en ledare inom hållbar produktutveckling.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Bitcoin-halveringen – Hur kryptovalar förbereder sig för skiftet
Turerna kring Bitcoins förestående halvering intensifieras i takt med att kryptovalarna gör...
Read More
0 replies on “Moraknivs Ash Wood Outdoor Collection hyllades med iF Design Award 2024”