Blossa firar två decennier med Vinteräpple från 2004 – Jubileumsfirande genom att återintroducera en älskad smak

blossa vinteräpple glögg 2023

Detta år markerar Blossa årgångsglöggs 20:e årsjubileum. För att fira detta särskilda tillfälle återintroducerar de en välkänd smak från det förflutna, nämligen Blossa Vinteräpple från 2004. Jubileumseditionen av Vinteräpple bjuder på en uppfriskande kombination av gröna äpplen och distinkt calvados, kompletterat med Blossas signaturkryddor.

Blossas historik och tradition av innovation

blossa vinteräpple glögg 2023

Redan 2003 presenterade Blossa en modern twist på deras traditionella glögg, i en era där innovation i smaker och begränsade upplagor fortfarande var nytt. Sedan dess har Blossa utforskat olika smakprofiler och gett varje ny upplaga en distinkt design, vilket har gjort dem till många samlarnas skatt.

Över de senaste 20 åren har Blossas smakval och kreativa tillvägagångssätt varit mycket uppskattade av svenska folket. Många har frågat om gamla smaker kan göras tillgängliga igen, och nu är svaret ja.

Åsa Orsvärn, den kreativa kraften bakom varje Blossa årgångsglögg, har en särskild plats i sitt hjärta för Blossa 04 Vinteräpple:

– Jag hade aldrig 2003 kunnat drömma om att årgångsglöggen skulle bli så uppskattad som den är idag, säger Chief Blender Åsa Orsvärn. Det känns roligt att inför detta jubileumsår få chansen att blicka tillbaka och kunna återskapa just Blossa Vinteräpple. Det var härligt att få blanda receptet på nytt och återuppleva smaken.

blossa vinteräpple glögg 2023

Jubileumseditionens unika smakprofil

Denna jubileumsedition av Blossa 04 Vinteräpple har en bas av vit starkvinsglögg. Den kombinerar friskheten av äpplen, en skarp ton av fransk calvados och de välkända kryddorna från Blossa. Denna mix erbjuder en elegant och fruktig glögg, idealisk för både varma och kyliga vinterkvällar.

Tillgänglighet och serveringsförslag

Blossa 04 Vinteräpple jubileumsutgåva finns tillgänglig i en 375 ml flaska, vilket svarar på önskemål om mindre storlekar för att smaka olika glöggvarianter under högtiden. Denna storlek är perfekt för att njuta av en provsmakning hemma. Den kan serveras varm eller kall, och passar utmärkt med olika tillbehör som nötter, torkade äppelchips och kvalitetsostar.

Denna särskilda Blossa 04 Vinteräpple finns i en 375 ml flaska med en alkoholhalt på 15%. Den är tillgänglig i Systembolagets specialsortiment nu till ett pris av 89 SEK under artikelnummer 54528-02.

Läs också: Årets glögg från 2023

More from Benny Sjölind
Nandini Jungle och Go Active Travel Presenterar Exklusiv Yogaresa till Bali
Nandini Jungle by Hanging Gardens, känt för sin exklusiva atmosfär i Balis...
Read More
0 replies on “Blossa firar två decennier med Vinteräpple från 2004 – Jubileumsfirande genom att återintroducera en älskad smak”