Blossa 23: En nostalgisk resa till Gamla Stan – Blossa återvänder till sina rötter

årets glögg från blossa 2023

För att uppmärksamma 20-årsjubileet av Blossas årgångsglögg har man valt att återgå till den plats där den första flaskan skapades för mer än ett sekel sedan: Gamla Stan i Stockholm. Här är årets glögg från Blossa 2023.

Den nya Blossa 23 kombinerar smakerna av uppfriskande hallon och blommande humle, en spegling av Blossas långa tradition av hantverksskapande. En annan spännande nyhet detta år är introduktionen av en alkoholfri version av årgångsglöggen. Vad som är ännu mer fascinerande är att båda flaskorna har förmågan att lysa upp i mörkret. Så, tänd inte ljusen för att upptäcka!

Historien bakom Blossa

smak på årets glögg från blossa 2023

Genom att vandra genom Sveriges gamla gator och torg i Gamla Stan, kan man fortfarande känna historien om när den allra första flaskan Blossa fylldes år 1895. Fortfarande idag tillverkas Blossas glögg baserat på det ursprungliga hemliga receptet, en distinkt kryddblandning som mognar över tid, kombinerad med vin från utvalda vingårdar.

Blossas hängivenhet till hantverket har cementerat märkets plats som en älskad tradition, och det är denna rika historia som tjänat som inspiration för årgångsglöggen 2023.

Blossas resor och smakäventyr

årets glögg från blossa 2023

Det var två decennier sedan som Blossa introducerade sin första årgångsglögg, vilket var en modern hyllning till Blossas hantverkshistoria. Med åren har Blossa utforskat globala smaker från destinationer som Hawaii, Italien och Indien. Men detta år står Sverige i fokus för inspiration.

I Blossa 23 ger hallonet en lekfull ton till glöggen, med en fin balans till humlens aromer. Den speciella kombinationen av humle och nejlika skapar en intressant smakupplevelse.

Flaskans design för årets glögg från Blossa 2023, Blossa 23, tar oss med på en resa genom märkets historia, från ursprunget i en vinbutik på Stora Nygatan till dagens moderna värld. En speciell detalj är att flaskans design faktiskt lyser i mörkret, påminnande om gatlyktorna i Gamla Stan.

Alkoholfri glögg gör entré hos Blossa

årets glögg från blossa 2023

För första gången introduceras en alkoholfri version av årgångsglöggen, vilket utökar valet på glöggbordet. Oavsett om du föredrar din glögg varm eller kall finns det tips att hitta från Blossas huvudblandare. Blossa 23 finns både som en alkoholhaltig glögg och en alkoholfri version, båda i 750 ml glasflaskor.

För att markera jubileet kommer Blossas alkoholfria årgångsglögg även att visas i NK:s julskyltning i Stockholm. Den stora avtäckningen sker den 19 november och glöggen kommer att vara tillgänglig till slutet av december.

För de som är nostalgiska finns en utställning av alla tidigare årgångsglöggar i saluhallen.

Läs också: Ny design på Mariestads öl

More from Benny Sjölind
Världens ledande företag inom litiumdriven elektrisk mikromobilitet lanserar sin nyaste innovativa sparkcykel.
NIU, som är världsledande inom elektriska fordon för urban mikromobilitet, utökar sin...
Read More
0 replies on “Blossa 23: En nostalgisk resa till Gamla Stan – Blossa återvänder till sina rötter”