Porsche avslöjar nya elektriska Macan – En designrevolution

Nya Porsche Macan

Porsche förbereder sig för att presentera sin senaste skapelse, den helt nya elektriska Macan, den 25 januari 2024. Lanseringen av andra generationens populära SUV kommer att äga rum i Singapore och sändas live via Porsche Newsroom.

En inblick i designprocessen

Nya Porsche Macan

Michael Mauer, Vice President Style Porsche, ger en exklusiv inblick i den utmanande designprocessen av den nya Macan. Han poängterar att detta är första gången Porsche elektrifierar en redan etablerad modell, vilket kräver en fin balans mellan att bevara Porsches ikoniska design och samtidigt införa innovativa element.

Mauer betonar vikten av att nya Macan omedelbart ska kännas igen både som en Porsche och som den senaste modellen, vilket är centralt för märkets identitet.

Utmaningar och möjligheter med ny drivlina

Att byta från förbränningsmotor till en helt elektrisk drivlina var en utmaning som erbjöd nya designmöjligheter. Mauer förklarar att borttagandet av det större motorblocket möjliggjorde en mer framträdande design av motorhuven.

Trots utmaningar som det stora batteriet och behovet av optimal aerodynamik, har teamet lyckats behålla Porsches karaktäristiska flyline-design. Detta arbete har resulterat i att den helt elektriska Macan är en av de mest aerodynamiska SUV:arna på marknaden, med ett luftmotstånd på endast 0,25.

Fortsatt trogen Porsches Design-DNA

Mauer understryker att även om Porsche omfamnar elektrifiering, kommer deras design-DNA att förbli konstant. Den nya Macan är ett tydligt exempel på detta, där SUV:ens sportiga och dynamiska känsla har förfinats både invändigt och utvändigt, samtidigt som dess grundläggande proportioner har bibehållits.

Världspremiären för den helt nya elektriska Macan att livestreamas från Singapore den 25 januari 2024, med en inspelning tillgänglig efter evenemanget.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Temu omdöme – Allt du behöver veta om den trendande shopping-appen
Temu är en kinesisk e-handelsapp som lanserades i Sverige i juni 2023....
Read More
0 replies on “Porsche avslöjar nya elektriska Macan – En designrevolution”