Mercedes lanserar laddhybridversion av E-Klass från AMG

Mercedes lanserar nu en revolutionerande nyhet, en laddhybridversion av E-Klass från AMG. Denna innovativa modell kombinerar kraftfull prestanda med miljömedvetenhet och kommer att erbjudas både som kombi och sedan. Den nya modellen, Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+, stoltserar med en systemeffekt på imponerande 585 hästkrafter och en elektrisk räckvidd på upp till 10 mil, vilket möjliggör en stor del av vardagskörningen på enbart el.

Banbrytande teknik och prestanda

Mercedes lanserar laddhybridversion av E-Klass från AMG

Med en 3-liters rak sexa bensinmotor i kombination med en kraftfull elmotor på 120 kW (163 hk), levererar denna laddhybrid en sammanlagd effekt på 585 hästkrafter, med en topp på 612 hästkrafter vid aktivering av Race Start-funktionen.

Ett vridmoment på 750 Nm katapulterar bilen från 0 till 100 km/h på blott 3,8 sekunder, medan toppfarten når upp till 280 km/h.

nya Mercedes E-Klass från AMG

Batteriet, på 28,6 kWh, är smart placerat under golvet i bagageutrymmet och erbjuder en praktisk användbar kapacitet på 21,2 kWh för vardagsbruk, reserverad energi för ytterligare prestanda inräknat.

För hemmaladdning accepterar bilen en standardladdning på 11 kW, vilket fulladdar batteriet på ungefär två timmar, medan en snabbare DC-laddning på 60 kW reducerar laddningstiden markant.

Läs också: Lyxiga Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Förfinad fyrhjulsdrift och komfort

nya Mercedes E-Klass från AMG

Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ är utrustad med fyrhjulsdrift där kraftfördelningen mellan fram- och bakaxel kan varieras helt och hållet för optimal prestanda och säkerhet.

Den speciella AMG RIDE CONTROL-fjädringen är finjusterad för att balansera AMG:s sportiga känsla med den komfort som förväntas vid körning i ren eldrift.

Bilen levereras med en omfattande utrustningslista som standard, inklusive styrbar bakaxel för ökad manövrerbarhet och precision.

För den som önskar mer finns en ännu längre lista med tillval för att anpassa bilen efter personliga behov och preferenser, vilket ytterligare cementerar Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ som en av de mest mångsidiga och innovativa modellerna i sitt segment.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Ska du shoppa loss på nätet? Se upp för dessa bedrägerier
Att handla på nätet kan vara lika förföriskt som en nattmacka. Men...
Read More
0 replies on “Mercedes lanserar laddhybridversion av E-Klass från AMG”