Mercedes-Maybach EQS 680 SUV: Lyx möter elektrisk kraft

Mercedes Maybach elbil

Mercedes-Maybach, det berömda tyska lyxmärket, tar steget in i elbilsvärlden med introduktionen av sin första elbil någonsin, Mercedes-Maybach EQS 680 SUV. Detta anmärkningsvärda fordon kombinerar den banbrytande tekniken i EQS SUV från Mercedes-EQ med den exklusiva och överdådiga lyx som definierar Mercedes-Maybach-märket.

Vid en första anblick är det uppenbart att Mercedes-Maybach EQS 680 SUV inte är någon vanlig EQS SUV. Fronten har en distinkt Maybach-karaktär, och många köpare kommer att lockas av märkets ikoniska tvåfärgade lackering, kompletterad av en minutiöst handmålad nålrand som elegant delar upp de målade fälten.

Mercedes Maybach elbil

Den verkliga särskiljande faktorn ligger dock i fordonets interiör, särskilt i baksätet – det område där ägarna sannolikt kommer att tillbringa merparten av sin tid. Som standard är Mercedes-Maybach EQS 680 SUV utrustad med Executive-säten med ventilation, massagefunktion och värme för nacke och axlar. Dessutom erbjuder fotstöden separat massage för vaderna, vilket garanterar en oöverträffad komfortnivå.

Läs mer: Mercedes lanserar elscooter

Mercedes Maybach elbil interiör

När passageraren i det högra baksätet lutar sig till viloläge, glider det högra framsätet automatiskt framåt, vilket ger extra benutrymme för att öka passagerarnas komfort.

För dem som söker den högsta lyxen erbjuder Mercedes-Maybach EQS 680 SUV:n alternativet First Class Rear-konfiguration. Detta alternativ delar baksätet med en mittkonsol som sträcker sig sömlöst från instrumentbrädan till det bakre ryggstödet. Konsolen har kylda och uppvärmda mugghållare samt kylda förvaringsutrymmen för champagne, komplett med specialdesignade silverpläterade champagneglas.

Mercedes Maybach elbil

Hela kupén i Mercedes-Maybach EQS 680 SUV har utformats minutiöst för att skapa en atmosfär av oöverträffad komfort. Luftfiltreringssystemet arbetar i flera steg och garanterar högsta luftkvalitet både i och utanför fordonet. Som standard är fordonet utrustat med AIR BALANCE, som erbjuder ett urval av dofter för att förstärka olika stämningar, vilket ytterligare berikar den sensoriska upplevelsen för passagerarna.

Mercedes Maybach elbil

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV har konstruerats för att minimera väg-, vind- och drivljud. Men för dem som söker en uppslukande ljudupplevelse erbjuder fordonet Burmester® 4D Surround System. Med 15 högtalare och exciters som är strategiskt placerade resonerar musiken i hela kupén, vilket gör att passagerarna fysiskt kan känna musiken i sina säten.

Under den eleganta exteriören har Mercedes-Maybach EQS 680 SUV ett permanent fyrhjulsdrivningssystem som levererar en imponerande effekt på 650 hästkrafter (484 kW) och ett maximalt vridmoment på 950 Nm. Att accelerera från 0 till 100 kilometer i timmen tar bara 4,4 sekunder, vilket visar på fordonets anmärkningsvärda prestanda.

Mercedes Maybach elbil

När det gäller räckvidd erbjuder Mercedes-Maybach EQS 680 SUV en uppskattad räckvidd på upp till 60 mil. Dessutom stöder fordonet DC-snabbladdning, vilket möjliggör laddningshastigheter på upp till 200 kW. Detta innebär att endast 15 minuters laddning kan ge ytterligare 22 mils räckvidd, vilket gör långa resor bekvämare och effektivare.

Mercedes Maybach elbil 2023

Försäljningen av SUV:n Mercedes-Maybach EQS 680 planeras att starta i sommar och de första leveranserna förväntas ske under hösten. Med sin sammansmältning av avancerad elektrisk teknik och oöverträffad lyx är detta fordon redo att sätta nya standarder i världen av elektriska lyx-SUV:er och ytterligare befästa Mercedes-Maybach-märkets engagemang för innovation, överflöd och hållbarhet.

Läs mer: Mercedes presenterar sina elcyklar

More from Benny Sjölind
Bästa vedeldad pizzaugn 2024 – Här är två modeller som vi rekommenderar
Sommaren är äntligen här och det innebär också att det finns utmärkta...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *