Honda lanserar innovativa Motocompacto e-scooter: Kompakt, elegant och hopfällbar

honda motocompacto elmoped

Med inspiration från den ikoniska Honda Motocompo från 1980-talet presenterar Honda den banbrytande e-scootern Motocompacto, som kombinerar modern elegans med en effektiv, extremt hopfällbar design. Från och med november kommer denna avantgardistiska scooter att finnas tillgänglig exklusivt på Motocompacto.honda.com och hos utvalda Honda- och Acura-återförsäljare, till ett pris på 995 USD.

Den miljövänliga Motocompacto är utformad för dagens urbana transportbehov och erbjuder förarna en spännande men ändå miljömedveten åktur. Med en topphastighet på 15 km/h och en imponerande räckvidd på 12 mil på en enda laddning, laddas denna e-scooter helt på bara 3,5 timmar med ett vanligt 110 V-uttag, oavsett om den är hopfälld eller uppställd.

honda motocompacto elmoped

Motocompacto förkroppsligar Hondas innovationsanda och engagemang för hållbarhet. Tillsammans med våra senaste elektriska SUV-erbjudanden understryker den vårt engagemang för en grönare framtid genom heltäckande nollutsläppslösningar, kommenterar Jane Nakagawa, Vice President of R&D Business Unit på American Honda Motor Co., Inc.

Motocompacto har utformats och förverkligats av Hondas ingenjörsteam i Ohio och Kalifornien och har beviljats 32 patent. Tack vare sin tydliga vikbarhet kan den omvandlas till en bärbar och stapelbar väska, vilket underlättar transport och förvaring.

Läs också: Coolaste elcyklar just nu

honda motocompacto elmoped

Motocompacto är idealisk för att ta sig fram i stadsmiljö och på utbildningsområden och prioriterar förarens komfort med funktioner som en mjuk sits, stadiga fotstöd, gott om förvaringsutrymme ombord, en digital display och ett användarvänligt bärhandtag.

Med en intuitiv mobilapp kan användarna dessutom justera inställningar, inklusive belysning och körlägen, via Bluetooth®.

Nick Ziraldo, projektledare på Honda Development and Manufacturing of America, betonar att Motocompacto är en blandning av nöje och funktionalitet och tillägger:

– Motocompacto är en fröjd att köra, men den kompromissar inte med säkerhet och motståndskraft. Den har en robust konstruktion i värmebehandlad aluminium, lysande LED-lampor, sidoreflektorer och en säker låsmekanism på stativet som passar de flesta cykellås.

honda motocompacto elmoped

Den inbyggda kompaktladdaren säkerställer effektiv och snabb laddning. Motocompactos eleganta design gör den dessutom till en duk för personlig anpassning med dekaler, klistermärken och mycket mer.

Entusiaster kan också se fram emot ett exklusivt utbud av Motocompacto-tillbehör, inklusive hjälmar, ryggsäckar och kläder.

Läs också: BMW lanserar ny elmoped

Nyckelspecifikationer och Funktioner

  • TEKNIK Motortyp: Permanentmagnet, direkt drift
  • Maximal Uteffekt: 490W
  • Vridmoment: 11.8 lb.-ft./16 Nm
  • Drivning: Framhjulsdrift
  • Max Hastighet: 15 mph (cirka 24 km/h)
  • Batterikapacitet: 6.8Ah
  • Laddningstid: 3.5 timmar (110v)
  • Räckvidd: Upp till 12 miles (cirka 19 km)
More from Benny Sjölind
Är detta den bästa luftrenaren på marknaden? Dysons senaste lansering ger HEPA-filtrerad luft i utrymmen på upp till 100 m2
Dyson har återigen omdefinierat standarderna för rening av inomhusluft med sin senaste...
Read More
0 replies on “Honda lanserar innovativa Motocompacto e-scooter: Kompakt, elegant och hopfällbar”