MOVS lanserar egenutvecklade elcyklar under Design Week

movs elcyklar 2023

Nu presenterar svenska MOVS de nya elcyklarna Nörd och Ergo. Dessa elcyklar har bland annat funktioner som avancerade sensorer för en intuitiv körupplevelse och ett egendesignat löstagbart cykelbatteri i premiumklassen, med komponenter som du annars bara hittar i elbilsindustrin.

Även gällande design urskiljer sig cyklarna; sladdarna är dolda i en mattsvart ram, tillverkad i ett enda stycke lättviktsaluminium utan fogar – en så kallad Uniframe.

Lanseras under Stockholm Design Week

Elcyklarna lanseras under den nu pågående Stockholm Design Week och finns utställda fram till 12 februari på NK i centrala Stockholm. I tillverkningen av elcyklarna har man inte använts några standardkomponenter, utan varenda detalj är utvecklade in-house för att skapa en unik cykel med en avancerad körupplevelse.

Cyklarna är de första i en rad av kommande produktlanseringar från MOVS. De skall samtidigt bereda väg för en hållbar och stressfri vardag genom noll utsläpp och ett cirkulärt system där man inte äger cykeln utan långtidshyr den. Av de nu lanserade modellerna är Nörd nischad som ett högteknologiskt vrålåk, medan Ergo skall vara en ergonomisk vardagsglidare. 

Det som tydligt särskiljer MOVS från andra aktörer därute är balansen mellan design och funktion. Vi har borrat ner oss i varenda detalj för att skapa en så väldesignad cykel som möjligt som samtidigt står pall för svenska vintervägar och hjälper urbana stadsbor genom en hektisk vardag, säger Jonas Rundqvist, Chief Designer & Co-Founder på MOVS. 

Enorm potential för elcyklar

Under 2021 såldes hela fem miljoner cyklar och elcyklar inom EU. Men inom branschen menar man att detta ändå bara är toppen av isberget. Elcykelförsäljningen beräknas nämligen öka från 3,7 miljoner cyklar 2019 till 17 miljoner 2030. Det som skall göra att MOVS urskiljer sig är att det skall vara enkelt att välja elcykel genom en månadskostnad som står sig väl mot kollektivtrafikens avgifter och utklassar de dyra bensin- och parkeringspriserna. 

För oss är det viktigt att tänka annorlunda, i stället för att sälja elcyklar erbjuder vi ett medlemskap på en enkel och lättillgänglig plattform, och i stället för att på det traditionella sättet använda standardiserade cykelkomponenter från hyllan har vi tagit fram majoriteten av delarna helt själva. Allt för att skapa den bästa av elcyklar som får stadsbor på bred front att hoppa upp i sadeln, säger Mikael Klingberg, CEO & Founder på MOVS.

Läs mer: Bästa portabla elmotorer för cyklar

More from Benny Sjölind
Bästa blogginlägg till video AI-verktyg 2024
AI-baserade plattformar som omvandlar blogginnehåll till videor är en prisvärd och snabb...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *