Bästa träningsverktyg för fotboll 2023 – här är prylarna som gör dig till en bättre spelare

bästa träningsverktyg för fotboll 2023

Som alla seriösa spelare och tränare vet är det utmanande men samtidigt en givande resa att försöka bemästra fotbollskonsten. För att nå till toppen och förbli på topp är det viktigt att ta alla tillgängliga verktyg i bruk. Det inkluderar att dra nytta av moderna prylar som är särskilt utformade för fotbollsspelare. Här tar vi fram fotbollsprylar som gör dig till en bättre spelare.

Vi har varit vana med snabba tekniska framsteg inom tekniken de senaste årtiondena. Men inom fotbollen tog det ett tag innan man på allvar började använda sig av alla de möjligheter som finns tillgängligt. Nu har dock allt från proffslag till spelare på lägre nivåer i allt högre grad anammat tekniken för att bli bättre. Och inte undra på det – nu är det både förmånligare och lättare att få tag på bra verktyg för att utvecklas som spelare!

Läs mer: Bästa golfprylarna 2023

Fotbollsprylar som gör dig till en bättre spelare 2023

bästa fotbollsprylar för träning 2023

Vilka fotbollsprylar är då nödvändiga för att ta nästa steg som spelare? Det råder det delade meningar om. Det viktigaste av allt är och kommer alltid att vara hårt och målmedveten träning med bollen vid fötterna. Det finns inga tekniska hjälpmedel som kan ersätta detta om du vill bli en bra fotbollsspelare.

Men fotboll är samtidigt ett komplext spel, där dina egna unika styrkor ofta är avgörande för hur bra du kan bli i den hårda konkurrensen. Hit hör allt från snabbhet till uthållighet och reaktionssnabbhet. Även förmågan att läsa spelet är väldigt viktigt i spelet. Allt detta kan tränas upp genom de smarta verktyg som finns tillgängliga idag.

Här tar vi fram bästa fotbollsspelare som gör dig till en bättre spelare:

STATSports Apex Athlete

Fotbollsprylar som gör dig till en bättre spelare 2023

Om du följt med proffsfotboll från någon av toppligorna som Premier League eller La Liga har du inte kunnat undgå att se spelare bära denna pryl. STATSports Apex Athlete-serien är den enda GPS-spårare på marknaden med 16 nyckelmätningar. Denna av FIFA-godkända GPS-spåraren använder samma teknik som proffsen och hjälper dig att ta din prestation till nästa nivå.

Den mäter bland annat hårt långt du springer under träningar och matcher, maxhastighet och antal sprints. Den ger dig även värmekartor för att se vilka muskelgrupper som används mest. Detta kan vara nödvändigt bland annat för att veta vilka muskler du skall fokusera på i din återhämtning.

Du kan också jämföra live-data med dina vänner och se hur du rankar dig mot proffsen med din egen unika Pro Score. Detta är en ny funktion som låter dig spåra dina prestationer med ett övergripande betyg.

Blazepod för reaktionssnabbhet

bästa prylar för reaktionssnabbhet för fotboll 2023

Många tror att reaktionssnabbhet är medfött. Det finns dock mycket som tyder på att det till stor del kan tränas upp – även bland fotbollsspelare. Blazepods är prylar som stimulerar kroppens respons genom reaktion och koordinerande övningar. I detta paket finns fyra stycken pods som kan användas med den kompatibla träningsappen. 

Du kan träna med dessa ensam eller i grupp genom att välja ett träningsprogram i appen och hålla reda på all träningsdata. Träningsdatan lagras så att du kan optimera dina prestationer och mål samt spåra dina framsteg i din träning. 

Hastighetsmätare för skott

hastighetsmätare för skott i fotboll 2023

En radar som mäter hastigheten på dina skott är inte endast en rolig manick att använda för att utmana dina kompisar. Det är också ett utmärkt träningsverktyg för att mäta dina framsteg gällande din sparkteknik.

Skottekniken är en undervärderad färdighet inom fotbollen och genom att öva på många olika vinklar i tillslaget kan du utveckla denna. Om du dessutom har ett verktyg för att mäta detta gör det träningen betydligt roligare.

Bästa träningsset för fotboll

fotbollsprylar som gör dig till en bättre spelare 2023

Det finns en del verktyg som är ett absolut måste oavsett om du tränar fotboll på egen hand eller i ett lag. Hit hör ett set som tränar upp snabbhet med en stege och fallskärm, samt låga häckar för träning av spänst.

Fotboll handlar om accellerationsssnabbhet och snabba omställningar i sidled. Det gäller både i spelet med och utan boll. För bästa möjliga träning av dessa egenskaper ett detta träningsset optimalt. Det innehåller produkter av premiumkvalitet som tål alla väderförhållanden och slitage.

SenseBall fotbollstränarboll

fotbollsprylar som gör dig till en bättre spelare 2023

SenseBall är fotbollstränarbollen som används av ungdomslag i mer än 500 fotbollsklubbar som Leicester City, Rangers FC, Sevilla FC, Real Sociedad, RSC Anderlecht, KRC Genk, RCSC Charleroi, FC Nantes – bara för att nämnda några.

I en app får du teknik- och träningsvideon serverade och där kan du skapa din egen träningsrutin. Dessa videon hjälper dig med all detaljerad information om de rörelser som ska utföras. Det är som att ha en personlig fotbollstränare. 

Även om verktyget med fotbollen i storlek 3 är utformad för spelare upp till 20 års ålder, är det också utmärkt för att vässa tekniken upp i vuxen ålder. Genom att upprepa övningarna hundratals gånger kommer du att förbättra bollkontrollen. Bli snabbare och få bättre rytm och touch. Detta verktyg gör helt enkelt så att du snabbar upp ditt beslutsfattande.

Studsnät på passning och mottagning

fotbollsprylar som gör dig till en bättre spelare

Att ha bra passningsspel och bra mottagningar är och kommer alltid att vara bland det viktigaste inom fotbollen. För att träna upp denna förmåga behöver du inte ens ha kompisar eller ett lag att träna med, utan denna förmåga kan du till stor del träna upp även på egen hand.

Ett bra verktyg för detta ändamål är detta träningsnät från PodiuMax som ger dig både möjlighet att passa bollen efter marken och i luften. Om du använder verktyget på naturgräs eller grus kan du kila fast det i marken för att undvika att det flyttar på sig.

Med detta träningsverktyg kommer du garanterat att förbättra dina passningar och dina mottagningar. Den oförutsägbara bollreturen förbättrar också din reaktion, vilket du kan använda t.ex. vid skottövningar direkt från passning.

Airofit Pro Breathing

bästa fotbollsprylar för att bli en bättre spelare 2023

Fotboll är en krävande sport även för dina andningsorgan och precis som andra muskelgrupper reagerar dina andningsmuskler på träning och blir snabbare, starkare och effektivare. 

Airofit utvecklades ursprungligen av det danska MedTech-företaget AMBU som en medicinsk apparat för astma och COPD-hjälp. Nu finns detta verktyg med träningsapp tillgängligt även för allmänheten och har utvecklats av andningsexperter för att ge dig instruktioner för att säkerställa att alla övningar utförs korrekt. 

Du kan mäta din nuvarande lungkapacitet och andningskraft för att anpassa hela träningen speciellt till dig och stärka andningsmusklerna med blåsintrumentet.

Bästa fotbollsskor 2023

bästa fotbollsskor 2023

Bland fotbollsskor finns det två märken som dominerar marknaden – Adidas och Nike. Det är dessa två märken som även har fotbollsvärldens främsta spelare i sitt stall. Lionel Messi har använt Adidas under hela sin fotbollskarriär, medan Cristiano Ronaldo och Neymar använt Nike. En av de klaraste stjärnorna just nu, Erlind Haaland har setts bära både Nike Mercurial Vapor 14 och Adidas SpeedPortal.

Då det gäller utvecklingen av fotbollsskor ser vi allt fler modeller med både bättre grepp och mer avancerade och lättare överdel som även det ger bättre grepp på en våt boll. Snörningen på många modeller är strömlinjeformad för att undvika att det ger snedträff på bollen. Om man jämför med hur fotbollsskorna såg ut för ett par decennier tillbaka har mycket skett även på denna front.

De nya materialen på fotbollsskorna är också lättare och gjorda i material som inte blir tunga i regnväder – till skillnad från traditionellt läder.

Anti-slip fotbollsstrumpor

bästa antislip fotbollsstrumpor 2023

De strumpor du använder är även de viktiga för prestationen. Om du någonsin spelat med nya fotbollsskor vet du vilka problem det kan medföra – men inte bara det. Alltför få av fotbollsstrumpor är anpassade för idrottsprestationer med svettning och våta planer.

Det finns en lösning på dessa problem. Anti-slip fotbollsstrumpor förhindrar foten från att glida i skon och de har också en andningsbar design som gäller mot fuktabsorbtion och svettning. Allt detta hjälper till att hålla fötterna torra och skorna bekväma.

De har också ett inbyggt stöd för anklarna med förstärkt häl som ger en bättre passform och minskar på skaderisken.

Bästa massagepistol för fotbollspelare

Bra återhämtning är oerhört viktigt oavsett om du är inne i en hård tränings- eller matchperiod. Nuförtiden finns det också många bra hjälpmedel för att försnabba återhämtningen avsevärt. Du behöver inte ens betala dyra pengar för massage varje vecka. De massagepistoler som finns på marknaden är numera så avancerade att de till stor del kan ersätta den mänskliga handen.

Bland de bästa massagepistolerna på marknaden för fotbollsspelare märks bland annat Theragun Elite. Det är inte utan orsak som Cristiano Ronaldo gjort reklam för denna massagepistol. Detta är en av de massagepistoler som går djupast in på musklerna, men framförallt gör det ergonomiska triangelhandtaget det enkelt att komma in på många olika muskelgrupper.

Perfekt om du vill komma åt bland annat styv nedre rygg eller andra muskelgrupper som är hårt belastade när du spelar fotboll.

Sammanfattning – Bästa träningsverktyg för fotboll 2023

Detta var våra favoriter bland fotbollsprylar som gör dig till en bättre spelare 2023. Det finns alltså mycket att välja bland om du vill utvecklas som fotbollsspelare. Fotboll är som nämnt en komplex idrottsform, men det gör den också så fantastiskt intressant. Du kan finslipa på många olika detaljer för att bli bättre och här har vi givit dig våra favoriter bland alla verktyg. Lycka till!

More from Benny Sjölind
Paris NFT Day – Europas största NFT-evenemang
Paris Blockchain Week Summit (PBWS) har tillkännagivit Paris NFT Day, den största...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *