Snart kommer världsrekordskon hela löparvärlden har väntat på!

nya Nike Alphafly 3 löparskor

Nya Nike Alphafly 3 har redan ett världsrekord i marathon under bältet redan innan den lanserats för allmänheten och en rad häpnadsväckande resultat både bland damer och herrar. Inte undra på att det är den mest efterlängtade nyheten bland alla löpare. Här är allt du behöver veta om det som anses vara den snabbaste löparskon just nu: Nike Alphafly 3.

Nike Alphafly 3 är den senaste utvecklingen i Nikes strävan efter snabbhet och har en unik blandning av teknik. Den här innovativa skon kombinerar Nike Air Zoom-enheter, ZoomX-skum och en Flyplate i kolfiber, vilket ger löparna en konkurrensfördel. Alphafly 3, Nikes lättaste Alphafly-modell hittills, är utformad för att hjälpa löpare på alla nivåer att krossa sina maratonmål, uppbackad av den beprövade prestandan hos Nike Air Zoom.

Rekordbrytande arv

nyheter på Nike Alphafly 3 löparskor

I sin utvecklingsfas spelade Alphafly 3 en avgörande roll för att sätta ett nytt världsrekord i maraton, tack vare Nike-idrottaren Kelvin Kiptums enastående prestation i Chicago Marathon 8.10.2023.

Med ett historiskt ögonblick från september 2019, när Eliud Kipchoge bröt tvåtimmarsgränsen för maraton, fortsätter Alphafly-linjen att omdefiniera maratonlopp och bekräfta Nike-idrottare och Alphafly-skorna som föregångare inom sporten.

Eliud Kipchoge löparskor

Innovationer och förbättringar på Nike Alphafly 3

Det finns en rad förbättringar på Nike Alphafly 3 i jämförelse med den tidigare modellen Nike Alphafly 2. Här är några av dessa:

Mjukare övergång

nyheter på Nike Alphafly 3 löparskor

Alphafly 3 har en enhetlig undersida för en smidigare övergång från häl till tå, vilket passar olika löpstilar och tempon. Detta kompletteras av en bredare, fullängds Flyplate i kolfiber och den nya Fast Shot-yttersulan, som säkerställer stabilitet, framdrivning och överlägset grepp.

Avancerad komfort och stöd

nyheter på Nike Alphafly 3 löparskor

Nike har uppgraderat Alphafly 3:s komfortfunktioner avsevärt. En nydesignad Atomknit 3.0-överdel förbättrar fotens rörelsefrihet och andningsförmåga, samtidigt som den ger stöd åt mellanfoten.

Justeringar i fotvalvet och ett nytt snörningssystem ger en förbättrad passform och tar hänsyn till feedback från den mest omfattande testgruppen för kvinnor för en Nike-racingsko.

Energieffektivitet

nyheter på Nike Alphafly 3 löparskor

Skon fortsätter att använda dubbla Nike Air Zoom-enheter i framfoten, vilket förstärker energiåtergivningen vid varje steg. Denna funktion, i kombination med den förbättrade Flyplate, ger en framdrivande upplevelse som tillgodoser kraven vid maratonlöpning.

Debut för Alphafly 3

nya Nike Alphafly 3 löparskor

Nike Alphafly 3 gör sin debut i den ikoniska “Prototype”-färgen, som symboliserar Nikes engagemang för atletfokuserad utveckling. Denna design har distinkta färgaccenter, slitagetestnummer och iterationskoder som firar skons resa från koncept till färdigställande.

Alphafly 3 finns tillgänglig från den 4 januari 2024 på Nikes webbplats, app och i utvalda löparbutiker och markerar ett nytt kapitel i Nikes arv av löparinnovation, med fler färgalternativ på horisonten.

Läs mer: Adidas “olagligt” snabba löparskor

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Nya Rolls-Royce Ghost Prism – Lyxbilen som endast finns i 120 exemplar
Rolls-Royces kundkrets består av inflytelserika personer från olika sfärer som internationellt mode,...
Read More
0 replies on “Snart kommer världsrekordskon hela löparvärlden har väntat på!”