Här är Nikes Jordan Brand Retro Collection våren 2024

nya nike air jordan modeller våren 2024

Kolla in den senaste kollektionen av Air Jordan Retros för vårsäsongen 2024. I kollektionen finns en ny Air Jordan IV OG, en Powder Blue-färgad Air Jordan IX och en klassiker från Air Jordan I High ’85-serien.

Med nya materialval, färgblock och mycket mer är Air Jordan retrokollektionerna inspirerade av det förflutna och skapade för framtiden. Silhuetterna släpps på SNKRS, nike.com och hos utvalda Jordan-återförsäljare under våren. Läs mer längre ner om hur Air Jordan kollektionen blev så framgångsrik och eftertraktad bland samlare.

Air Jordan 1 Retro High ’85

Air Jordan 1 High ’85 är en klassiker från Air Jordan-arkivet, och den vita/metallic-färgen återkommer för första gången på nästan fyra decennier. Silhuetten har en vit Swoosh med vinröda inslag på Swoosh, kragen, Air Jordan Wings-loggan och yttersulan. Den släpps i herrstorlekar och i en Baby Jordan ’85-version.

Air Jordan I Low ’85 White/ Metallic Navy

Med en vit ovandel och marinblå detaljer på Swoosh, hälen och yttersulan är denna Air Jordan 1 Low ’85 den enda original Metallic-färgen som historiskt sett har förekommit på både en high cut och en low cut. Den släpps endast i herrstorlekar hos utvalda Jordan-återförsäljare.

Dam Air Jordan I High OG Metallic Gold

Denna Air Jordan 1 High OG har fått samma behandling med metalliskt guld som säsongens Air Jordan IV. Den har en ovandel i vitt läder med inslag av metalliskt guld på Swoosh, kragen och Jumpman Wings-loggan, tillsammans med en gummisula. Skon levereras också med ett guldsmycke. Den lanseras i herr-, dam-, förskole- och småbarnsstorlekar.

Air Jordan II Python

Denna Air Jordan II innehåller pytonmönstret som blev känt i Air Jordan XI Low genom att lägga till det på kvartspanelen i stället för det falska ödletrycket. Skon har en ovandel i vitt läder och en segelfärgad häl och mellansula. Den släpps i full familjestorlek.

Air Jordan II Low

Denna Air Jordan II Low har en ovandel i vitt läder och en pytonorm-inspirerad kvartspanel som är inspirerad av samma tryck som användes på Air Jordan XI Low Light Bone 2019. Den släpps i herrstorlekar.

Air Jordan III Ivory

Denna specialutgåva av Air Jordan III har en blandning av material på ovandelen, inklusive mocka, perforerat läder, naturläder och elefanttryck. Materialövergångarna mellan områden som foxing, tåbox, eyestay och yttersula är tänkta att likna ett skiftande, suddigt perspektiv. Den släpps i herrstorlekar.

Air Jordan IV Metallic Gold

För att fira 35-årsjubileet av Air Jordan IV har denna AJ IV en färgskala i metalliskt guld som inspirerats av det fyrdelade Metallic Pack från 2020. Den lanseras i damstorlekar.

Air Jordan V Olive

Den berömda Olive-färgen på Air Jordan V släpptes ursprungligen 2006 och återvänder nu för första gången, med en olivbaserad ovandel och inslag av orange inuti kragen, på tungan och på mellansulans tänder. Den släpps i full familjestorlek och utökad storlek.

Air Jordan VI Yellow Ochre

Denna Air Jordan VI är inspirerad av den klassiska Carmine-färgblockeringen och har läder för de vita överläggen, nubuck för de gula underläggen och en isblå genomskinlig yttersula. Den släpps i full familjestorlek.

Air Jordan IX Powder Blue

Air Jordan IX firar silhuettens 30-årsjubileum och återvänder i den berömda mörka puderblå färgen för första gången sedan 2010 och är omarbetad enligt OG ’93-specifikationerna. Den lanseras i Full Family-storlek.

Air Jordan XIII Blue Grey

Denna Air Jordan XIII är inspirerad av färgblockeringen på OG-modellen i vitt/truerött som släpptes 1998 och har en ovandel i vitt läder och textil, en grå mellansula och svarta pods längs yttersulan. Den släpps i full familjestorlek.

Air Jordan XIV Flint Grey

Air Jordan XIV firar silhuettens 25-årsjubileum och är inspirerad av AJ VIII Cool Grey från 2017, som i sin tur hämtades från Air Jordan XI Cool Grey från 2001. Skon har överdelar i hårig premiummocka och underdelar i kashmirmocka och släpps i full familjestorlek.

Air Jordan XIV Low Love Letter

Denna Air Jordan XIV har en skimrande, neotropisk-inspirerad ovandel i läder. Den lanseras i damstorlekar.

Mest eftertraktade modeller av Nike Air Jordans bland samlare

Flera Air Jordan-modeller har uppnått legendarisk status och är mycket eftertraktade bland samlare på grund av deras historiska betydelse, begränsade tillgänglighet och kulturella påverkan.

Dessa modeller har ofta ikonisk design, bars av Michael Jordan under anmärkningsvärda ögonblick i hans karriär eller har varit föremål för samarbeten med kända varumärken och designers. Här är några av de mest eftertraktade Air Jordan-modellerna för samlare:

  1. Air Jordan 1 (1985): Den ursprungliga Air Jordan, designad av Peter Moore, anses vara den mest ikoniska sneakern genom tiderna. Dess klassiska design, koppling till Michael Jordans tidiga karriär och begränsade tillgänglighet har gjort den till en gral för samlare.
  2. Air Jordan 11 (1995): Air Jordan 11 är en annan ikonisk modell, känd för sin ovandel i lackat läder och innovativa synliga air unit. Den bars av Michael Jordan under hans mästerskapssäsonger med Chicago Bulls, vilket ytterligare ökade dess efterfrågan bland samlare.
  3. Air Jordan III (1988): Air Jordan III är en populär modell som är känd för sina överdelar med elefanttryck och innovativa “Wings”-logotyp. Det var den första Air Jordan som hade en retroversion, vilket ytterligare ökade dess samlarvärde.
  4. Air Jordan IV (1989): Air Jordan IV är en annan älskad modell, känd för sin high-top-design, synliga air unit och “Jumpman”-logotyp. Den visades i den ikoniska “Hare”-reklamen och befäste sin plats i sneakerhistorien.
  5. Air Jordan V (1990): Air Jordan V är en unik och igenkännbar modell med en design av hajtänder på mellansulan och en genomskinlig yttersula. Den bars av Michael Jordan under hans minnesvärda vinst i Slam Dunk Contest 1989.
  6. Air Jordan XI (DMP) (2014): Air Jordan XI “DMP” är en specialutgåva som hyllar Michael Jordans två trefaldiga segrar med Chicago Bulls. Den har en helsvart ovandel med “Defining Moments Pack”-märkning, vilket gör den till ett åtråvärt samlarobjekt.
  7. Air Jordan 1 Dior (2020): Air Jordan 1 x Dior-samarbetet är en av de mest exklusiva och eftertraktade sneakers som någonsin släppts. Den har en avancerad design med Diors karakteristiska sneda mönster, vilket gör den till ett eftertraktat föremål bland samlare och modeentusiaster.

Dessa är bara några av de många Air Jordan-modeller som är mycket eftertraktade av samlare. Efterfrågan på dessa sneakers drivs av deras historiska betydelse, begränsade tillgänglighet, kulturella påverkan och potentiella investeringsvärde.

Hur Nike Air Jordan skolinjen blev så eftetraktad

Nike Air Jordan har blivit en av de mest framgångsrika och eftertraktade sneakersmodellerna i historien, tack vare en kombination av faktorer som har gjort den till en ikon. Här är några av de viktigaste anledningarna till dess framgång:

Michael Jordans atletiska skicklighet och kulturella påverkan

Air Jordans framgång är oupplösligt kopplad till Michael Jordans extraordinära talang och kulturella inflytande. Jordans dominans på basketplanen, i kombination med hans karismatiska personlighet och sponsoravtal, skapade en aura av storhet kring varumärket Air Jordan.

Miljontals människor världen över fängslades av hans atletiska egenskaper och inspirerades att efterlikna hans färdigheter och önskan att äga de skor han bar.

Innovativ design och teknik

Nikes engagemang för innovation och banbrytande teknik spelade en viktig roll för Air Jordans framgång. Introduktionen av Air Sole-enheten, ett dämpningssystem med synliga luftbubblor, revolutionerade sneakerindustrin och blev Air Jordan-linjens kännetecken.

Denna innovation, i kombination med snygg design och fokus på prestanda, tilltalade både basketspelare och vanliga sneakerentusiaster.

Strategiska marknadsföringskampanjer och begränsade utgåvor

Nikes marknadsföringskampanjer för Air Jordans har genomgående varit innovativa och effektiva. De har på ett effektivt sätt fångat kärnan i Jordans personlighet och lyft fram hans atletism, beslutsamhet och rebelliska natur.

“Banned”-kampanjen, som drog nytta av NBA:s ursprungliga förbud mot Jordans röda och svarta sneakers, förstärkte varumärkets rebelliska dragningskraft och skapade en känsla av exklusivitet.

Begränsade lanseringar och skapande av hype

Nikes strategi att släppa begränsade mängder av vissa Air Jordan-modeller har bidragit till deras knapphet och åtråvärdhet. Sneakerheads och samlare väntar ivrigt på lanseringen av nya och retro Air Jordans, vilket skapar en känsla av förväntan och hype som driver efterfrågan och återförsäljningspriser.

Denna knapphet har också gjort Air Jordans till en symbol för status och exklusivitet.

Tvärkulturell dragningskraft och modeintegration

Air Jordans har överträffat sina idrottsliga rötter och blivit en global modeikon. Deras popularitet har sträckt sig bortom basketplanerna och in i streetwear och fritidskläder.

Varumärket har samarbetat med olika modehus och designers, vilket ytterligare har stärkt dess position som ett livsstilsvarumärke.

Samlarobjekt och investeringspotential

Den begränsade tillgången på vissa Air Jordan-modeller, i kombination med deras historiska betydelse och kulturella inverkan, har gjort dem mycket eftertraktade bland samlare.

Dessa sneakers har blivit värdefulla investeringstillgångar, och vissa par säljs för tiotusentals dollar. Denna samlarmarknad bidrar ytterligare till varumärkets mystik och lockelse.

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
Nästa kryptovaluta att explodera i värde – Här är verktyget som hjälper dig hitta nya fynd
Det är ett stort intresse för kryptovalutor just nu. Nyligen nådde Bitcoin...
Read More
0 replies on “Här är Nikes Jordan Brand Retro Collection våren 2024”