COROS lanserar nya POD 2 för nästa nivå av noggrannhet i löpdata

POD som mäter direkt från fot- och kroppsrörelser

Nya COROS POD 2 är ett lättviktigt, vattentåligt klocktillbehör som fästs på din sko eller ditt midjeband för nästa nivå av noggrannhet i löpdata. Med optimerad sensorhårdvara och intuitiva mjukvarualgoritmer mäter POD 2 din löpning direkt från dina fot- eller kroppsrörelser. Den ansluts till din COROS-klocka för att ge data i realtid, så att du alltid kan träna eller tävla med rätt information.

GPS-tekniken är fantastisk, men den är inte perfekt. Höga byggnader stör satellitdata och tempoväxlingar kan ha upp till 10 sekunders fördröjning. Inomhuslöpning är bara gissningar.

Läs mer: Vilken GPS-löparklocka använder Eliud Kipchoge?

Mer exakt GPS-data genom rörelsespårning

mer exakt gps data pod

POD 2 löser GPS-klockteknologins vanligaste problem under löpning, inklusive datafördröjning, svag signal och satellitstörningar. Genom att spåra rörelsen direkt från din fot förbättrar POD 2 noggrannheten och tempokänsligheten för att hjälpa dig att träna smartare och effektivare.

Mer känslig omedelbar takt

Med den avancerade accelerometern i POD 2 får du data direkt från din fot för att skapa det mest känsliga tempot som visas på din klocka. POD 2 tar bort den fördröjning på upp till 10 sekunder som orsakas av GPS-klockors handledssensorer.

Med den inbyggda tempovarningen ser din COROS-klocka tillsammans med POD 2 till att du kan hålla dig inom ditt måltempo i nästan realtid, i stället för att vänta på att dina data ska hinna ikapp, även när det inte finns någon GPS-signal.

Mer exakt inomhus

Med noggrann tempodetektering mäter POD 2 den exakta distansen du sprungit, även när du är inomhus. Genom att plotta fotens rörelse i rummet på ett XYZ-plan kalibrerar POD 2 automatiskt sig själv för att beräkna ditt steg och den sträcka du sprungit på ett löpband eller en inomhusbana. COROS POD 2 blir din perfekta träningspartner för inomhuslöpningsträning på vintern eller när vädret är dåligt.

Mer konsekvent i städerna

coros pod för mer exakthet i löpningen

GPS-teknik kan uppleva störningar. Att springa genom tunnlar eller de första kilometrarna av Chicago maraton mellan skyskrapor stör inte bara klockans tempo- och distansdata, utan skapar också röriga GPS-spår. Det är där POD 2 kommer in i bilden. Med data som samlas in från olika interna sensorer kan POD 2 automatiskt korrigera GPS-störningar som t.ex. tempotoppar och -fall.Din COROS-klocka samarbetar med POD 2 för att förbättra datakonsistensen under dina löprundor.

Mer exakt i kuperad terräng

Alla löparterrängar är inte helt plana. Effort Pace är ett unikt COROS-mått som talar om för dig hur hårt du faktiskt arbetar när du springer i kuperad terräng. Med omedelbar datainmatning från COROS POD 2 blir din Effort Pace ännu mer exakt.

POD 2 gör din Effort Pace 5x mer responsiv än vanlig GPS, så att du kan fatta beslut på bråkdelen av en sekund och bättre analysera din totala ansträngning när ett träningspass är slut.

Batteritid som inte går att överträffa

pod för mer exakt löpdata

POD 2 är utrustad med ett kraftfullt batteri som håller sig laddat i flera veckor. Tillsammans med den bärbara laddningsstationen som ger upp till 5 fulla laddningar behöver du aldrig oroa dig för ett svagt batteri. Den har upp till 28 timmars kontinuerlig drift och upp till 168 timmars total drift (med laddningsstation)

Lätt och vattentät

Med en vikt på endast 5,6 g kommer du inte ens att märka att du bär POD 2 när du tränar eller tävlar. Oavsett om du är på vägarna eller i bergen kan POD 2 klara av elementen, från minusgrader till hög värme, och förblir vattenresistent.

Ytterligare fördelar med COROS POD 2

Andra fördelar med COROS POD 2 är att den även mäter bland annat stegfrekvens och steglängd. Här kan du fram statistik som exempelvis steghöjd, markkontaktstid och vänster/höger-fördelning.

Det är bevisat att elitlöpare springer snabbare och längre eftersom de har mindre tid med markkontakt, samtidigt som de använder nästintill all energi till att förflytta sig själva framåt snarare än uppåt.

Genom att hålla sig närmare marken, och ta snabbare steg, har de normalt också en högre stegfrekvens (180 steg eller mer per minut). En vänster/höger-fördelning som avviker för mycket från 50/50 kan indikera en förestående skada.

COROS POD 2 kan användas för att förbättra din form och undvika kostsamma löprelaterade skador.

POD 2 är endast kompatibel med COROS-klockor och kommer snart att finnas tillgänglig hos COROS online.

More from Benny Sjölind
Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!!! lanseras för Nintendo Switch den 7 december
Konami Digital Entertainment B.V. (KONAMI) avslöjar att Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *