Bästa fotbollsskor 2024 – Här är alla de bästa modellerna just nu!

bästa fotbollsskor 2024

Det är en snabb utveckling bland fotbollsskor just nu och nya och bättre modeller kommer ut på marknaden med jämna mellanrum. Det kan också göra det svårt att välja rätt bland allt utbud. Här hjälper vi er att hitta rätt bland bästa fotbollsskor 2024.

I den här artikeln fördjupar vi oss i världen av fotbollsskor och undersöker de senaste modellerna från ledande varumärken, deras utmärkande egenskaper och hur de står sig i jämförelse med varandra. Oavsett om du är en erfaren fotbollsspelare eller en blivande stjärna, så tar vi här fram modeller för alla typer av spelare.

Bästa fotbollsskor 2024 – I denna guide:

Bästa fotbollsskor 2024
 1. Bäst i test fotbollsskor 2024Nike Mercurial Vapor 15
 2. Bästa fotbollsskor för mittfältare 2024adidas Predator Accuracy.3
 3. Snabbaste Adidas fotbollsskor 2024adidas X Crazyfast.1
 4. Bästa fotbollsskor för damer 2024Nike Phantom Luna Elite
 5. Fotbollsskor med bästa bollkänsla 2024Nike Phantom GX Elite
 6. Bästa New Balance fotbollsskorNew Balance Furon PRO V7+
 7. Bästa Puma fotbollsskorPuma Future Z 1.4
 8. Skönaste Nike fotbollsskorNike Mercurial Superfly 9 Elite
 9. Bästa fotbollsskor för mittbackar Nike Tiempo Legend 10 Pro

I Sverige är det rätt långt vädret som styr vad som är rätt typ av fotbollsskor. Under försäsongen är de flesta matcher och träningar på konstgräs nuförtiden och som tur har de flesta märken anpassat sig till denna realitet och du hittar modeller även för konstgräs bland nedan nämnda modeller.

I allmänhet brukar man sällan särskilja fotbollsskor för damer och herrar, men även inom detta område sker förändringar. Bland annat Nike har nu tagit fram en fotbollssko som är speciellt utformad för damer utifrån avancerad forskning. Mer om denna skomodell längre ner i listan.

Här är våra favoriter bland bästa fotbollsskor 2024. Samtliga av modellerna är även optimala att använda på konstgräs:

1. Nike Mercurial Vapor 15 – Bäst i test fotbollsskor 2024

bästa fotbollsskor 2024

Nike Mercurial Vapor 15 är det senaste och bästa från Nike, och det är ingen överraskning att den ligger högst upp på vår lista. Den här skon är designad för fart och smidighet, med en Flyknit-överdel som ger en åtsittande, bekväm passform.

Vapor 15 har också en uppdaterad sula med Zoom Air-enheter i framfoten för explosiv acceleration. Detta är vårt toppval bland bästa fotbollsskor 2024. Inte bara de bästa fotbollsskorna, utan även en av de snyggaste på marknaden.

Detta är den perfekta fotbollsskon för alla fotbollsspelare som förlitar sig på sin snabbhet med ett utmärkt grepp och fotnära känsla som ger bra bollkontakt.

Fotbollsstjärnor som bär Nike Mercurial Vapor 15: Kylian Mbappé, Victor Osimhen och Khvicha Kvaratskhelia.

2. adidas Predator Accuracy.3 – Bästa fotbollsskor för mittfältare 2024

bästa fotbollsskor för konstgräs 2024

adidas Predator Accuracy.3 är en fantastisk allroundsko som erbjuder en balans mellan kraft, precision och komfort. Ovandelen är tillverkad i ett mjukt syntetmaterial som ger en bra känsla för bollen, och Predator-elementet på framfoten ger extra kraft till dina skott och passningar.

Detta är en fotbollssko som rekommenderas för speldirigenter som vill slå exakta passningar. Den har även ett ypperligt grepp på framfoten som ger bra kraft i långskott.

Fotbollsstjärnor som bär adidas Predator Accuracy.1: Paul Pogba, Jude Bellingham och İlkay Gündoğan.

Läs också: Nya jubileumsmodellen adidas Predator 30

3. adidas X Crazyfast.1 – Snabbaste Adidas fotbollsskor 2024

snabbaste adidas fotbollsskor

adidas X Crazyfast.1 är ett utmärkt val för spelare som vill springa ifrån sina motståndare. Den här skon är designad för maximal fart, med en lättviktig ovandel och en sulplatta i kolfiber.

X Crazyfast.1 har också ett unikt klo-liknande dubbmönster som ger utmärkt grepp på alla underlag. Detta är bevisligen en snabb fotbollssko som är utmärkt för anfallare som förlitar sig på sin snabbhet och förmåga att utmana motståndaren.

Fotbollsstjärnor som bär adidas X Crazyfast.1: Leo Messi, Mohamed Salah, Son Heung-min och Leroy Sané.

4. Nike Phantom Luna Elite – Bästa fotbollsskor för damer 2024

bästa fotbollsskor för damer 2024

Nikes nya Phantom Luna fotbollsskor är den mest innovativa fotbollskon för damer i företagets historia. Phantom Luna är framtidens fotbollssko med fokus på grepp, passform och känsla för kvinnliga fotbollsspelares behov.

Efter åratal av studier och fokus på dragkraft från Nikes team av forskare och ingenjörer har Phantom Luna Nike Cyclone 360, ett nytt cirkulärt klackmönster som är utformat för att minska risken för knäskador orsakade av roterande dragkraft. Detta är som bekant en av de vanligaste skadorna hos damer och med dessa fotbollsskor på fötterna minskar risken avsevärt.

Fotbollssstjärnor som använder Nike Phantom Luna Elite: Grace Geyoro, Debinha, Crystal Dunn, Kevin de Bruyne

5. Nike Phantom GX Elite – Fotbollsskor med bästa bollkänsla 2024

bästa fotbollsskorna 2024

Nike Phantom GX Elite är den perfekta skon för spelare som vill kontrollera spelet. Ovandelen är tillverkad av Flyknit-material som ger en lockdown-passform, och Nike Gripknit-teknologin på ovandelen ger extra grepp om bollen.

Phantom GX Elite har också en ny sula med Zoom Air-enheter i hälen för reaktiv dämpning. Detta är den ultimata fotbollsskon för bollkänsla. Nackdelen är att den tygförsedda överdelen inte är den mest hållbara och även aningen känslig för vått underlag.

Fotbollsstjärnor som bär Nike Phantom GX Elite: Erling Haaland, Kevin De Bruyne, Mason Mount och Phil Foden.

6. New Balance Furon PRO V7+ – Bästa New Balance fotbollsskor

bästa New Balance fotbollsskor 2024

New Balance har tagit stora steg framåt med sina fotbollsskor under senare år och lyckats locka till sig flera fotbollsstjärnor till sitt stall. Hit hör bland annat Bukayo Saka och Raheem Sterling – bara för att nämna några. Det är tydligt att fotbollsskorna från New Balance har flera spetsegenskaper som gör det till ett utmärkt val för speciellt snabba spelare.

New Balance Furon PRO FG V7+ har en nyutvecklad Hypoknit-överdel med stretch och stöd i strategiska områden. Den har även en offset snörning med formanpassad kapuschong för att öka träffzonen.

Detta är även utmärkta fotbollsskor för dig med breda fötter med en lätt mellanfot som ger låsning och stabilitet. Yttersula mi nylon med V-formade dubbar är särskilt utformad för användning på fast underlag. Jag gillar även 3D-tungan som ger en riktigt skön, strumpliknande passform.

Fotbollsstjärnor som använder New Balance Furon PRO V7+: Bukayo Saka och Raheem Sterling

7. Puma Future Z 1.4 – Bästa Puma fotbollsskor

bästa fotbollsskor 2024

Puma Future Z 1.4 är en mångsidig fotbollssko som kan användas av spelare på alla positioner. Ovandelen är tillverkad av FUZIONFIT+ adaptiv kompressionstextil som ger en åtsittande, bekväm passform.

Future Z 1.4 har också en Dynamic Motion System-yttersula som ger utmärkt grepp och smidighet.

Fotbollsstjärnor som bär Puma Future Z 1.4: Neymar, Serge Gnabry och Marco Verratti.

8. Nike Mercurial Superfly 9 Elite – Skönaste Nike fotbollsskor

vilka fotbollsskor bär Cristiano Ronaldo

Nike Mercurial Superfly 9 Elite är Nikes toppmodell, och den är fullpackad med funktioner som hjälper spelarna att prestera på topp. Ovandelen är tillverkad i Flyknit-material som ger en strumpliknande passform, och Nike Gripknit-teknologin på ovandelen ger extra grepp om bollen.

Superfly 9 Elite har också en ny sula med Zoom Air-enheter i framfoten för explosiv acceleration.

Fotbollsstjärnor som bär Nike Mercurial Superfly 9: Cristiano Ronaldo, Sam Kerr och Bethany Balcer.

9. Nike Tiempo Legend 10 Pro – Bästa fotbollsskor för mittbackar

bästa fotbollsskor i världen

Nike Tiempo Legend 10 Pro är mjukare än naturläder och anpassar sig efter foten. Denna samverkar med All Conditions Control-tekniken, som ger bra greppstruktur även i vått väder.

Legend 10 är den lättaste och smidigaste modellen av Tiempo hittills och fungerar för alla positioner på planen, oavsett om du skickar en exakt passning genom försvaret eller backar för att stoppa en kontring.

Fotbollsstjärnor som använder Jamal Musiala, Franke de Jong, Virgil van Dijk.

10. adidas Predator Accuracy+

bästa fotbollsskor

PREDATOR ACCURACY+ FG har en snörningslös design med en hybridtouch-överdel som ger en tight, strumpliknande passform och en förhöjd känsla för bollen.

Ovandelens strukturerade yta är konstruerad med precisa 3D-detaljer som förbättrar greppet och kontrollen, så att spelarna kan utföra precisa passningar och skott med exakt precision.

Fotbollsstjärnor som använder adidas Predator Accuracy+: Marco Reus, David Alaba, Pedri

Vilka fotbollsskor använder fotbollsstjärnorna?

När vi kollar på listan över de märken som de flesta fotbollsstjärnor använder är det adidas och Nike som dominerar. Här är några bland dessa.

Jude Bellinghams fotbollsskor

Jude Bellinghams fotbollsskor

En av de hetaste fotbollsspelarna just nu är Jude Bellingham som haft en utomordentlig säsongsstart i Real Madrid. Han har i flera år använt modellen adidas Predator Accuracy.3.

Leo Messis fotbollsskor

Leo Messis fotbollsskor

Leo Messi blev nyligen utsedd till bästa fotbollsspelare i världen, främst tack vare VM-guldet som han ledde Argentina till. Messi har använt modellen adidas X Crazyfast.1 ända sedan de släpptes på marknaden.

Erling Haalands fotbollsskor

Erling Haalands fotbollsskor

Erling Haaland var främsta utmanare till Leo Messi om titeln som bästa fotbollsspelare detta år tack vare en säsong där han slog alla tänkbara målrekord i sin första säsong i Manchester City. Det var länge oklart vilket märke som skulle lyckas signa Haaland, men i mars detta år blev det klart att det är Nike som lyckades knyta honom till sitt stall.

Erling Haaland använder använder fotbollsskorna Nike Phantom GX Elite.

Mo Salahs fotbollsskor

Mo Salahs fotbollsskor

Efter en något sämre fjolårssäsong är återigen Mo Salah en av de hetaste spelarna i Premier League. Mo Salah använder tillsammans med Leo Messi fotbollsskorna adidas X Crazyfast.1.

Vad ska man köpa för fotbollsskor?

Vad ska man köpa för fotbollsskor?

När du köper fotbollsskor är det viktigt att tänka på följande:

 • Spelstil: Vilken är din spelstil? Är du en snabb spelare som gillar att dribbla och komma förbi motståndare? Är du en fysisk spelare som gillar att tackla och slå hårda skott? Är du en teknisk spelare som gillar att passa och skjuta?
 • Storlek: Se till att skorna är lagom stora så att du har tillräckligt med plats för att röra dig. Skorna ska vara bekväma när du har dem på dig.
 • Underlag: Vilket underlag kommer du att spela på? Det finns olika typer av fotbollskor för olika underlag. Om du ska spela på konstgräs eller gräs, behöver du skor med studs. Om du ska spela på inomhusplan, behöver du skor med bra grepp.
 • Pris: Fotbollskor kan variera i pris från cirka 500 kronor till över 2000 kronor. Bestäm hur mycket du är villig att spendera innan du börjar handla.

Vad ska barn ha för fotbollsskor?

vad ska barn ha för fotbollsskor

Barn behöver fotbollsskor som passar deras fötter. Skorna ska vara bekväma och ge bra stöd. Det är också viktigt att skorna är lagom stora så att barnet har tillräckligt med plats för att växa.

Här är några tips för att välja fotbollsskor till barn:

 1. Ta med barnet till en skobutik och låt dem prova skorna.
 2. Se till att skorna är bekväma när barnet har dem på sig.
 3. Köp skor som är lagom stora så att barnet har tillräckligt med plats för att växa.
 4. Undvik skor som är för tunga eller för smala.

Bästa fotbollsskor för barn

Här är några fotbollsskor som vi rekommenderar för barn:

1. Nike Mercurial Vapor 15 Academy FG

bästa fotbollskor för barn

Nike Mercurial Vapor 15 Academy FG är bästa fotbolllsskor för barn. Den är inte endast prisvärd för under 1000 kronor, den har också en Zoom Air-enhet för extra bekvämlighet och flexibelt NikeSkin upptill för suverän bollkontroll.

Detta är vårt toppval. Nedan hittar du andra beaktansvärda alternativ bland bästa fotbollsskor för barn:

2. adidas Predator Freak .4 FG

3. Puma Future Z 1.2 FG JR

4. New Balance Furon v6+ FG JR

5. Mizuno Morelia Neo III Elite FG JR

De senaste trenderna bland fotbollskor

De senaste trenderna inom fotbollsskor för 2024 visar upp en mängd innovativa designer och tekniker, drivna av frekventa produktlanseringar av ledande varumärken.

Dessa framsteg återspeglar den snabba utvecklingen inom design och teknik för fotbollsskor, med målet att förbättra spelarnas prestanda.

 • Frekventa produktlanseringar: Varumärkena lanserar kontinuerligt nya fotbollsskor för att hålla jämna steg med de senaste marknadstrenderna. Denna strategi upprätthåller konsumenternas intresse och engagemang för varumärket, vilket potentiellt kan öka försäljningen och kundlojaliteten. Till exempel lanserade Decathlon SA: s varumärke Kipsta fotbollsskon Traxium Compressor i januari 2023, och Nike Inc. släppte Cristiano Ronaldos signatur Mercurial-linje i oktober 2022.
 • Offline-försäljningskanaler dominerar: Trots ökningen av online-shopping skedde majoriteten av den globala försäljningen av fotbollsskor 2022 via offlinekanaler. Detta inkluderar stormarknader, varuhus, hypermarknader, fysiska sportbutiker etc. Kunderna ser ofta dessa offlinebutiker som mer tillförlitliga för autentiska inköp, vilket bidrar avsevärt till marknadens tillväxt.
 • Lättare skor: Skorna blir allt lättare för att ge spelarna mer fart och rörlighet.
 • Skor med bättre grepp: Skorna har mer grepp för att ge spelarna bättre kontroll på bollen.
 • Skor med mer stöd: Skorna har mer stöd för att ge spelarna bättre stabilitet och skydd.

Vanliga frågor – Bästa fotbollsskor 2024

Vilka fotbollskor är bäst?

Det beror på din spelstil och dina preferenser. Om du är en snabb spelare som gillar att dribbla och komma förbi motståndare, är en lätt sko med bra grepp ett bra val. Om du är en fysisk spelare som gillar att tackla och slå hårda skott, är en stabil sko med bra stöd ett bättre val. Om du är en teknisk spelare som gillar att passa och skjuta, är en sko med bra touch och kontroll ett bättre val.

Hur mycket kostar Ronaldos fotbollsskor?

Ronaldos fotbollsskor, Nike Mercurial Superfly 8 Elite, kostar 3 249 kr. Skorna är gjorda av lättviktigt material och har ett bra grepp. De är designade för att ge Ronaldo den bästa möjliga prestandan på planen.

Vilka är de olika typerna av fotbollsskor?

Fotbollsskor kategoriseras i allmänhet baserat på vilken typ av underlag de är utformade för. Dessa inkluderar FG (Firm Ground) för naturliga gräsplaner, SG (Soft Ground) för våta och leriga förhållanden, AG (Artificial Ground) för konstgräs och IN/IC (Indoor/Court) för inomhus- eller plana ytor.

Hur väljer jag rätt storlek på fotbollsskor?

Det är viktigt att ha en åtsittande passform som ger ungefär en tumbredds utrymme i tåområdet. Till skillnad från vanliga skor ska fotbollsskor sitta åt ordentligt för att förbättra kontrollen över bollen. Prova dem alltid med fotbollsstrumpor och, om möjligt, gå eller spring lite för att säkerställa komfort och passform.

Vad är skillnaden mellan fotbollsskor i läder och syntet?

Läderskor, som vanligtvis tillverkas av känguru- eller kalvskinn, ger bättre komfort och passform eftersom de formar sig efter foten. Syntetiska skor är lättare, mer hållbara och påverkas mindre av väderförhållanden, men kan ge sämre känsla för bollen jämfört med läder.

Hur ofta bör fotbollsskor bytas ut?

Detta beror på användningsfrekvens och skötsel. Högkvalitativa skor kan hålla en säsong eller mer om de underhålls väl. Regelbunden rengöring, korrekt torkning och undvikande av överdrivet slitage på olämpliga ytor kan förlänga deras livslängd.

Kan fotbollsskor förbättra min prestation?

Även om de inte direkt gör dig till en bättre spelare kan rätt skor förbättra komfort, passform och bollkänsla, vilket indirekt förbättrar din prestation. De kan också minska risken för skador.

Hur underhåller jag mina fotbollsskor?

fter varje användning ska du rengöra skorna från lera och gräs, torka dem i rumstemperatur och stoppa dem i tidningspapper för att bibehålla formen och absorbera fukt. Undvik direkta värmekällor vid torkning. Kontrollera regelbundet om de är slitna.

Är dyra fotbollsskor alltid bättre?

Inte nödvändigtvis. Medan exklusiva skor ofta erbjuder avancerad teknik och material, kan mellanklass- eller budgetvänliga alternativ också vara mycket effektiva. Det är viktigare att hitta skor som passar bra och som passar din spelstil.

Kan jag använda fotbollsskor för andra sporter?

Fotbollsskor är särskilt utformade för de krav som ställs i fotboll, t.ex. snabba vändningar och bollkontroll. Även om de kan användas för andra sporter är det inte idealiskt eftersom de kanske inte ger rätt stöd eller grepp för andra aktiviteter. Dessutom kan vissa skotyper (t.ex. de med dubbar) skada ytor som inte är avsedda för fotboll, t.ex. gymgolv eller löparbanor.

More from Benny Sjölind
Apple presenterar Apple Vision Pro: Nu har vi fått ett lanseringsdatum för årets stora Tech-nyhet
Apple har nu tillkännagivit lanseringsdatumet för den banbrytande lanseringen av Apple Vision...
Read More
0 replies on “Bästa fotbollsskor 2024 – Här är alla de bästa modellerna just nu!”