Nike lanserar Aerogami – en löparjacka som anpassar sig till kroppstemperaturen

nike aerogami löparjacka

I ett djärvt steg mot att förbättra idrottsprestationer kommer Nike att presentera en ny teknik, kallad “Aerogami”, som lovar att höja löparnas komfort och uthållighet genom att dynamiskt anpassa sig till deras kroppstemperaturer. Den innovativa tekniken, som kommer att lanseras i Nike Run Division Aerogami Jacket, är ett bevis på Nikes obevekliga engagemang för att lösa de ständiga utmaningar som idrottare ställs inför.

Denna banbrytande innovation från Nike Explore Team (NXT) och Nike Sport Research Lab (NSRL) skapades utifrån en passion att tillgodose löparnas behov på ett mer effektivt sätt.

Kärnan i Aerogami är ett ventilationssystem som använder fuktreaktiva ventiler för att öppna och stänga som svar på svett och därigenom förbättra andningsförmågan i löparjackan.

nike aerogami löparjacka 2023

När kroppen värms upp och svettproduktionen ökar aktiveras ventilationssystemet och öppnar ventilerna för att ge bättre luftflöde. Omvänt stängs ventilationsöppningarna när kroppen kyls ned och svetten avdunstar.

nike aerogami löparjacka 2023

Denna realtidsinteraktion med idrottarens kroppstemperatur och fuktnivåer möjliggörs av en fuktreaktiv film som appliceras på ventilationsöppningarna. Denna autonoma funktion ger en ny nivå av anpassningsförmåga till prestationsutrustning och erbjuder löpare on-demand-ventilation.

Den strategiska placeringen av ventilationssystemet i Aerogami-jackan, särskilt över bröstet och ryggen – två områden som värms upp mest under löpning – ger optimal luftcirkulation när löparen rör sig.

nike aerogami löparjacka 2023

Ventilationsöppningarnas placering har bestämts genom noggranna tester i NSRL:s miljökammare och omfattande dataanalys från värme- och svettkartor som löparna har tillhandahållit.

Med hänsyn till könsspecifika behov har damjackan ventiler runt det område där en sport-bh sitter, vilket belyser Nikes engagemang för precision och individanpassad vård.

nike aerogami löparjacka 2023

Jahan Behbahany, Senior Apparel Innovation Product Manager på Nikes Advanced Innovation Collective, betonar visionen bakom Aerogami och säger: “Aerogami är ett exempel på Nikes innovativa anda och syftar till att lösa det gamla problemet med att löpare känner sig för varma och obekväma. Den här lösningen förbättrar andningsförmågan utan att göra avkall på stil och skydd. Idrottarna kan inte bara känna skillnaden utan även se den i praktiken.”

För att ytterligare tillgodose löparnas behov i olika väderförhållanden har Aerogami-jackan försetts med Storm-FIT ADV, Nikes främsta material för funktionskläder, som ger utmärkt skydd mot vind och regn.

nike aerogami löparjacka 2023

Nike Run Division Aerogami Jacket för damer kommer att lanseras i juli 2023 via nike.com och utvalda återförsäljare, medan herrversionen är planerad att släppas till hösten. Med introduktionen av Aerogami fortsätter Nike att vara ledande inom teknik för idrottskläder och berika upplevelsen för idrottare över hela världen.

Läs mer på: bennysjolind.com

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Varför elfordon är framtiden – här är några av orsakerna
De massiva förändringarna från fordon med fossila bränslen till elfordon är oundvikliga....
Read More
0 replies on “Nike lanserar Aerogami – en löparjacka som anpassar sig till kroppstemperaturen”