Bästa GPS-klocka för löpning 2023 – Denna löparklocka använder eliten

bästa gps-klocka för löpning 2022

Hur vet man vilken GPS-klocka att satsa på 2023? Ett sätt är att kolla på vilka GPS-klockor elitlöpare bär. Här tar vi fram bästa GPS-klocka för löpning 2023.

Det finns mängder av olika GPS-klockor på marknaden just nu. Dessa finns i alla möjliga prisklasser och med alla möjliga funktioner. Det gör också att det kan vara extremt svårt att välja bland utbudet.

Vilken GPS-klocka ska jag välja?

Då du kollar bland olika alternativ är det en bra strategi att välja GPS-klocka utifrån aktivitet. Vid val av bästa GPS-klocka för löpning är det därför smart att ta en koll på vilka GPS-klockor elitlöpare bär.

COROS PACE 2 – Bästa GPS-klocka för löpning 2023

bästa gps-löparklocka 2022

Världens bästa maratonlöpare Eliud Kipchoge och hinderlöparen Emma Coburn använder GPS-klocka COROS PACE 2. Även världens bästa ultramaratonlöpare Kilian Jornet använder sig av COROS GPS-klockor. För dig som vill ha en GPS-klocka för löpning av högsta möjliga kvalitet är med andra ord COROS PACE 2 ett säkert val.

Varför COROS PACE 2 är bästa GPS-klocka för löpning 2023

Det finns en mängd orsaker till varför vi utser COROS PACE 2 till bästa GPS-klocka för löpning 2022. Här är några av dessa:

Oerhört lätt GPS-klocka

Med en vikt på endast 29 g var COROS PACE 2 den lättaste GPS-klockan i världen vid lanseringstillfället. Den har ett ultralätt nylonband som är fjäderlätt och det känns inte alls att du bär klockan runt armen vid löpning.

Bästa GPS-klocka för banlöpning 2023

COROS PACE 2 har en patentskyddad algoritm som säkerställer att din banträning mäts korrekt oavsett vilket spår du springer i. Banans raksträckor och kurvor visas jämnt och säkerställer att avstånden mäts rätt.

Utmärkt batteritid

bästa batteritid gps löparklocka 2022

För många är batteritiden ett stort problem och de flesta av oss behöver ladda vår GPS-klocka efter några användningar. COROS PACE 2 är en av de allra bästa på detta område. Du får nämligen hela 20 dagar av non-stop användning på en laddning och 30 timmar med konstant GPS-användning. Det innebär att du med en laddning får en konstant övervakning, inte endast av din löpning, utan även av hjärtfrekvens och sömn under dygnets övriga timmar.

Det finns även ett UltraMax-läge utifall din klocka börjar få låg batterinivå.

Du kan med andra ord med gott samvete lämna laddaren hemma inför tävlingen eller träningspassen och sluta oroa dig över att batteriet skall ta slut.

Bra GPS-klocka för löpning i mörker

bäst i test gps löparklocka 2022

COROS PACE 2 har även ett nattläge som lämnar bakgrundsbelysningen påslagen under hela din träning. Detta är en oerhört smart funktion som saknas hos de flesta andra GPS-klockorna på marknaden. Denna belysning är tillräcklig ljus för att kunna läsa av displayn i mörker, men samtidigt tillräckligt dämpad för att behålla batteriprestandan.

Funktionen stängs av automatiskt när träningen avslutats eller när solen går upp. Även detta visar hur smart denna GPS-klocka är.

Utmärkt pris/kvalitet-förhållande

Med ett pris på 2199 kr är detta definitivt den GPS-klocka för löpning som ger mest valuta för pengarna 2022. I de flesta fall ligger prislappen på minst det dubbla om du vill ha en GPS-klocka för löpning i premiumklassen.

Alla nödvändiga funktioner för löpning och annan träning

COROS PACE 2 har allt du kan förvänta dig av en GPS-klocka av hög kvalitet. Du hittar också funktioner som i vanliga fall endast finns i så kallade Smartwatches. Hit hör funktioner som nummer-ID, sömnregistrering, telefonmeddelanden samt analys av fitnessnivå. Här är några andra unika funktioner du hittar hos klockan:

Lättläst display: COROS PACE 2 har en bra design på den digitala urtavla, som gör det enkelt att utläsa användardata. Det som vi gillar speciellt mycket är navigeringen mellan olika lägen, oavsett om du använder knapparna eller pekfingret på den touchscreen som finns på klockan.

Styrketräningsprogram: Det finns även ett styrketräningsprogram med över 200 övningar för allt från överkropp, till mage och rygg. Klockan registrerar automatiskt dina kroppsrörelser och övervakar din hjärtfrekvens för att beräkna brända kalorier.

Muskelvärmekarta: En annan unik egenskap är du kan kolla in en muskelvärmekarta för att se vilka muskelgrupper som fått arbeta mest under en dag. Denna registreras även för varje vecka och månad, något som hjälper dig både analysera och planera följande träningspass.

Egen app: Du kan dela dina träningspass enkelt med dina vänner och bekanta med COROS-appen. Det finns också färdiga träningspass och träningsprogram från andra COROS-idrottare och deras tränare tillgängliga utan kostnad på COROS.com. En annan bra egenskap är att COROS PACE 2 också har 3:e partsintegration med andra populära appar som Strava och TrainingPeaks.

Läs mer: Bästa SUP-brädor på nätet 2022

More from Benny Sjölind
Polestar 4 gör Europeisk debut på eCarExpo i Stockholm
Svenska bilproducenten Polestar förbereder sig för en storstilad premiär på eCarExpo i...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *