Zoomo avslöjar en prototyp av sin “Moped Killer”, Zoomo One

elcykel nyhet 2022

Zoomo, världsledande inom elektriska leveransfordon för den sista milen, har idag presenterat prototypen av Zoomo One, den mest effektiva elcykeln hittills.

Efter att först ha meddelat att Zoomo One ska lanseras i december 2021, avslöjades den första fullt fungerande prototypen på Micromobility Europe i Amsterdam, det snabbast växande globala evenemanget som ägnas åt sektorn.

Zoomo One kombinerar prestanda på mopednivå, oöverträffad tillförlitlighet, avancerad säkerhet och breda anpassningsmöjligheter för att ge cyklister och företag möjlighet att göra den gröna omställningen från förorenande fordon. Det är världens första elcykel med 45 km/h som är byggd speciellt för leverans.

En utvecklingsresa

Sedan lanseringen av Zoomo One har Zoomos hårdvaruteam, som leds av Head of Hardware Christopher Krainer, ägnat sig åt att föra den slutliga prototypen från koncept till verklighet.

Vi bröt många av de traditionella utvecklingsreglerna med Zoomo One. Spelplanen slets sönder för att se till att vi gjorde ett fordon för kurirer av kurirer. Detta innebar att vi satte en människocentrerad designfilosofi först och att vi tillsammans med mekaniker och ryttare utformade fordonet för att säkerställa förstklassig hållbarhet och serviceförmåga. Vi gjorde detta genom att gå på djupet med våra kunder för att samla in data och feedback för att se till att vi skapade ett fordon som skulle överträffa deras förväntningar, samtidigt som vi arbetade parallellt med våra mekaniker för att se till att designen anpassades för att underlätta underhåll, säger Christopher Krainer.

Det ultimata målet

Zoomos vd och medgrundare Mina Nada avslöjade motorcykeln samtidigt som hon höll ett föredrag på Micromobilty Europe och diskuterade varför Zoomo Ones nyckelfunktioner kommer att revolutionera mikromobilitetssektorn och matcha den växande efterfrågan på specialiserade lätta EV-flottor:

Zoomo One kan betraktas som en ‘Moped Killer’ eftersom dess unika design kommer att bidra till att eliminera bensinmopeder från vägarna. Vi har tagit produktionen av leveransspecifika elcyklar till nästa nivå med Zoomo One, med sin premiumdesign, oöverträffade tillförlitlighet och avancerade säkerhet som garanterar att både enskilda förare och företag kommer att skörda fördelarna med världens bästa leverans-elcykel.

Zoomo One kommer att stödjas av det ekosystem av förmåner som Zoomo erbjuder med alla sina cyklar, inklusive programvara, tillbehör och service. Nya lösningar kommer att göra det möjligt för Zoomo One att leverera större lastlaster, med tillbehör som hjälper till att ge cyklisterna ett säkrare och mer högpresterande leveransfordon.

Tillgänglighet

Zoomo One kommer först att finnas tillgänglig i USA och lanseras i landet under H2 2022. Storbritannien och Europa kommer att följa efter under andra halvåret 2023.

Registrera ditt intresse på följande adress: https://www.ridezoomo.com/zoomo-one

More from Benny Sjölind
ASUS lanserar Vivobook Pro 14X/16X OLED i Sverige
ASUS tillkännagar nu den nordiska lanseringen av Vivobook Pro 14X/16X OLED (N7400/N76600),...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *