Tesla kommer att stödja DOGE-betalningar i framtiden

Dogecoin

Elon Musk, VD för Tesla, har antytt möjligheten att stödja Dogecoin (DOGE) betalningar för Tesla-fordon i framtiden. Musks intresse för Dogecoin väcktes av förfrågningar från Tesla-fabriksarbetare och besökare till SpaceX, vilket fick honom att överväga att införliva den meme-baserade kryptovalutan som ett officiellt betalningsalternativ.

Under en offentlig interaktion vid Gigafactory i Berlin den 13 mars frågade en åhörare Musk om Tesla skulle kunna köpas med Dogecoin inom en snar framtid. Musk svarade jakande och sa: “Vid något tillfälle tycker jag att vi borde möjliggöra det.”

Detta positiva svar från Musk ledde till spänning bland investerare, vilket resulterade i en plötslig ökning av marknadspriset på Dogecoin. Kryptovalutan såg en betydande ökning från $ 0.172 till $ 0.188 i skrivande stund, vilket markerade en ökning med 9.3% när nyheterna fick dragkraft.

Läs också: Nästa kryptovaluta att explodera i värde

Musk upprepade sitt stöd för Dogecoin genom att uppmuntra fans att använda det för att köpa Tesla-varor och uttryckte sin tro på dess potential genom att öppet deklarera “Dogecoin to the moon.”

Hans stöd för Dogecoin började efter att ha fått förfrågningar från anställda på Tesla Gigafactory och besökare på SpaceX. Musk kallade Dogecoin för “folkets krypto” och betonade sin önskan att stödja en kryptovaluta som gynnas av allmänheten, i motsats till Bitcoin, som han noterade fick stöd främst från rika individer.

Tesla började initialt acceptera Dogecoin-betalningar för företagets varor den 14 januari 2022. Företaget klargjorde dock att det uteslutande stödde Dogecoin-betalningar, och att alla andra digitala tillgångar som skickades inte skulle returneras till köparen.

Kryptovalutor är mycket volatila oreglerade investeringsobjekt. Inget EU-investerarskydd. Du kan förlora ditt kapital på aktier, ETF:er och råvaror. *Bitpanda Aktier är kontrakt som replikerar en underliggande aktie eller ETF.

Tesla merch buyable with DOGEcoin

Nyligen skapade Musks “allt-app” X (tidigare Twitter) ett “XPayments”-konto för sin kommande betalningsfunktion, vilket väckte spekulationer inom kryptosamfundet om den potentiella implementeringen av kryptovalutor.

Medan det finns förväntningar på att betaltjänster i appar ska introduceras i mitten av 2024, är det fortfarande obekräftat om kryptovalutor, inklusive Dogecoin, kommer att stödjas, i linje med Musks fans förhoppningar om att mainstreama den digitala valutan.

Kryptovalutor är mycket volatila oreglerade investeringsobjekt. Inget EU-investerarskydd. Du kan förlora ditt kapital på aktier, ETF:er och råvaror. *Bitpanda Aktier är kontrakt som replikerar en underliggande aktie eller ETF.

More from Benny Sjölind
Bästa SUP-brädor på nätet – allt du behöver tänka på innan du köper SUP-bräda!
Om du letar efter ett bra sätt att njuta av friluftslivet och...
Read More
0 replies on “Tesla kommer att stödja DOGE-betalningar i framtiden”