Apple presenterar Apple Vision Pro: Den rumsliga datorrevolutionen börjar

Apple Vision Pro lanseras

Apple har tillkännagivit den banbrytande lanseringen av Apple Vision Pro, som markerar starten för spatial computing. Denna revolutionerande dator erbjuder en sömlös blandning av digitalt innehåll och den fysiska världen, vilket skapar en obegränsad canvas för applikationer, samtidigt som användarna hålls uppkopplade och engagerade.

Apple Vision Pro: En ny era inom databehandling

”Idag inleds en ny era för datorer”, sa Tim Cook, Apples VD, under avtäckningen av Apple Vision Pro. Cook likställde lanseringen med tidigare banbrytande innovationer och jämförde Apple Vision Pro med Mac och iPhone som introducerade personlig respektive mobil databehandling.

Vision Pro, som är utrustad med visionOS, världens första spatiala operativsystem, låter användarna interagera med digitalt innehåll som om det vore fysiskt närvarande i deras utrymme. Den banbrytande designen består av ett bildskärmssystem med ultrahög upplösning och 23 miljoner pixlar fördelat på två bildskärmar, tillsammans med specialanpassat Apple-kisel i en unik dubbelchipsdesign.

Apple Vision Pro

Mike Rockwell, Apples vice VD för Technology Development Group, betonade den innovativa aspekten av Vision Pro och beskrev den som ”den mest avancerade enheten för personlig elektronik någonsin”.

Uppslukande upplevelser: Nästa nivå av engagemang

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro kommer att omdefiniera personliga datorupplevelser och förändra hur användare interagerar med sina favoritappar, njuter av TV-program och filmer, får kontakt med andra i FaceTime och fångar och återupplever minnen.

Oändlig canvas: Produktivitet omdefinierad

apple vision pro vr glasögon

VisionOS tredimensionella gränssnitt gör att appar kan existera bortom skärmens gränser. Tillsammans med stöd för Magic Keyboard och Magic Trackpad kan användarna skapa en idealisk arbetsyta och förvandla Vision Pro till en stor, privat och bärbar 4K-skärm med kristallklar text.

Engagerande underhållning

Apple vision pro

Apple Vision Pros dubbla ultrahögupplösta skärmar kan förvandla vilket utrymme som helst till en personlig biograf. Dessutom ger det avancerade Spatial Audio-systemet och Apple Immersive Video en unik upplevelse som förflyttar användarna till helt nya platser med 180-graders högupplösta inspelningar.

Apple Vision Pro ger också nya spelmöjligheter, där användarna kan njuta av över 100 Apple Arcade-spel på en skärm som är så stor som önskas, med uppslukande ljud och stöd för populära spelkontroller.

Revolutionerande operativsystem och användargränssnitt

lansering av apple Visio pro

visionOS utvecklades från grunden för att tillgodose de unika kraven för spatial databehandling. Det har ett nytt tredimensionellt gränssnitt som hjälper användarna att förstå skala och avstånd, och erbjuder ett helt nytt inmatningssystem som styrs av användarens ögon, händer och röst.

Banbrytande design och enastående hårdvaruinnovation

Apple Vision Pro, en kulmen på Apples historia av att designa högpresterande produkter, är den mest avancerade personliga elektronikenheten hittills. För att uppfylla de höga kraven på prestanda, mobilitet och bärbarhet har Apple använt de mest avancerade materialen.

Vision Pro drivs av ett banbrytande bildskärmssystem med ultrahög upplösning som bygger på ett Apple-kiselchip och använder mikro-OLED-teknik för att packa 23 miljoner pixlar i två bildskärmar. Ett avancerat Spatial Audio-system förhöjer Vision Pro-upplevelsen ytterligare.

Integritet och säkerhet

Apple har bibehållit sitt engagemang för integritet och säkerhet med Vision Pro. Den är utrustad med ett nytt säkert autentiseringssystem som heter Optic ID, vilket säkerställer att användarna har kontroll över sina data.

Pris och tillgänglighet

Apple Vision Pro kommer att kosta $3 499 och lanseras i början av nästa år på apple.com och i Apple Store i USA. Fler länder kommer att läggas till i listan senare under nästa år.

Tags from the story
Written By
More from Redaktionen
JBL:s nya Authentics-serie: När retrodesign möter modern ljudteknik
Den ultimata harmonin mellan form och funktion i JBL:s nya Authentics-kollektion.
Read More