Den helt nya BMW 1-serien: En ny era av körglädje

Den helt nya BMW 1-serien: En ny era av körglädje

BMW har nu introducerat den fjärde generationen av sin ikoniska 1-serie, känd för körglädje i det kompakta premiumsegmentet. Den nya modellen har en dynamisk design, en reviderad drivlineportfölj och avsevärt förbättrad chassiteknik, vilket förstärker dess rykte som det sportigaste fordonet i sin klass.

BMW 1-serien lanseringsdatum och svenska priser

BMW 1-serien lanseringsdatum och svenska priser

Priser börjar från 380.000kr för BMW 120 och 569.000kr för BMW m135 xDrive. Sverigelansering kommer ske i oktober men redan nu går bilen att beställa hos en BMW-återförsäljare.

Läs också: Nya konceptbilen BMW Concept Skytop

Ett stort steg framåt i design och hållbarhet

nya BMW 1-serien design

Den senaste BMW 1-serien sticker ut med sin dynamiska front och klassiska BMW-proportioner. Med en liten ökning av måtten är den nya modellen 4.361 millimeter lång och 1.459 millimeter hög, med en hjulbas på 2.670 millimeter. Designen kännetecknas av en slående platt front, en bred BMW-kylargrill med innovativa vertikala och diagonala stänger samt LED-strålkastare med distinkta vertikala element.

Hållbarhet har också varit ett viktigt fokus vid utvecklingen av nya BMW 1-serie. Den nya modellen använder högeffektiva motorer med 48-volts mildhybridteknik och en produktionsprocess som är utformad för att spara resurser och återvinna material. Detta tillvägagångssätt optimerar hållbarheten under hela produktens livscykel.

Förbättrad prestanda och dynamiska alternativ

Nya BMW 1-serie erbjuder en rad dynamiska alternativ, inklusive M Sport Package och M Sport Design tillvalsutrustning. Högst upp i modellprogrammet finns BMW M135 xDrive, som drivs av en fyrcylindrig motor på 221 kW/300 hk.

Denna modell har ett Adaptive M Chassis med sportstyrning och intelligent fyrhjulsdrift och accelererar från 0 till 100 km/h (62 mph) på bara 4,9 sekunder.

Läs också: Nya BMW Vision Neue Klasse X

En modern, läderfri interiör

nya BMW 1-serien interiör

Invändigt erbjuder nya BMW 1-serien en modern, läderfri interiör med en sportig premiumkänsla. De nydesignade sätena ger hög komfortnivå, med tillval för sportstolar i återvunnen polyester och perforerade sätesytor i det läderliknande Veganza-materialet.

Interiören har också en BMW Curved Display, som inkluderar en helt digital 10,25-tums informationsdisplay och en 10,7-tums kontrolldisplay.

Avancerad motorteknik

Nya BMW 1-serie är utrustad med den senaste generationen modulära motorer från BMW Group. BMW 120 har en trecylindrig bensinmotor, medan BMW 120d har en fyrcylindrig dieselmotor. Båda modellerna har 48-volts mildhybridteknik, vilket förbättrar effektiviteten och kraftleveransen.

Motorerna överför sin kraft genom en 7-växlad Steptronic-växellåda med dubbelkoppling som standard.

Nya BMW 1-serie drar nytta av förbättrad karossstyvhet och avancerad chassiteknik, inklusive optimerad kinematik och ny stötdämparteknik. Bilen har ett integrerat bromssystem och 17-tums lättmetallfälgar som standard. Som tillval finns Adaptive M Chassis, som sänker fordonet och inkluderar sportstyrning, och upp till 19-tums lättmetallfälgar.

Avancerade automatiserade kör- och parkeringssystem

Nya BMW 1-serien innehåller en rad avancerade automatiserade kör- och parkeringssystem. Som standard ingår Driving Assistant, som erbjuder frontkollisionsvarning, Lane Departure Warning, Exit Warning och Traffic Sign Recognition.

Parkeringsassistenten med backningsassistent är också standard. Som tillval finns bland annat styr- och filkörningsassistent, automatisk hastighetsbegränsningsassistent och parkeringsassistent Professional.

Nya BMW 1-serie levereras med utökad standardutrustning, inklusive automatisk luftkonditionering, elektriskt fällbara ytterbackspeglar och BMW Live Cockpit Plus med molnbaserad navigering. Tillvalspaket, som Innovationspaketet och Premiumpaketet, möjliggör riktad individualisering, inklusive funktioner som BMW Head-Up Display, Augmented View och adaptiva LED-strålkastare.

BMW iDrive och digitala tjänster

Nya BMW 1-serien har den senaste versionen av BMW iDrive med QuickSelect, utformad för intuitiv pekstyrning och röststyrning. Den är baserad på BMW Operating System 9 och erbjuder fjärrstyrda programuppgraderingar och prenumerationstjänsten BMW Digital Premium, som inkluderar tillgång till landsspecifika appar, förbättrade navigeringsfunktioner och digitala betalningsalternativ.

Smartphone-integration med Apple CarPlay® och Android Auto™ är standard, och BMW Digital Key Plus gör det möjligt att använda kompatibla smartphones och smartklockor som bilnyckel.

Med dessa omfattande uppdateringar och innovationer fortsätter nya BMW 1-serie att vara ledande inom premiumsegmentet för kompaktbilar och erbjuder en blandning av sportighet, hållbarhet och den senaste tekniken.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Nya Rolex klockor 2024 – Här är alla nya modeller som presenteras på Watches and Wonders
Idag körde årets upplaga av Watches and Wonders igång – världens största...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *