Samsung lanserar sina nya skärmmodeller för 2024 – Odyssey OLED, Smart Monitor och ViewFinity-serien

Samsung har idag lanserat sina nya skärmmodeller för 2024, inklusive Odyssey OLED, Smart Monitor och ViewFinity-serien. Dessa uppdaterade modeller erbjuder innovativa funktioner och förbättringar som lovar att höja användarupplevelsen för alla användningsområden.

Samsung är enligt mig ett av de elektronikmärken som ligger längst fram i utvecklingen just nu – inte minst tack vare integreringen av AI i deras produkter. Nyligen lanserades Samsungs nya AI TV och även deras splitternya Galaxy Book4 Edge har AI integrerat i produkten. När Samsung nu lanserar sina nya skärmar finns stora förväntningar på marknaden gällande deras populära modeller i Odyssey och ViewFinity-serien.

Samsung Smart Monitor M8: AI-drivna funktioner för bättre underhållning

Samsung Smart Monitor M8: AI-drivna funktioner för bättre underhållning

Den uppdaterade Smart Monitor-serien, med modeller som M8, M7 och M5, kombinerar underhållning och produktivitet i en enda enhet. M8-modellen på 32 tum erbjuder 4K UHD-upplösning och drivs av en AI-processor som förbättrar bild- och ljudkvaliteten. Nya funktioner inkluderar AI-upscaling för att höja upplösningen på innehåll och Active Voice Amplifier Pro som optimerar dialog baserat på omgivande ljud.

För hela Smart Monitor-serien introduceras Workout Tracker, som kan paras ihop med en Galaxy Watch för att visa hälsodata i realtid på skärmen. Detta gör det lättare att följa träningsmål medan du streamar ditt favoritprogram.

För hela Smart Monitor-serien introduceras Workout Tracker, som kan paras ihop med en Galaxy Watch för att visa hälsodata i realtid på skärmen. Detta gör det lättare att följa träningsmål medan du streamar ditt favoritprogram.

Samsung ViewFinity-serien: Optimerad för kreatörer och proffs

Samsung ViewFinity-serien: Optimerad för kreatörer och proffs

ViewFinity-serien har uppdaterats för att möta behoven hos kreativa proffs. De nya modellerna, inklusive S8, S7 och S6, erbjuder förbättrad återvinning med användning av återvunnen plast och kemikaliefria komponenter. Skärmarna har stöd för HDR10 och kan visa upp till en miljard färger, vilket garanterar exakt färgåtergivning.

ViewFinity S8 kommer i storlekarna 27 och 32 tum, båda med 4K UHD-upplösning och en ljusstyrka på 350 nits. Denna modell inkluderar en USB-hubb och ett höjdjusterbart stativ. S80UD-varianten erbjuder även en KVM-switch och en USB-C-port för enkel anslutning och laddning.

Förbättrade OLED-upplevelser med Samsung Odyssey-serien

Förbättrade OLED-upplevelser med Samsung Odyssey-serien 2024

De nya Odyssey OLED-modellerna, G8 och G6, är designade för att leverera enastående spelupplevelser. Odyssey OLED G8, Samsungs första platta 32-tums OLED-spelmonitor, har 4K UHD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på upp till 240 Hz. Den mindre G6-modellen på 27 tum erbjuder QHD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 360 Hz.

Båda modellerna använder Samsungs OLED Safeguard+ teknologi för att förebygga inbränning. Denna teknologi inkluderar ett pulserande värmerör och ett dynamiskt kylsystem som effektivt sprider värme. Dessutom justeras ljusstyrkan automatiskt på statiska bilder för att ytterligare minska risken för inbränning.

Pris och tillgänglighet

De nya skärmmodellerna finns tillgängliga i Sverige från och med idag via Samsungs officiella hemsida. Här är de rekommenderade priserna:

  • Odyssey OLED G8 32”: 16 990 SEK
  • Odyssey OLED G6 27”: 11 990 SEK
  • Smart Monitor M8 32”: 8 690 SEK
  • ViewFinity S7 27”: 4 690 SEK

Med dessa nya lanseringar fortsätter Samsung att driva innovation och leverera högkvalitativa skärmar som möter de varierande behoven hos användare över hela världen.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
FUJIFILM lanserar INSTAX Pal – En revolutionerande kamera med storlek som en golfboll
Omskapa minnen på ett nytt sätt. Denna nykomling i digitalkameravärlden revolutionerar sättet...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *