Amazon lanserar avdelningen “Begagnad” i Sverige – Här är allt du behöver veta om den ny shoppingmöjligheten

Amazon Begagnad ny tjänst i Sverige

Från och med idag kan svenska kunder köpa begagnade varor på Amazon.se. Amazon Begagnad erbjuder ett brett utbud av produkter, från böcker och elektronik till hem- och köksartiklar, med priser som kan vara upp till 40% lägre än nya motsvarigheter.

Amazon blir allt populärare bland svenskar i takt med att vi blir mer vana med plattformen. Samtidigt utökas Amazon Sverige också ständigt med nya förbättrade tjänster.

De som surfade runt på Amazon när tjänsten var nylanserad i Sverige minns kanske att det fanns stora brister på plattformen – inte minst språkmässigt. Sedan dess har mycket hänt och nu har vi allt från Amazon Prime till Amazon Outlet på den svenska marknaden. Två oerhört populära tjänster inte minst för de möjligheter till fynd och snabba leveranser som dessa medför.

Amazon begagnad – Stort urval av begagnade varor

Amazon Begagnad

Amazon Begagnad lanseras idag på Amazon.se, vilket ger svenska konsumenter möjlighet att shoppa begagnade kvalitetsprodukter. Med miljontals tillgängliga varor kan svenskar nu spara pengar på allt från elektronik och verktyg till hem- och köksprodukter. Bokälskare har dessutom chansen att säkra sommarens läsning till ett lägre pris lagom till semestern.

”Svenskarnas hushållsbudgetar är pressade, och vi ser att intresset för att köpa begagnade produkter ökar bland våra kunder. Med Amazon Begagnad ger vi kunderna ett stort urval av populära produkter till lägre priser. Dessutom förlängs produkternas livslängd vilket kan minska både skräp och användningen av råmaterial till nya produkter,” säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon Sverige.

Läs också: Nu kan du betala med Swish på Amazon i Sverige

Kvalitetsbedömning och prissättning

Produkterna i Amazon Begagnad kommer från tredjepartssäljare som specialiserar sig på begagnade varor. De klassificeras efter skick: “Som ny”, ”Väldigt bra”, ”Bra” och “Acceptabel”.

Detta ger kunderna en tydlig uppfattning om produktens tillstånd innan köp. Priset reflekterar varans kvalitet och kan vara upp till 40% lägre än nya produkter.

Samarbeten med tredjepartssäljare

Zeercle, en av de tredjepartssäljare av begagnade böcker som nu finns på Amazon Begagnad, har nyligen inlett ett samarbete med Akademibokhandeln. Eric Gagnaire, VD på Zeercle, uttrycker att Amazon Begagnad hjälper dem att nå fler kunder i Sverige:

“Amazon Begagnad är en stor tillgång för både oss som säljare och begagnat-branschen i stort. Vi som småföretag får hjälp att nå fler svenska köpare lagom till högsäsongen under sommaren, samtidigt som bokälskande svenskar får tillgång till populära titlar till ett lägre pris.”

Så här handlar du begagnat på Amazon.se

För att handla begagnade varor på Amazon.se, följ dessa steg:

  1. Skriv in den produkt du letar efter i sökfältet.
  2. Filtrera på menyn till vänster på ‘Använd’.
  3. Välj den produkt du vill handla.
  4. Klicka på ‘Andra säljare på Amazon’ för att se alla tillgängliga begagnade erbjudanden.
  5. Välj ‘Lägg till i varukorgen’.

Amazon Renewed – Ytterligare ett alternativ

Amazon Renewed Sverige

Svenska kunder kan även besöka Amazon Renewed för att hitta tusentals begagnade kvalitetsprodukter. Dessa varor är professionellt inspekterade, rigoröst testade och expertrenoverade av kvalificerade säljare.

Med lanseringen av Amazon Begagnad får svenska konsumenter nu fler möjligheter att spara pengar och handla hållbart, samtidigt som de får tillgång till ett stort urval av kvalitetsprodukter.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Lagerhaus lanserar “Starta!” – Januarikollektionen som sätter färg på året
Lagerhaus, den välkända inredningskedjan från Göteborg, har introducerat sin senaste kollektion “Starta!”...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *