Bästa aprilskämt från dagen – Här är tre favoriter!

bästa aprilskämt online 2024

Det har varit en livlig dag full med aprilskämt. Här tar vi fram ett urplock av bästa aprilskämt online 2024, som de presenterats i diverse pressmeddelanden.

KatÖlysatorn – Öl direkt ur kökskranen med Carlsbergs uppfinning

Carlsberg presenterar idag KatÖlysatorn – världens första ölomvandlare för kökskranar. Denna banbrytande innovation kommer i form av en adapter, som i realtid förvandlar vanligt kranvatten till nybryggd alkoholfri lager med en enkel vridning på kranen.

Lagom till våren kommer en produktnyhet för alla som älskar att njuta av en skummande god öl. Efter år av forskning och utveckling kan Carlsberg idag presentera den färdiga prototypen av KatÖlysatorn, en uppfinning som gör det möjligt att omvandla kranvatten till öl på nolltid. Produkten kommer i form av en adapter, som enkelt installeras på en vanlig kökskran. 

KatÖlysatorn bygger på en sofistikerad process som involverar hydro-fermentationsteknik, vilket omvandlar H2O till C2H5OH. Detta gör det möjligt att skapa en perfekt balanserad lager varje gång du öppnar kranen. Metoden är den senaste innovationen från Carlsbergs laboratorium i Köpenhamn, som genom historien ligger bakom såväl skapandet av pH-skalan som metoden för att isolera ren jästkultur. 

Adaptern är designad för att kunna installeras på vilken standardkökskran som helst, och användaren kan smidigt växla mellan lägena ”Öl” och ”Vatten”. 

Inom kort kommer information gällande förbeställning av katÖlysatorn. Carlsberg räknar med att adaptern finns i butik från och med midsommar.

TUI lanserar semesterresor till rymden

TUI lanserar semesterresor till rymden - bästa aprilskämt online 2024

Nu tar TUI resande till nya höjder – bokstavligt talat. Från och med den 1 april 2025 lanserar reseaktören semesterresor till rymden. TUI har sett ett växande intresse för rymdturism och vill med lanseringen göra morgondagens äventyrsresor tillgängliga för gemene man.

Har du drömt om att någon dag få uppleva månen och tyngdlöshetens magi på riktigt? Från och med april nästa år är det möjligt. Som en del av TUIs strategi att bredda produktportföljen och erbjuda Allt som en resa kan vara, lanserar reseaktören nu rymdresor. Precis som TUIs övriga semesterresor går rymdäventyren att skräddarsy för varje resenärs behov – från gruppresor och soloäventyr till romantiska parresor.

– De senaste åren har vi breddat vårt utbud kraftigt genom att lansera hundratals nya destinationer, cityresor, skidresor, träningsresor och möjligheten att boka endast hotell. Genom att erbjuda semesterresor till rymden tar vi nu nästa steg och bevisar att bara fantasin sätter gränser för vad en resa kan vara, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Vid lanseringen kommer TUI att erbjuda resor till destinationerna Månen, Venus och Mars. Det är möjligt att välja mellan olika boende- och måltidsalternativ, inklusive All Inclusive-paket. De exklusiva resorna är bokningsbara från och med våren 2025. Antalet avgångar är obegränsade och styrs av efterfrågan. Avreseort och avresedatum schemaläggs efter bokningstillfället.

För mer information och bokning, besök www.tui.se/resor/space.

Om TUIs nya resmål i rymden:

  • Månen – På bekvämt avstånd är månen perfekt för dig som vill komma i väg på en minisemester. Upplev tyngdlöshetens magi när du utforskar månens yta, och få chansen att sätta dina egna fotspår på en plats långt bortom det vardagliga. Här bor du på storslagna rymdhotell med fantastisk panoramautsikt över jorden.
  • Venus – Visste du att Venus är den allra varmaste planeten i solsystemet? Temperaturen ligger i genomsnitt på 460 grader och risken för nederbörd är noll. Med andra ord, en oförglömlig solupplevelse som du inte hittar någon annanstans i rymden. Slappna av vid de skimrande syra-sjöarna, där du kan flyta viktlöst och släppa vardagens bekymmer. Glöm inte solskyddet.
  • Mars – En resa till Mars gör sig bäst under månaden med samma namn. TUI rekommenderar att vandra upp för Mars största vulkan, Olympus Mons, för att uppleva en unik soluppgång. På grund av Olympus Mons höga höjd är soluppgången där verkligen spektakulär.

Strawberry lanserar hotellrum till halva priset om du delar med en främling

bästa aprilskämt online 2024 - Strawberry lanserar hotellrum till halva priset om du delar med en främling

Strawberry vill göra det enklare för resenärer att göra val som är bra för både miljö och plånbok. Därför lanserar vi nu rumskategorin “sov-vän”. Från 1 juni kommer gäster och medlemmar att kunna boka rum till halva priset på samtliga hotell i Norden, om de är villiga att dela rum med en främling.

Genom det nordiska konceptet Sleeping Buddy kan gäster och medlemmar boka rum till halva priset. Rumskategorin kommer att vara bokningsbar på hemsidan och i appen. Vem man ska dela rum med får man veta först vid incheckning.

– Vi letar ständigt efter nya lösningar som tillgodoser våra gästers och medlemmars behov. När den här idén landade på bordet blev det snabbt klart att detta är något som Strawberry ska vara först med. Vi vill utmana det traditionella och arbeta fram nya och spännande vägar för branschen vi verkar inom. Konceptet Sleeping Buddy är helt i linje med våra värderingar och visioner, och rebellen i oss kunde inte låta bli att ta detta till marknaden, säger Marianne Orderud, VP Brand, Marketing och Digital Sales i Strawberry. 

bästa aprilskämt online 2024 - Strawberry lanserar hotellrum till halva priset om du delar med en främling

En begränsning i konceptet är att enbart medlemmar med samma medlemsnivå kan dela rum. Man har även satt in regeln att gästerna som delar rum ska vara av samma kön. Målet med konceptet är att gäster och medlemmar ska kunna resa mer miljövänligt, mer budgetvänligt och kanske få en ny vän eller två. Efter hotellvistelsen kommer gästerna som har delat rum att kunna ge varandra omdömen i Strawberrys app, likt i appar som Uber. Man kommer även kunna lägga till varandra som vänner och följa varandras resor framöver.

Skulle man hitta en ny Sleeping Buddy kommer Strawberry också se till att de kan bjuda in varandra till middag, konserter eller andra aktiviteter, om de bor på samma hotell eller befinner sig i samma stad vid ett senare tillfälle.

Strawberry lanserar hotellrum till halva priset om du delar med en främling aprilskämt

– Vi ser fram emot att gå live med den nya rumskategorin, och tror stenhårt på att detta är något som våra gäster och medlemmar kommer använda sig av. Att våga tänka nytt och annorlunda skapar ofta starka reaktioner, men vi hoppas och tror att det här är ett nytt sätt att resa som fler kommer att överväga i framtiden. Inte bara för att spara pengar, utan för att det är ett ypperligt tillfälle att göra resandet lite mer hållbart och lite mindre ensamt, säger Marianne Orderud, VP Brand, Marketing och Digital Sales i Strawberry.

Den nya rumskategorin blir tillgänglig 1 juni, men redan nu kan gäster och medlemmar boka in en sov-vän via företagets hemsida och app. Konceptet lanseras i sociala medier i dag.

More from Benny Sjölind
Bästa SUP-brädor på nätet – allt du behöver tänka på innan du köper SUP-bräda!
Om du letar efter ett bra sätt att njuta av friluftslivet och...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *