Digital coachningstjänst använder AI för att förebygga skador vid löpning

AI löpcoach

Racefox är ett svenskt företag som hjälper löpare och skidåkare att förbättra sina prestationer och förebygga skador, med målet att hjälpa löpare att upptäcka varningstecken för skador så snabbt som på 12 minuter.

Upp till 75 procent av löparna skadar sig varje år, enligt dr Robert H. Shmerling i en artikel publicerad av Harvard Health Publishing, publiceringsavdelningen vid Harvard Medical School.

För närvarande finns det ingen kostnadseffektiv, enkel metod för tidig upptäckt av obalanser i kroppen som kan leda till skador. Befintliga tester som används för att upptäcka löparskador är oöverkomligt dyra och begränsade till laboratoriemiljöer, vilket innebär att de är utom räckhåll för de flesta löpare.

AI löpcoach för löpträning och skidåkning

AI coach för löpträning

Racefox vill hjälpa världens löpare att upptäcka potentiella problem tidigt och förebygga skador. De flesta vill fokusera på att träna och röra sig, men vill även att det finns en utveckling som ett resultat. Racefox använder AI för att förstå hur du tränar och vad just du kan göra för att bli bättre. Det är en löpapp/skidapp men med en aktiv intelligens bakom, Racefoxcoachen. 

Genom att träna med Racefox får du tydliga instruktioner om vilka pass du ska göra, du får röstcoaching under passet om vad du ska tänka på och feedback efter hur det gick. Du får en smart plan som riktar träningen mot det som ger mest effekt. Både puls och teknik. 

Racefox vill göra det enkelt att träna och ge dig den information som du behöver vid rätt tidpunkt och i lagom portioner. Bland annat genom att göra intervaller roligare, hjälpa dig att träna lågintensivt och hålla koll på din balans och form över tid så att du håller dig skadefri.

App för löpträning och skidåkning

Genom att teckna ett abonnemang får man deras pulsbälte gratis. Vill man testa är det bara att ladda ner appen och köra, du kan göra det utan bälte. Som kund har man både löp- och skidappen inkluderad. 

Under ytan är det en massa teknik som används för att förstå din löpning och vad du behöver. Företaget är sprunget ut svensk AI forskning och träningstradition inom konditionsidrott.

Om Racefox

Racefox har sitt huvudkontor i Stockholm och förbättrar prestandan hos idrottare i världsklass och vanliga löpare och skidåkare med världens första digitala coach i realtid för löpning och längdskidåkning.

Dessutom upptäcker och åtgärdar Racefox potentiella obalanser som kan leda till skador. Företaget bildades 2013 som en avknoppning av Swedish Institute of Computer Science (SICS) vid KTH Royal Institute of Technology. Vetenskapen bakom Racefox kombinerar biomekanik med datavetenskap och artificiell intelligens och är resultatet av grundarnas forskning vid SICS.

More from Benny Sjölind
Veckosammanfattning av kryptomarknaden – 15 mars 2024
Kryptomarknaderna bevittnade en svindlande förlust över natten på 250 miljarder dollar när...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *