Nu kommer nya Samsung AI TV till Sverige – Här är alla de fantastiska egenskaperna!

nya samsung 2024 Neo QLED 8K QN900D AI TV

Föreställ dig en värld där tekniken berikar varje ögonblick och gör det mer uppkopplat och verklighetstroget. Samsungs senaste AI-TV syftar till att revolutionera tittarupplevelsen genom att sömlöst integrera banbrytande teknik i våra dagliga liv. Nya Samsung 2024 Neo QLED 8K QN900D är utformad för att vara så avancerad att användarna knappt märker av tekniken som arbetar bakom kulisserna. Här tar vi fram allt du behöver veta om Samsungs nya AI TV och reder också ut begreppen gällande AI-TV:n. Är AI TV:n värda att köpa 2024?

AI är verkligen inne just nu och det märks inte minst i utbudet hos Samsung som under 2024 lanserat en rad AI-produkter som Bespoke AI tvättmaskiner och Bespoke AI hushållsapparater. En produkt som även fått stor uppmärksamhet innan lanseringen är den nya AI TV:n Samsung Neo QLED 8K QN900D som nu lanseras i Sverige. Vid tidpunkten för detta inlägg är lanseringen endast fyra timmar borta.

AI TV vs. Smart TV – Vilka är skillnaderna?

AI TV vs. Smart TV - Vilka är skillnaderna?

När nu allt fler märken lanserar AI TV:n är det många som frågar sig vad som egentligen är så speciellt med dessa produkter? Vad är egentligen skillnaden mellan AI TV:n och Smart TV:n?

Rent generellt kunde man säga att AI-TV-apparater är smarta TV-apparater, men inte alla smarta TV-apparater är AI-TV-apparater. Här är de viktigaste egenskaperna hos vardera av dem:

Smart TV

  • Ansluter till internet för att streama program, filmer och få tillgång till appar.
  • Erbjuder grundläggande funktioner som skärmspegling och webbsurfning.
  • Kan ha ett inbyggt operativsystem som Roku eller Android TV.

AI-TV

  • Använder artificiell intelligens för en mer personlig upplevelse.
  • Innehållsrekommendationer: Rekommenderar program och filmer baserat på din tittarhistorik.
  • Röststyrning: Använder röstkommandon för att styra TV:n och söka efter innehåll.
  • Förbättrad bild och ljud: Uppskalning av innehåll med lägre upplösning och optimering av bild- och ljudkvalitet för olika typer av innehåll.

Så om du letar efter en TV med ett bredare utbud av funktioner och en mer personlig upplevelse är en AI-TV ett bra alternativ. Men om du har en budget eller bara vill ha en vanlig TV för att titta på traditionella kanaler och strömmande innehåll, kan en smart-TV vara tillräckligt.

Samsungs AI-TV, 2024 Neo QLED 8K QN900D – Kraftfull prestanda med 8K AI-teknik

Med denna grundläggande inledning tar vi här er igenom egenskaperna hos Samsungs nya AI-TV Neo QLED 8K QN900D 2024.

Samsungs nya AI-TV Neo QLED 8K QN900D 2024

Samsungs AI-TV, 2024 Neo QLED 8K QN900D, är utrustad med den banbrytande 8K NQ8 AI Gen3-processorn. Denna processor är Samsungs mest kraftfulla hittills och innehåller en neural processorenhet (NPU) som arbetar dubbelt så snabbt som sin föregångare.

Med imponerande 512 neurala nätverk – åtta gånger fler än i den tidigare modellen – analyserar och optimerar TV:n innehållet i realtid, vilket ger en oöverträffad bild- och ljudkvalitet. Denna avancerade teknik placerar tittarna i hjärtat av en uppslukande upplevelse.

Full uppslukning med AI-bildteknik

Samsungs nya AI-TV Neo QLED 8K QN900D 2024

Att titta på sport på Samsung AI TV känns som att ha en plats på första parkett vid evenemanget. Oavsett om det handlar om tennis, fotboll eller någon annan fartfylld sport, arbetar TV: ns 8K AI Upscaling Pro och AI Motion Enhancer Pro tillsammans för att säkerställa exceptionell klarhet.

Dessa funktioner skärper innehåll med låg upplösning och minskar distorsion och oskärpa, vilket ger liv åt varje detalj i fantastisk klarhet.

bästa tv att titta sport på 2024

Revolutionerande ljud

Ljudkvalitet är lika viktigt som visuell klarhet för en verkligt uppslukande upplevelse. Samsungs AI TV utmärker sig på detta område med sin Active Voice Amplifier Pro, som separerar dialog från bakgrundsljud, vilket säkerställer ett klart och exakt ljud även i bullriga miljöer.

Object Tracking Sound (OTS) Pro-tekniken lägger till ytterligare ett lager av uppslukande, vilket gör att tittarna känner att de är en del av handlingen på skärmen och hör ljud från alla håll.

tv med bästa ljud 2024

Enkel finjustering utan ansträngning

Med AI Optimization justerar Samsungs AI TV automatiskt inställningarna för att leverera den bästa tittarupplevelsen, så att tittarna kan koppla av och njuta. För spelare känner AI Auto Game Mode igen olika speltitlar och genrer och optimerar inställningarna för att förbättra spelet.

Denna funktion säkerställer att spelarna alltid upplever bästa möjliga bild- och ljudkvalitet.

Hållbar teknik med AI Energy Mode

Samsungs engagemang för hållbarhet är tydligt i AI Energy Mode, som använder sensorer för att analysera omgivande belysning och justera skärmens ljusstyrka i enlighet med detta. Detta sparar inte bara energi utan säkerställer också optimala visningsförhållanden.

Processorn kan också upptäcka rörelser på skärmen och ändra ljusstyrkan, vilket ytterligare bidrar till energieffektivitet och en hållbar framtid.

Personifierad upplevelse med Samsung Tizen OS

Utöver att vara ett underhållningsnav fungerar Samsungs AI TV, som drivs av Tizen OS, som en personlig kurator. Den skräddarsyr innehållsrekommendationer efter användarnas preferenser samtidigt som den säkerställer integriteten med Samsung Knox.

Operativsystemet förvandlar TV:n till en personlig och säker plattform för alla underhållningsbehov.

Framtiden för TV: Sömlös integration av AI

I grunden är Samsung AI TV utformad för att förbättra livet genom att arbeta tyst i bakgrunden. Genom att tänja på gränserna för ljud- och bildteknik, erbjuda personliga användarupplevelser och främja hållbarhet fortsätter Samsung att leda vägen för innovativ hemunderhållning.

Framtidens TV är här, och den är mer uppkopplad och verklighetstrogen än någonsin tidigare.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Framtidens nikotin: en titt på innovation och nya lanseringar
I takt med att nikotinmarknaden utvecklas står vi inför en spännande tid...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *