Bowers & Wilkins lanserar de exklusiva högtalarna Elite 801 D4 Signature och 805 D4 Signature

Bowers & Wilkins lanserar de exklusiva högtalarna Elite 801 D4 Signature och 805 D4 Signature

Bowers & Wilkins, den hyllade tillverkaren av ljudteknik, har nyligen lanserat 801 D4 Signature och 805 D4 Signature, en begränsad upplaga av deras framstående Signature-serie. Bowers & Wilkins är sparsamma med Signature-beteckningen, som endast ges till produkter som utgör ett monumentalt steg framåt jämfört med deras standardversioner.

Sedan starten 1966 har endast sju högtalarserier fått denna sällsynta utmärkelse, vilket understryker exklusiviteten hos de nyligen lanserade 801 D4 Signature och 805 D4 Signature.

Dessa modeller hämtar inspiration från Bowers & Wilkins uppskattade högtalarlinje, särskilt Silver Signature-högtalaren från 1991, en hyllning till företagets grundare, John Bowers.

Läs mer: Bästa premiummärken för högtalare 2023

Den perfekta kombinationen av teknik och estetik

Bowers & Wilkins lanserar de exklusiva högtalarna Elite 801 D4 Signature och 805 D4 Signature

Både 801 D4 Signature- och 805 D4 Signature-modellerna är den perfekta kombinationen av teknik och estetik. Dessa lyxhögtalare har inte bara minutiöst förbättrade komponenter, utan de har också en överdådig ny finish, vilket gör dem till en fest för både öron och ögon.

801 D4 Signature är den större av de två modellerna, en golvstående högtalare som påminner om den ikoniska 801 D4, som ofta återfinns i de prestigefyllda Abbey Road Studios.

Bowers & Wilkins Elite 801 D4 Signature och 805 D4 Signature

Denna högpresterande modell förbättrar specifikationerna hos sin föregångare med dubbla 250 mm Aerofoil Cone baselement med uppgraderade magneter och en förbättrad övre aluminiumplatta för att minska resonansen, allt förpackat i en nyligen optimerad skelettstruktur.

De innovativa modifieringarna i 801 D4 Signature-modellen sträcker sig till portutgången, som nu är gjuten i aluminium för att minska oönskat brus, i kombination med de förbättrade Aerofoil Cone-baselementen, vilket ger en renare bas med lägre distorsion.

Bowers & Wilkins Elite 801 D4 Signature och 805 D4 Signature

805 D4 Signature speglar sin större motsvarighet och har en ny design med grillnät för ökad öppenhet och transparens, tillsammans med ett överlägset delningssystem med bypass-kondensatorer. Den har också ett nytt motorsystem för bas/mellanregister som ger renare mellanregister och utökad bas.

De två senaste tillskotten i Signature-serien finns i två unika utföranden, inklusive den bländande Midnight Blue Metallic-lacken, en detalj som delas med den ikoniska Nautilus-högtalaren.

Denna berömda finish kräver en omfattande 18-timmars appliceringsprocess, härdningstiden oräknad, vilket resulterar i en oöverträffad glans. Midnight Blue Metallic-modellerna är dessutom utsmyckade med en anpassad blå Leather by Connolly-trim på topplattan, vilket förstärker högtalarnas känsla av lyx.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Villa Skärtofta: Saltsjöbadens nyaste kulinariska destination invigs
I anledning av 100-årsjubileet av Vår Gård, en välkänd hotell- och konferensdestination,...
Read More
0 replies on “Bowers & Wilkins lanserar de exklusiva högtalarna Elite 801 D4 Signature och 805 D4 Signature”