Sennheiser HD 490 PRO: Revolutionerande studioljud

nya Sennheiser HD 490 PRO hörlurar

Sennheiser har presenterat sin senaste skapelse, nya Sennheiser HD 490 PRO hörlurar, som kommer att förändra spelreglerna inom musikproduktion. Dessa öppna hörlurar, som lanserads den 23 januari 2024 på NAMM Show i Anaheim, är konstruerade för proffs inom produktion, mixning och mastering.

HD 490 PRO och dess förbättrade version, HD 490 PRO Plus, är inte bara hörlurar utan verktyg som är utformade för att hantera de komplicerade aspekterna av modern musikproduktion.

Oöverträffad ljudprecision och realism

nya Sennheiser HD 490 PRO hörlurar

HD 490 PRO utmärker sig med en mycket exakt ljudåtergivning och erbjuder en bred och realistisk ljudbild som är avgörande för detaljerat ljudarbete. Denna nivå av transparens är avgörande för proffs som behöver fatta kritiska mixningsbeslut och lösa problem med panoreringsplacering.

Hörlurarna har ultralätta voice coils för autentisk ljudåtergivning, och deras frekvenssvar förblir ofärgat över hela ljudspektrumet. Öronkåporna i öppet nät, som ingår i Sennheisers Open-frame Architecture, minimerar resonanser och distorsion, medan de vinklade transducrarna efterliknar en typisk monitorhögtalaruppsättning.

Läs mer: Här är de nya Sennheiser ACCENTUM Plus hörlurararna

Ergonomisk design för utökad komfort

nya Sennheiser HD 490 PRO hörlurar

Sennheiser har förståelse för de långa timmar som tillbringas i studior och har noggrant utformat HD 490 PRO för komfort. Den lätta designen eliminerar tryckpunkter, medan de cirkumaurala öronkuddarna har en mjuk komfortzon för glasögonbärare.

En unik axelgeometri säkerställer att hörlurarna anpassar sig optimalt till olika huvudformer och bibehåller ett konsekvent kontakttryck.

Adaptivt ljud med två typer av öronkuddar

nya Sennheiser HD 490 PRO hörlurar

Sennheisers engagemang för mångsidighet är tydligt i HD 490 PRO:s två uppsättningar öronkuddar – velour för en något varmare respons och tyg för ett platt, neutralt ljud.

Denna anpassningsförmåga gör det möjligt för proffs att växla mellan ett holistiskt ljudperspektiv och detaljerad ljudanalys. Båda uppsättningarna är tvättbara, vilket garanterar hygien och hållbarhet.

Förbättrad mixningsmiljö med dearVR MIX-SE

nya Sennheiser HD 490 PRO hörlurar

Varje par HD 490 PRO levereras med en gratis licens för plugin-programmet dearVR MIX-SE från Dear Reality, som förvandlar en DAW till en ultimat virtuell mixningsmiljö. Detta innovativa verktyg säkerställer en balanserad och konsekvent översättning av mixar mellan olika system.

Läs också: Nya Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 in-ear hörlurar

Uppmärksamhet på detaljer i designen

Sennheiser HD 490 PRO

Sennheisers känsla för detaljer syns tydligt i funktioner som den dubbelsidiga kabelkontakten, den patenterade kabelspolekonstruktionen för att förhindra brusöverföring och den synliga vänster/höger-beteckningen på givarna.

HD 490 PRO har även information i punktskrift på huvudbandsgaffeln för synskadade användare.

Nya Sennheiser HD 490 PRO hörlurar – Priser och tillbehör

Sennheiser HD 490 PRO

Sennheiser HD 490 PRO kostar 399 EUR (MSRP) eller 399 USD (MAP), inklusive två uppsättningar öronkuddar, en 1,8 m kabel och en dearVR MIX-SE-licens.

Sennheiser HD 490 PRO Plus, som kostar 479 EUR (MSRP) eller 479 USD (MAP), erbjuder ytterligare tillbehör som en 3 m kabel, en transportväska och en extra huvudbandskudde i tyg. Alla Plus-tillbehör och en balanserad hörlurskabel finns tillgängliga separat.

Sammanfattningsvis är Sennheiser HD 490 PRO-hörlurarna ett stort steg framåt inom studioteknik och erbjuder oöverträffad precision, komfort och mångsidighet. De är det ultimata valet för proffs som vill skapa enastående mixar och bemästra komplexiteten i dagens musikproduktion.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Kia EV9 framröstad som Årets Bil i världen och dominerar på designfronten
Vilken är den bästa bilen i världen? Naturligtvis går det inte att...
Read More
0 replies on “Sennheiser HD 490 PRO: Revolutionerande studioljud”