Undersökning visar: Svenskarna vill ha större TV:n

svenskar vill ha större tv:n

Samsung svarar på svenskarnas växande hunger efter större TV-skärmar och mer uppslukande visningsupplevelser med lanseringen av deras 98-tums QLED Q80C TV som nu finns tillgänglig i Sverige. Denna expansion av deras produktlinje speglar den trend som konsumentmarknadsforskningsföretaget Omdia* har identifierat, vilken visar en dramatisk tillväxt inom marknaden för större TV-apparater.

Enligt Omdia har den globala försäljningen av 85-tums TV-apparater ökat från 180 000 enheter 2019 till hela 1,87 miljoner enheter 2022. Även marknaden för 98-tums TV-apparater har visat en anmärkningsvärd ökning, med försäljningen som skjuter i höjden från mindre än 1 000 enheter 2019 till omkring 160 000 enheter 2022.

Denna trend är tydlig också i Norden, där Samsung nu lanserar sin nya QLED Q80C i 98 tum.

För ungefär tio år sedan ansågs en 60-tums TV vara väldigt stor. Sedan dess har 65-tummare i princip hunnit att bli mainstream, och nu har även 75- och 85-tums-TVs blivit populära”, säger Magnus Nilsson, produktansvarig för TV och ljud på Samsung i Norden.

Denna ökning i försäljningen av större TV-apparater tros vara en reflektion av konsumenternas önskan att återskapa biokänslan i hemmet, då allt fler svenskar föredrar att streama filmer hemma istället för att gå på bio.

Magnus Nilsson påpekar att den magiska känslan av att vara mitt i filmen kan återskapas hemma genom att låta TV-skärmen ta upp ungefär 30-40 procent av vårt synfält, precis som bioduken i en biograf gör.

Samsungs senaste tillskott: en gigantisk QLED-TV

nya samsung 98-tums QLED Q80C

Samsungs nya 98-tums Q80C QLED-TV har en SuperSlim-design och kommer med en 4K Neural Quantum Processor. Den använder AI Upscaling-teknik för att förbättra bildkvaliteten på den superstora skärmen, vilket förstärker bildens djup och skärpa.

Dessutom förstärker Quantum HDR+ tekniken kontrasten mellan ljus och mörker, vilket maximerar detaljrikedomen. Med denna lansering utökar Samsung sin QLED-portfölj med sitt största TV-utbud hittills. TV-apparaten är nu tillgänglig för svenska hem till ett rekommenderat pris på 79 990 SEK.

*Omdia

Tags from the story
Written By
More from Redaktionen
Inspirerad av Toscanas natursköna landskap – Midbec lanserar kollektionen ”Toscana”
Med anspelning på Toscanas förtrollande landskap, har Midbec Tapeter presenterat sin senaste...
Read More