Undersökning visar: Svenskarna vill ha större TV:n

svenskar vill ha större tv:n

Samsung svarar på svenskarnas växande hunger efter större TV-skärmar och mer uppslukande visningsupplevelser med lanseringen av deras 98-tums QLED Q80C TV som nu finns tillgänglig i Sverige. Denna expansion av deras produktlinje speglar den trend som konsumentmarknadsforskningsföretaget Omdia* har identifierat, vilken visar en dramatisk tillväxt inom marknaden för större TV-apparater.

Enligt Omdia har den globala försäljningen av 85-tums TV-apparater ökat från 180 000 enheter 2019 till hela 1,87 miljoner enheter 2022. Även marknaden för 98-tums TV-apparater har visat en anmärkningsvärd ökning, med försäljningen som skjuter i höjden från mindre än 1 000 enheter 2019 till omkring 160 000 enheter 2022.

Denna trend är tydlig också i Norden, där Samsung nu lanserar sin nya QLED Q80C i 98 tum.

För ungefär tio år sedan ansågs en 60-tums TV vara väldigt stor. Sedan dess har 65-tummare i princip hunnit att bli mainstream, och nu har även 75- och 85-tums-TVs blivit populära“, säger Magnus Nilsson, produktansvarig för TV och ljud på Samsung i Norden.

Denna ökning i försäljningen av större TV-apparater tros vara en reflektion av konsumenternas önskan att återskapa biokänslan i hemmet, då allt fler svenskar föredrar att streama filmer hemma istället för att gå på bio.

Magnus Nilsson påpekar att den magiska känslan av att vara mitt i filmen kan återskapas hemma genom att låta TV-skärmen ta upp ungefär 30-40 procent av vårt synfält, precis som bioduken i en biograf gör.

Samsungs senaste tillskott: en gigantisk QLED-TV

nya samsung 98-tums QLED Q80C

Samsungs nya 98-tums Q80C QLED-TV har en SuperSlim-design och kommer med en 4K Neural Quantum Processor. Den använder AI Upscaling-teknik för att förbättra bildkvaliteten på den superstora skärmen, vilket förstärker bildens djup och skärpa.

Dessutom förstärker Quantum HDR+ tekniken kontrasten mellan ljus och mörker, vilket maximerar detaljrikedomen. Med denna lansering utökar Samsung sin QLED-portfölj med sitt största TV-utbud hittills. TV-apparaten är nu tillgänglig för svenska hem till ett rekommenderat pris på 79 990 SEK.

Varför köpa en TV med stor skärm?

Det finns många anledningar till att du kan vilja köpa en TV med stor skärm:

1. Bioliknande upplevelse

En stor TV ger en mer immersiv upplevelse när du tittar på filmer och serier. Du kan känna dig som om du sitter i biosalongen.

2. Bättre spelupplevelse

En stor TV ger en bättre spelupplevelse. Du kan se mer av spelplanen och det blir lättare att se detaljer.

3. Bättre för sport

En stor TV gör det lättare att se detaljerna i sportarenor och spelare. 4. Bättre för sociala sammankomster: En stor TV är perfekt för sociala sammankomster. Alla kan se vad som händer på skärmen, oavsett var de sitter.

Är en 98 tums TV bra?

En 98 tums TV är en bra TV för dig som vill ha en bioliknande upplevelse och en bättre spelupplevelse. Den är också bra för dig som har ett stort vardagsrum och vill ha en TV som fyller ut rummet.

Det finns dock några saker att tänka på innan du köper en 98 tums TV:

  • Priset: 98 tums TV-apparater är dyra.
  • Storleken: En 98 tums TV är stor och tar upp mycket plats.
  • Betraktningsavståndet: Du behöver sitta tillräckligt långt ifrån TV:n för att kunna se hela bilden.

Om du har råd med en 98 tums TV och har plats för den i ditt vardagsrum, är det en bra TV som ger dig en fantastisk filmupplevelse.

Här är några saker att tänka på om du funderar på att köpa en 98 tums TV:

  • Vilken typ av innehåll ska du titta på? Om du ska titta på filmer och serier, är en 98 tums TV ett bra val. Om du ska titta på sport eller spela spel, kan en mindre TV vara bättre.
  • Hur stort är ditt vardagsrum? En 98 tums TV tar upp mycket plats. Se till att du har tillräckligt med plats för den i ditt vardagsrum.
  • Hur långt ifrån TV:n kommer du att sitta? Du behöver sitta tillräckligt långt ifrån TV:n för att kunna se hela bilden.

*Omdia

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Adidas presenterar X CRAZYFAST: Fotbollsskorna som är konstruerade för fart i varje spelmoment
Adidas har officiellt lanserat sin efterlängtade kollektion av fotbollsskor, X CRAZYFAST, som...
Read More
0 replies on “Undersökning visar: Svenskarna vill ha större TV:n”