Haupt Lakrits har lanserat världens dyraste lakrits

världens dyraste lakrits 2023
En lakrits berikad med vit Alba-truffel, iransk beluga kaviar och japanskt havssalt kostar hela 350.000:- per kilogram.

Med sitt säte i Jordbro strax utanför Stockholm har Haupt Lakrits snabbt vuxit till en betydande aktör inom godisbranschen. En av deras mest populära produkter är Svenskjävlar!, som är känt för att vara världens mest salta lakrits och nu kommer även världens dyraste lakrits ut på marknaden.

”Vi lägger mer tid än någon annan konfektyrtillverkare på att söka efter de främsta råvarorna som går att uppbringa och har genom åren samlat på oss ett gediget register med leverantörer och råvaror som håller absolut världsklass. Idag jobbar vi med allt från handplockad Tasmansk bergpeppar till körsbärsblommor, björkrökt havssalt från Island och fermenterad (rutten) vitlök som smaksättare i våra lakritsgodisar. Inte för att det ska vara ballt, utan för att det blir otroligt smarrigt och gärna med en litet utmanande tvist”, säger Rasmus Ragnarsson, Captain of Liquorice Operations på Haupt.

Världens dyraste lakrits

världens dyraste lakrits 2023

Under våren 2017 lanserade Haupt världens mest exklusiva lakrits, som presenterades vid Lakritsfestivalen i Stockholm. Produkten var slutsåld inom kort.

Med lanseringen av Salmiakbomben 2017, en himmelsk kombination av lakrits, salmiak och mjuk karamell, ville man nu återupprepa bedriften med världens mest kostsamma lakrits, denna gång med de mest exklusiva råvarorna de samlat under de senaste 10 åren.

Denna lakrits består av en 10 grams mjölkchokladtryffel fylld med en blandning av beluga kaviar och lakritskaramell smaksatt med hundraårig balsamvinäger, gianduja gjord på Piemontesiska hasselnötter med smak av vit Alba truffel, svart Perigord truffel och japanskt havssalt, toppad med 24 karats bladguld.

Varje bit kostar 3499:- och tillverkas endast på förfrågan, med en leveranstid på ungefär 3 veckor. Detta är verkligen något för den riktiga gottegris-gourmanden!

Alla intäkter från försäljningen går direkt till välgörenhet.

More from Benny Sjölind
Bli din egen chef i videospelet Venture Valley
Bygg, investera och vinn med det nya Venture Valley-spelet som nyligen lanserades...
Read More
0 replies on “Haupt Lakrits har lanserat världens dyraste lakrits”