Årets nyheter från Zoégas – Zoégas by Nespresso & ZOÉGAS Summer Edition 2023

nytt kaffe från Zoegas 2023

Zoégas, det välkända kaffeföretaget med en passion för mörkrost sedan 1886 har presenterat årets nyheter för alla kaffeälskare. Den första nyheten som man presenterade var kaffekapselserien Zoégas by Nespresso för alla som vill uppleva Zoégas underbara kaffesmaker även med en Nespresso kaffemaskin. Tre spännande kvalitetsblandningar, inklusive två espresso och en lungo, har utformats särskilt för att ge en förstklassig kaffeupplevelse.

Den nya serien innehåller tre exklusiva blandningar som noggrant har utformats för att tillfredsställa olika smakpreferenser:

nytt kapselkaffe från zoegas för nespresso maskiner 2023
  1. ORIGINALE: Denna klassiskt kraftfulla espresso erbjuder toner av hasselnöt och mörk choklad som kompletterar den naturliga bitterheten i kaffet. Zoégas Espresso Originale är en njutning i varje kopp och är gjord av kaffebönor från Brasilien, Etiopien, Uganda och Nicaragua. Styrka/Intensitet: 11.
  2. ELEGANTE: Denna moderna och aromatiska espresso har en karakteristisk fruktighet och bäriga toner som kompletteras av en välbalanserad mörkrost. Zoégas Espresso Elegante erbjuder en intensiv och lång eftersmak och är gjord av kaffebönor från Östafrika. Styrka/Intensitet: 10.
  3. BUONGIORNO: Denna klassiskt milda och balanserade lungo är perfekt för att starta dagen och är gjord av bönor från några av södra Indiens finaste kaffeodlingar. Zoégas Buongiorno Lungo ger en len och behaglig smakupplevelse. Styrka/Intensitet: 7.

Samtliga Zoégas Nespressokapslar är 100% Responsibly Sourced, vilket innebär att kaffet kommer från odlingar som verifieras eller certifieras av oberoende tredjepartsorganisationer mot hållbarhetsstandarder. Genom att skapa starka relationer med odlare i ursprungsländerna kan Zoégas säkerställa att de vet var kaffet kommer ifrån och hur det odlas.

Dessutom kan de erbjuda utbildning och stöd till odlarna för att främja hållbar produktion av kvalitetskaffe och samtidigt bidra till att bevara miljön och stärka samhällen.

För att bevara kaffets höga kvalitet och smak har de nya Zoégas Nespressokapslarna tillverkats av 80% återvunnen aluminium. Aluminium är ett material som bevarar kaffets smak på bästa sätt och är dessutom oändligt återvinningsbart. Kapslarna kan enkelt sorteras som metallförpackningar för återvinning.

[lasso ref=”mathem” id=”2935″ link_id=”3853″]

ZOÉGAS Summer Edition 2023 – för en smakfullare sommar

zoetas sommarkaffe 2023

Zoégas Summer Edition 2023 är en smakrik mörkrostblandning med härliga toner av rabarber och nypon. Detta sommarkaffe är endast tillgängligt i begränsad upplaga och kommer att finns tillgängligt i handeln.

Årets sommarkaffe är en Rainforest Alliance-certifierad blandning som består av Arabicabönor från Rwanda, vilka är balanserade med bönor från bland annat Brasilien och Burundi. Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas, förklarar att detta års blandning har utformats för att erbjuda en frisk fruktighet med en lång eftersmak som passar den svenska sommaren.

[lasso ref=”mathem-2″ id=”2938″ link_id=”3854″]

Hållbarhet och socialt ansvar är viktiga fokusområden för Zoégas, och i samband med lanseringen av årets sommarkaffe investerar företaget årligen i unika hållbarhetsprojekt. År 2023 omfattar projektet att förse utvalda kaffeodlare i Nzahaha, Rwanda, med getter för att förbättra levnadsstandarden och skapa bättre försörjningsmöjligheter.

Genom initiativet Coffee By Women har Zoégas redan bidragit till att kvinnoledda odlargrupper i Rwanda har övergått från konventionell till certifierad ekologisk odling. Denna omställning förväntas förbättra levnadsvillkoren för dessa kvinnor både socialt, ekonomiskt och ur ett miljömässigt perspektiv, berättar Minette Rosén.

Sommarkaffets signaturböna kommer från de kvinnoledda odlargrupperna i Rwanda som Zoégas stöttar genom att erbjuda utbildning inom hållbar kaffeodling och goda tillverkningsseder. Förpackningsdesignen för årets sommarkaffe har tagits fram av illustratören Björn Rudnert, som har inspirerats av Rwanda och det aktuella hållbarhetsinitiativet.

Zoégas Summer Edition 2023 har varsamt mörkrostats på Zoégas rosteri i Helsingborg och finns nu tillgängligt i begränsad upplaga i butik, både som hela bönor och som malt kaffe.

[lasso ref=”mathem-3″ id=”2940″ link_id=”3855″]
Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *