Nya ultra-futuristiska HiPhi Z från Human Horizons höjer bilindustrins standarder

hiphi z car
Human Horizons presenterar HiPhi Z - Digital GT

Efter sitt första flaggskeppsfordon HiPhi X har det branschledande företaget Human Horizons, som arbetar med ny mobilitet och intelligent körteknik, i veckan tillkännagivit detaljer om sitt nyaste tillskott till HiPhi-sortimentet. Den helt nya ultrafuturistiska digitala GT:n, HiPhi Z, har hyllats som något från science fiction eftersom den kombinerar avancerad teknik med en mänsklig touch för att skapa en bil som är levande och har en människoliknande själ.

Inspirationen till HiPhi Z hämtas från begreppen tid och rum, där fordonet i huvudsak spelar rollen som en kanal till framtiden. Den för tankarna på en bil från 20 år i framtiden till den moderna tiden.

Human Horizons grundare och vd Ding Lei, citerar den berömde fysikern Albert Einsteins ord när han beskriver bilen:

När han reflekterade över framstegen inom transporttekniken sa Einstein att man inte kan älska en bil på samma sätt som man älskar en häst, eftersom hästen framkallar mänskliga känslor på ett sätt som maskiner inte kan göra. I detta syfte kan vi se en längtan hos människor efter att dela en genuin kontakt med omvärlden, och genom att använda den senaste smarta tekniken är det precis vad vi har gjort med HiPhi Z. Vi har gett fordonet en “digital själ”, vilket ger det ett djup och en personlighet som gör att ägarna kan uppleva människoliknande interaktion och känslor.”

hiphi z car 2022

Som en framstående ledare inom Kinas bilindustri har Ding Lei över 30 års erfarenhet inom bilvärlden, högteknologiska parker och stadsförvaltning och har haft stor framgång inom viktiga affärsområden som gränsöverskridande fusioner och förvärv.

Han har varit vice ordförande för SAIC Group och general manager för Shanghai General Motors (SGM), deltagit i etableringen av SGM och etablerat SGM/Pan Asia Automotive Technology Center. Sedan Ding Lei grundade Human Horizons 2017 har han varit ordförande och vd med en vision om att tillhandahålla mobilitetslösningar som är anpassade för framtiden. Hans strävan efter förändring förkroppsligas i hans uppdrag att bidra till en era av “smarta bilar, smarta transporter och smarta städer”.

hiphi z chines electrical car

HiPhi Z planeras att presenteras i sin helhet under Beijing International Automotive Exhibition i april 2022. Detta blir den andra flaggskeppsmodellen för Human Horizons, i linje med företagets vision att föra ut “konceptbilar” till den verkliga världen.

Efter avtäckningen i april 2022 kommer Human Horizons att börja ta emot köpreserveringar och påbörja massproduktion före årets slut. Precis som med HiPhi X förväntas den stora majoriteten av de tekniska detaljerna överföras från den produktionsfärdiga prototypen till den faktiska massproducerade versionen, vilket återigen bevisar Human Horizons innovativa förmåga för världen.

kinesisk elbil hiphi z

I samband med att detaljerna om HiPhi Z offentliggjordes kommer Human Horizons rekryteringsinitiativ “Captain Z” att syfta till att inkludera fler och fler passionerade människor i den gemensamma utvecklingen av HiPhi Z.

Human Horizons är i grunden inriktad på innovation och kvalitet. Med hjälp av avancerad teknik och alla funktioner som finns i lyxbilar definierar företaget ett nytt segment av bilar, TECHLUXE®. I framtiden kommer detta fokus på innovation och på att tänja på gränserna för interaktion mellan människa och maskin att fortsätta att skapa nya och unika körupplevelser för framåtsträvande personer runt om i världen.

More from Benny Sjölind
Det prisbelönta sällskapsspelet CATAN® får holografiskt liv
Tilt Five Inc., ett underhållningsföretag inom Augmented Reality (AR), har i samarbete...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *