Mercedes-AMG E-Scooter: Den perfekta utsläppsfria lösningen för rörlighet i städerna

Mercedes elscooter 2023

Mercedes-Benz, det kända varumärket som är känt för sin ikoniska treuddiga stjärna, har siktet inställt på en helt elektrisk framtid som en del av sin ambitiösa “Electric Only”-strategi. Med en tydlig plan för omvandling vill märket bidra till en grönare och mer hållbar värld samtidigt som man introducerar innovativa mobilitetslösningar som förbättrar livskvaliteten i städerna.

I linje med denna vision introducerar Mercedes-Benz i samarbete med den schweiziska mikromobilitetsspecialisten Micro Mobility Systems AG en exceptionell utsläppsfri lösning för stadstransporter – Mercedes-AMG E-Scooter.

Läs mer: Mercedes elcyklar har presenterats

Oöverträffad prestanda och stil

Mercedes-AMG E-Scooter kombinerar enastående prestanda, en imponerande räckvidd och kompromisslösa säkerhetsfunktioner med sina högkvalitativa komponenter och sin sportiga elegans. Den här e-scootern har en snygg och elegant design och erbjuder en bekväm lösning för resor på korta sträckor, vilket gör den idealisk för pendling eller för att utforska staden.

Utrustad med en kraftfull 500-watts elmotor accelererar den mattsvarta Mercedes-AMG E-Scooter snabbt och når en hastighet på 20 km/h. Det som skiljer den från andra e-scootrar är gashandtaget med vridgrepp, som ger en intuitiv och exakt körupplevelse, vilket bidrar till den övergripande njutningen av resan.

Med ett robust 9,6 Ah-batteri kan e-scootern köra upp till 40 kilometer på en enda laddning, vilket gör den perfekt för att navigera i innerstadstrafiken och täcka den sista sträckan till din destination.

Säkerheten först

mercedes elscooter 2023

Säkerheten har högsta prioritet vid utformningen av Mercedes-AMG E-Scooter. Dess breda däck har en halkskyddande beläggning, vilket garanterar ett fast och säkert fotfäste för förarna. Fotsteget är prytt med AMG:s distinkta rombos, vilket ger en elegant touch till den övergripande estetiken.

E-scootern är utrustad med robusta gummihjul med en diameter på 20 cm, kombinerat med individuellt justerbar fjädring både fram och bak. Denna funktion gör det möjligt att navigera smidigt och utan ansträngning även i ojämn terräng.

För att tillgodose förare med olika kroppsstorlekar erbjuder Mercedes-AMG E-Scooter ett ergonomiskt format styr med teleskopfunktion. Detta gör det möjligt att enkelt anpassa sig, vilket garanterar en bekväm och personlig körupplevelse för alla.

Säkerheten ökar ytterligare genom den integrerade klockan, som varnar andra för ryttarens närvaro i stadstrafiken. Den centralt placerade displayen ger viktig information som hastighet, laddningsstatus och körläge. Dessutom ger Mercedes-stjärnan som är placerad under frontljuset en sista touch av sofistikering till den övergripande designen.

Uppkoppling och bekvämlighet

Mercedes-AMG E-Scooter innehåller de senaste tekniska framstegen och erbjuder sömlös uppkoppling via Micro App. Genom att använda Bluetooth® kan förarna ansluta sina smartphones till E-scootern och fästa enheten säkert på styret med en särskild hållare. Micro App ger värdefull information i realtid som hastighet, avstånd, restid och batteriladdningsstatus.

Det integrerade navigationssystemet hjälper också förarna genom att visa den kortaste vägen till deras destination direkt på skoterns display. Dessutom gör appen det möjligt att bekvämt styra olika funktioner, inklusive lampor och körlägen.

Mercedes-AMG E-Scooter är utformad för enkel transport och har en intuitiv fotstyrd fällmekanism och fällbara handtag. Med den här funktionen kan e-scootern enkelt fällas ihop och enkelt få plats i bagageutrymmet på en liten bil eller transporteras bekvämt i kollektivtrafiken. Med en vikt på endast 14,7 kg bidrar dess lätta konstruktion till dess bärbarhet och mångsidighet.

Tekniska specifikationer:

 • Vikt: ca 14,7 kg
 • Mått: Längd: 1050 mm; höjd: 1085 mm; bredd: 520 mm (ihopfälld: 1050 mm; 320 mm; 145 mm).
 • Motoreffekt: 500 watt
 • Batteri: 9,6 Ah, 450 Wh
 • Räckvidd: ca 40 km Eco / 25 km Sportläge
 • Max. hastighet: 20 km/h
 • Laddningstid: 2,1 – 3,5 h
 • Däckstorlek: fram 200 mm, bak 200 mm
 • Bromsar: 3 (1 fram och 2 bak)
 • Ljus: fram och bak
 • Fjädring: fram och bak
 • Display: ja
 • Godkänd för användning på väg: ja
 • Beställningsnummer: B66959592
More from Benny Sjölind
Icebug presenterar sommarens skönaste löparsko 
Luftig, väldämpad och tillverkad med lågt klimatavtryck. Det är några av egenskaperna...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *