Space Perspective avslöjar ny prototyp av kapseln Spaceship Neptune

Space Perspective rymdkapsel

Space Perspective, känt som det första företaget att erbjuda en koldioxidneutral rymdfärd, har nyligen visat upp de första bilderna av sin nyligen färdigställda testkapsel. Den sfärformade kapseln är utformad för rymdturism med hjälp av en SpaceBalloon™ och är en del av det unika projektet Spaceship Neptune.

Framsteg och planer för Spaceship Neptune

Kapseln, som nu är redo för flygning, kommer att ingå i de kommande testuppdragen utan besättning. Dessa uppdrag är viktiga steg mot de planerade bemannade testflygningarna som är planerade till nästa år.

Under 2021 uppnådde företaget en viktig milstolpe genom att skicka en kapselsimulator till rymden med hjälp av en SpaceBalloon. Sedan dess har de fokuserat på att förfina kapselns design och tillverkning för att säkerställa att den uppfyller rigorösa säkerhetsstandarder och kan hantera olika utmanande scenarier.

Rymdskeppet Neptunus: En blandning av teknik och lyx

Spaceship Neptune utmärker sig genom sitt engagemang för säkerhet, hållbarhet och tillgänglighet. Rymdfarkostens kapsel är unik i sin utformning och förblir fäst vid SpaceBalloon under hela resan. Detta garanterar en konsekvent och säker flygupplevelse.

Kapseln, minus dess lyxiga Space Lounge-interiör, är utrustad med avancerad instrumentering för att samla in data under testflygningarna. Dessa data kommer att bidra till utvecklingen av en kommersiell version av kapseln.

Tillverkning och lagarbete bakom kulisserna

Tillverkningen av kapseln sker till stor del internt på Space Perspectives anläggning i Melbourne, Florida, med efterföljande integrering på företagets monteringsanläggning nära Cape Canaveral. Konstruktionen och tillverkningen av den sfäriska kapseln, som erbjuder panoramautsikt och kan anpassas till olika miljöer, är ett bevis på samarbetet mellan Space Perspectives ingenjörsteam.

Detta inkluderar strukturteamet som leds av Ryon Warren, tillverkningsteamet som leds av Vincent Bachet och designteamet under Dan Window. Taber MacCallum, veteran från bemannade rymdfärder och medgrundare av Space Perspective, hyllade detta samarbete som ett anmärkningsvärt exempel på iterativt lagarbete.

Anläggningar och framtidsutsikter

Tidigare i år invigde Space Perspective sin Seely SpaceBalloon™ Factory, en toppmodern tillverkningsenhet vid huvudkontoret. Dessutom är färdigställandet av företagets uppskjutningsfartyg, Marine Spaceport Voyager, nära förestående. Detta fartyg kommer att spela en avgörande roll vid testflygningar.

Bokning och tillgänglighet

En plats ombord på Spaceship Neptune kostar 125 000 USD, med en insättning på väntelistan som börjar på 1 000 USD. Företaget har sålt över 1 650 biljetter och räknar med en prishöjning nästa år när verksamheten inleds.

Om Space Perspective

Space Perspective banar väg för tillgängliga rymdresor med sitt Spaceship Neptune. Den sex timmar långa resan till rymdens yttersta gräns kräver ingen utbildning och utlovar minimal påverkan på passagerare och miljö. Space Perspectives team grundades av Jane Poynter och Taber MacCallum och har under de senaste fyra decennierna varit avgörande för utvecklingen av USA:s bemannade rymdfarkoster.

More from Benny Sjölind
Världens första helt autonoma leveransrobot som levererar i både inomhus- och utomhusmiljöer
Idag på CES presenterar Ottonomy Ottobots, en flotta av helt autonoma leveransrobotar...
Read More
0 replies on “Space Perspective avslöjar ny prototyp av kapseln Spaceship Neptune”