Adidas och Prada presenterar kollektionen “Adidas Football for Prada”

Adidas och Prada har gått samman för att presentera kollektionen “Adidas Football for Prada”, som innehåller specialtillverkade versioner av ikoniska Adidas-fotbollsskor. Detta unika samarbete kombinerar Pradas sofistikerade design med högpresterande fotbollsteknik som är exklusiv för Adidas.

En fusion av DNA

Adidas Prada fotbollskor

Kollektionen “Adidas Football for Prada”, som riktar sig till både män och kvinnor, är en hyllning och utforskning av de grundläggande egenskaper som definierar båda varumärkena.

Genom att kombinera Adidas prestationsskor med lyxiga material, noggrant hantverk och designdetaljer som är synonyma med Pradas Linea Rossa, skapar samarbetet ett sammanhängande och stilfullt erbjudande.

Noggrant hantverk och lyxiga material

Adidas Prada fotbollskor

Skorna i kollektionen visar upp ett noggrant hantverk och användning av lyxiga material. Varje sko har ett foder och en ovandel som är experttillverkade av det finaste lädret, vilket är ett avsteg från de traditionella fotbollsskorna.

Linea Rossas djärva röda ikonografi finns med i hela kollektionen och kompletteras av en ren enfärgad bas av svart, vitt och silver. Denna kombination av material och designdetaljer ger kollektionen en touch av lyx och sofistikering.

Avtäckning av kollektionen med fotbollsstjärnor

Adidas Prada fotbollskor

Kollektionen “Adidas Football for Prada” presenterades tillsammans med en rad kända fotbollsspelare, bland annat Catarina Macario, Paulo Dybala, Rafael Leão och Pedri.

Dessa elitidrottare visade upp skorna på planen och lyfte fram deras prestanda och unika design. Kollektionen i begränsad upplaga gjordes tillgänglig för köp via Adidas CONFIRMED-appen från den 22-25 maj 2023, samt på prada.com och i utvalda Prada-butiker från och med den 25 maj 2023.

Från det fysiska till det digitala: FIFA 23 Ultimate Team-samarbetet

Designkoderna i kollektionen “Adidas Football for Prada” kommer att sträcka sig bortom den fysiska sfären till den digitala världen. Ett exklusivt kit inspirerat av skokollektionen kommer att finnas tillgängligt i videospelet FIFA 23 Ultimate Team.

Spelarna kommer att kunna uppleva kombinationen av Prada och Adidas genom animerade versioner av kitets i spelet, med svarta och vita tröjor och shorts. Detta samarbete visar på den transcendenta karaktären hos partnerskapet mellan de två varumärkena.

Kollektionens fotbollsskor

Adidas Prada fotbollskor

Adidas Football for Prada-kollektionen består av tre olika fotbollsskor: Adidas Football for Prada X Crazyfast, Prada Predator Accuracy och Prada Copa Pure.

Adidas Football for Prada X Crazyfast

X Crazyfast-skorna återuppfinner den ursprungliga silhuetten med en överdel i premiumläder samtidigt som den behåller den lätta strukturen och den genomskinliga visuella som X-franchisen är känd för. Designen innehåller läder, varvat med Adidas Fusion Skin, i hela stöveln, inklusive hälfodret.

Det halvtransparenta mono-mesh-materialet på mitten av fotburen visar Pradas varumärkesidentitet genom triangulära mönster. Den röda Linea Rossa-logotypen pryder kängans häl. Med innovativ SPEEDFRAME-teknik och en lättviktig sulplatta utformad för responsiv acceleration erbjuder X Crazyfast både stil och prestanda.

Adidas Football för Prada Copa Pure

Copa Pure-stöveln är en hyllning till designkoderna hos både Adidas och Prada. Dess skimrande silverfärgade läderöverdel, som påminner om Pradas estetik, kompletteras av ett läderspetsskydd som påminner om klassiska Adidas-skor.

Fusion Skin-integrering ger känslig bollkontroll, medan den mjuka dämpningen på framfoten ger den karaktäristiska Copa-känslan genom en traditionell quiltad effekt. Torsion Frame Soleplate säkerställer balans för optimal prestanda på planen.

Adidas Football för Prada Predator Accuracy

Predator Accuracy-skorna introducerar för första gången en nubuck-finish, inlindad i Fusion Skin för att skapa en lättare, prestandadriven produkt. Den djärva svarta designen accentueras av Prada Linea Rossa-strecket på tungan och hälen, som blir genomskinligt när det når sulans verktyg.

Skorna har en överdel av prestandagummi med mjuka “dubbar” på medial- och lateralsidorna. Dessa dubbar, som nu har förvandlats till trianglar, optimerar bollkontrollen och skottprecisionen och är en hyllning till Pradas design-DNA. Yttersulans FACETFRAME ger stabilitet, effektiv övergång och dynamisk dragkraft på fast mark.

Tillgänglighet och lansering

Kollektionen “Adidas Football for Prada” gjordes tillgänglig i Adidas CONFIRMED-appen från och med den 22 maj 2023 och på prada.com och finns i utvalda Prada-butiker från och med den 25 maj 2023.

Fotbolls- och modeentusiaster har möjlighet att uppleva den unika kombinationen av Adidas och Prada genom dessa stövlar i begränsad upplaga.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Här är allt du behöver veta om Japandi – Inredningsstilen alla pratar om just nu
Letar du efter en inredningsstil som är både stilren och avslappnad? Då...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *