Tretorn lanserar Nylite 67: En klassiker med hållbarhet i fokus

Tretorn Nylite 67 lansering

Tretorn har en av de mest klassiska bland alla modeller av sneakers i sitt utbud. Den kom ut på marknaden redan år 1967 och sedan dess har mängder av svenskar burit dessa på sina fötter. Nu kommer en återlansering av modellen när Tretorn Nylite 67 lanseras. Detta är inte vilken nylansering som helst, utan den bär också ett helt nytt innovativt och hållbart material.

Historiken bakom Nylite’67

Tretorn Nylite 67 historia

Nylite’67, en ikonisk sneakermodell från Tretorn, gjorde först sin debut 1967 och har sedan dess etablerat sig som en tidlös klassiker i många garderober.

Med en design som har stått emot tidens prövningar, erbjuder Nylite’67 en blandning av tradition och modern innovation.

Hållbarhet och Komfort i det nya utförandet

Den senaste uppdateringen av Nylite 67-modellen visar Tretorns åtagande att förbättra både komfort och miljömässig hållbarhet. Den nya versionen av dessa sneakers är tillverkad av återvunna material och har detaljer i veganskt läder eller mockaimitation.

Särskilt framträdande är användningen av Apple Skin för skons ikoniska “gullwing”-detaljer, ett material gjort av restprodukter från äppelindustrin, vilket bidrar till en minskad miljöpåverkan.

Design och Funktion

Tretorn Nylite 67 lansering

Med en sula gjord av naturgummi och en ovandel i robust canvas tillverkad av 100% återvunnen bomull, är dessa sneakers byggda för att hålla. Innersulan är utrustad med Ortholite-teknologi som ger ytterligare komfort och stöd, vilket gör skorna idealiska för långa dagar på fötterna.

Sneakerns enkla silhuett gör dem lämpliga för både damer och herrar och de kan enkelt kombineras med olika stilar, vilket gör dem till ett mångsidigt tillskott i varje skogarderob.

Dessa uppdaterade Nylite’67 sneakers är inte bara bekväma att bära hela dagen, utan också designade för att vara stilrena med eller utan strumpor. Tretorns satsning på att använda hållbara och återvunna material i denna klassiska modell visar hur tradition kan möta moderna värderingar i strävan efter en mer hållbar framtid.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Zoéga presenterar årets julkaffe 2023
Det nyintroducerade julkaffet från Zoégas har landat på marknaden! Detta speciella mörkrostsval...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *