Mercedes har lanserat elcyklar med hög prestanda

mercedes elcyklar 2022

Mercedes-EQ Formula E Team har samarbetat med N+ för att skapa en samling strömlinjeformade, lätta, eleganta och högpresterande elcyklar som nu har lanserats i Storbritannien.

Den nya kollektionen bygger på kunskap från toppskiktet av motorsportens prestanda och elektriska framsteg och presenterar en av de mest sofistikerade e-cyklarna på marknaden. De har blivit den mest eftertraktade lyxartikeln 2022.

Lanseras först i Storbritannien

I Storbritannien är Green Commute Initiative (initiativet för grön pendling) ett enkelt löneavgiftssystem där en arbetsgivare kan förse sina anställda med en elcykel “skattefritt”, vilket ger de anställda ett hälsomedvetet och miljömedvetet transportmedel. Nu kan arbetsgivare erbjuda sina anställda en touch av lyx med n+MercedesEQ eBike-kollektionen.

Den anställde får en valfri cykel “skatte- och momsfritt” genom att spara på PAYE- och NI-avgifter. Dessutom sparar företaget in socialförsäkringen (12,8 %) på den sänkta lönen och ger samtidigt personalen en utmärkt förmån som ger ett effektivt och miljövänligt transportmedel.

Fyra modeller av elcyklar från Mercedes

mercedes elcyklar 2022

Kollektionen innehåller fyra modeller: Formula E, Silver Arrows, Silver Arrows Sport och den nya högpresterande Championship Edition, med olika funktioner för att tillgodose varje åkarstil. Vissa av dessa är tre gånger mer kraftfulla än alla vanliga e-bikes på marknaden.

Stilen i hela sortimentet är utformad med ikonisk minimalistisk Mercedes-Benz-design, dolda batterier och motor, vilket skiljer sortimentet från branschens standard med tjockare ramar och externa batterier som visas upp.

Den digitala instrumentbrädan tillför en nivå av teknisk sofistikering, och tillsammans med alla vanliga datapunkter (hastighetsmätare, batteriindikator, räckvidd) innehåller den en lösenordsaktiverad startspärr och en funktion för laddning av telefoner.

Utbudet har utformats för att skapa en kraftfull men smidig körning, med centralt placerade motorer för effektiv viktfördelning. Cyklarna är utrustade med konstant variabel teknik för att lindra eventuella “klumpiga” växlingar. Detta, tillsammans med en kolremdrift och en kraftfull motoreffekt, är den ultimata kombinationen för att skapa en tyst “fånga mig om du kan”-fart.

Om du vill köpa en n+ Mercedes EQ eBike kan du gå in på www.nplusbikes.co.uk.

Läs mer: Elcykel bäst i test 2022

More from Benny Sjölind
Cadillac återlanseras i Europa som elbilsmärke – Väljer att debutera på eCarExpo i Stockholm
Det anrika bilmärket Cadillac, känt för sin ikoniska status i bilvärlden, står...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *