Här är allt som behövs inför skolstarten 2022

allt som behövs för skolstarten 2022

Snart är dte auguist och det innebär även att det snart är dags att förbereda sig för skolstart. För riktigt små barn är det främst föräldrarna som bestämmer vad som skall inhandlas, medan lite äldre barn i regel har mer åsikter om vad som önskar. Här tar vi fram allt som behövs inför skolstarten hösten 2022.

Detta behövs för skolstarten hösten 2022

detta behövs för skolstarten 2022

Här har vi samlat de mest nödvändiga kläderna och prylarna som du behöver skaffa inför skolstarten hösten 2022.

Bärbar dator

bästa bärbara dator för skolstarten 2022

Behovet av egen dator till skolan kryper allt längre ner i åldrarna. För mellanstadiet och gymnasiet är det närmast ett måste att ha egen bärbar dator tillgängligt för att optimera inlärdningen och skaffa sig alla de mest nödvändiga kunskaperna. Numera finns det många prisvärda alternativ av bärbara datorer på marknaden och det behöver definitivt inte vara den allra senaste modellen på marknaden för att den skall fylla sitt syfte.

Ryggsäck

bästa ryggsäckar för barn 2022

Oberoende av ålder är en ryggsäck den absolut mest praktiska väskan som finns. De senaste åren har många modeller kommit ut på marknaden och vi kan rekommendera att du om möjligt införskaffar en vattentät modell. Detta gäller oavsett om det handlar om riktigt små barn som börjar första årskurs eller gymnasieelever.

Det är också bra att tänka på att införskaffa ryggsäckar med många praktiska fack. Ryggsäckar helst ha plats med dator, pennor och anteckningshäften, samt också matlådor och ombytesplagg. Tänk även på att skaffa en ryggsäck som är ergonomisk, lätt och bra för både axlar och rygg. En bra ryggsäck skall avlasta axlarna när du bär en tung packning.

Matlåda

bästa matlådor för barn 2022

Även då det handlar om matlådor har utvecklingen gått framåt mycket under de senaste åren. I dagens läge finns riktigt högklassiga matlådor som håller länge och är praktiska att packa ner mat i. Alla växande barn behöver mellanmål för att orka vara aktiva och därför är det en bra vana att alltid packa med en matlåda i ryggsäcken.

Gympapåse

Gymnastik är viktigt för fysisk uppfostran och något som bör uppmuntras. Därför bör du också se till att ditt barn har en skild gympapåse så att ditt barn inte blandar våta kläder och handdukar i en ryggsäck. Det finns många bra gympapåsar som andas på marknaden. Det är definitivt ett måste att införskaffa inför skolstarten.

Regnställ

Ju äldre barnen blir, desto mindre brukar lusten bli att dra på sig ett regnställ. Men för de minsta är det ett absolut måste under regniga dagar. I dagens läge finns det regnställ i både lätta och praktiska material, något som gör att tröskeln för att använda sig av regnställ blivit betydligt lägre även längre upp i åldrarna.

Stövlar och kängor

Även stövlar och kängor tillverkas numera i allt lättare material, samtidigt som designen görs allt mer lik vanliga skor. Satsa på ordentliga stövlar och kängor redan från skolstart, så sparar du pengar i längden.

Sneakers eller gympadojor

Sneakers är mångsidiga skor som används av alla åldrar. Det skiljer sig dock rätt rejält både i hållbarhet och komfort mellan de allra billigaste och dyraste modellerna. Därför kan det vara en bra idé att satsa några hundralappar extra på att införskaffa ordentliga sneakers eller gympadojor till barnen. Till gymnastiklektionerna kan också behövs gympadojor med ljusa sulor – glöm inte det.

Alla barn behöver också ha tillgång till gympadojor som ger bra dämpning vid löpning.

Cykel

Det är allt fler som skaffar elcykel i Sverige. Det är dock absolut inget måste att köpa en elcykel till ett barn. Faktum är att det är bra med den extra motion som en helt vanlig cykel erbjuder. Glöm heller inte bort hjälmen i samband med att du köper en cykel. Föregå också med gott exempel genom att själv använda hjälm!

Pennskrin eller pennfodral

bästa pennfodral 2022

Ett bra pennskrin eller fodral är även det ett absolut måste inför skolstarten. Det finns något för alla smaker inom detta område. Det behövs för att förvara pennor, linjaler, suddgummin och allt annat som behövs under skoldagen. På de flesta skolor erbjuds pennor och det allra nödvändigaste gratis, men pennskriv behöver ni skaffa själva.

Bra skrivbord och bekväm stol

Sist och slutligne har vi kommit fram till hemmets vrå. Det optimala är att ha en trivsam plats för barnen att kunna koncentrera sig på läxorna. Precis som för vuxna är det bra om barnen har ett skrivbord och en ställbar och bekväm kontorsstol. Det är tyvärr något som vi föräldrar ofta glömmer bort – barn behöver också ha en bekväm arbetsyta för att trivas på bästa sätt!

Läs mer: Stiligaste sommarcykel 2022

More from Benny Sjölind
Bästa nya spinningcykel i premiumklassen 2022
I September lanserades Wahoo Kickr Bike, som är spinningcykel med många innovativa...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *