Nissan presenterar konceptbilen Hyper Tourer Concept: Omdefiniering av premiumresor

Nissan Hyper Tourer

På Japan Mobility Show den 25 oktober presenterade Nissan Hyper Tourer, det senaste tillskottet i raden av banbrytande elbilskoncept.

Hyper Tourer, en helt eldriven minivan, betonar fördjupningen av mänskliga kontakter under resan. Den riktar sig till dem som värdesätter lyx och uppskattar att tillbringa kvalitetstid med likasinnade, oavsett om det är under en lugn resa eller en affärsresa.

Nissan Hyper Tourer

Hyper Tourer bygger på principerna för omotenashi (japansk gästfrihet) och blandar sofistikerad teknik som självkörande funktioner. Dess V2X-system (Vehicle-to-Everything) och robusta batteri underlättar också strömdelning med bostäder, butiker och arbetsplatser under resor och affärsevenemang.

Exteriördesignen, som utstrålar inre komfort, har eleganta ytor och distinkta designelement som återspeglar klassisk japansk estetik. Det aerodynamiska flödet från fram till bak säkerställer effektiv förflyttning, vilket förstärks av synergin mellan den elektriska framdrivningen och de autonoma funktionerna.

Nissan Hyper Tourer

Den upplysta midjan fungerar även som signaturlampa, medan den intrikata hjuldesignen och den strömlinjeformade karossen utstrålar en känsla av premium.

Tack vare Nissans EV Technology Vision maximeras det invändiga utrymmet genom att kompakta komponenter med hög kapacitet integreras. Detta designval leder till en låg tyngdpunkt, som förstärks av fordonets e-4ORCE fyrhjulssystem för sömlös acceleration och inbromsning.

Nissan Hyper Tourer

Traditionella japanska designmotiv, kumiki och koushi, pryder takkonsolen och belysningen och ger en aura av överdådighet. En inbyggd LED-golvpanel visar natursköna bilder och skapar en lugn atmosfär där det digitala smälter samman med det naturliga.

Autonoma funktioner gör att föraren kan interagera mer fritt med medpassagerarna. Vridbara framsäten främjar interaktion ansikte mot ansikte. Bakre passagerare kan via bärbar teknik komma åt och styra huvudkonsolens navigations- och ljudsystem, vilket främjar en sammanhängande upplevelse i kupén.

Nissan Hyper Tourer

Ett toppmodernt AI-system läser av passagerarnas biometriska data som hjärtfrekvens och andningsmönster för att välja musik och justera omgivande belysning, vilket förhöjer resestämningen.

Nissan Hyper Tourer

Nissans Hyper Tourer-koncept ger en ny bild av gruppresor och förenar lyxen hos ett lyxigt vardagsrum med det praktiska hos ett pendlarfordon, allt förpackat i en framåtblickande design.

More from Benny Sjölind
Europeiska centralbanken går vidare med projektet för digital euro
Enligt PANews har Piero Cipollone, ledamot i Europeiska centralbankens (ECB) direktion, uppgett...
Read More
0 replies on “Nissan presenterar konceptbilen Hyper Tourer Concept: Omdefiniering av premiumresor”