Nu lanserar Audi en ny SUV i premiumklassen – Audi Q6 e-tron

Nu lanserar Audi en ny SUV i premiumklassen - Audi Q6 e-tron

Nya Audi Q6 e-tron är den första bilen som bygger på den innovativa Premium Platform Electric (PPE). Med denna tar Audi ett avgörande kliv framåt i sin elektrifieringsstrategi. Bilmodellen har både Audi Q6 e-tron quattro och dess kraftfullare variant SQ6 e-tron tillbehör och symboliserar en ny era inom premium elektrisk mobilitet.

Audi utlovar en kombination av imponerande körprestanda, lång räckvidd upp till 623 km, och snabbladdningskapacitet som definitivt sätter standarden för framtida elbilar.

Banbrytande teknik och design

Nu lanserar Audi en ny SUV i premiumklassen - Audi Q6 e-tron

Utvecklad i samarbete med Porsche, representerar PPE-plattformen och den elektroniska arkitekturen E3 1.2 framsteg i Audis globala elektrifieringssträvan. Audi Q6 e-tron förkroppsligar företagets ambition att till 2027 erbjuda elektriska alternativ i alla sina kärnsegment.

Audi Q6 e-tron och SQ6 e-tron imponerar med sina prestandasiffror. Med elmotorer som erbjuder upp till 490 hk och en acceleration från 0 till 100 km/h på under 5 sekunder, sätter dessa modeller en ny standard.

Den avancerade 800-voltstekniken möjliggör dessutom snabbladdning, där du kan ladda upp till 255 km på endast tio minuter vid högkapacitets laddningsstationer.

Nu lanserar Audi en ny SUV i premiumklassen - Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron utstrålar en kraftfull och sportig design som förväntas av en Audi SUV, men med en ny tolkning av det e-tron-specifika designspråket. En ny dimension tillförs med introduktionen av den första aktiva digitala ljussignaturen, som banar väg för framtida belysningstekniker.

Interiören i Audi Q6 e-tron erbjuder en rymd och komfort utöver det vanliga, med en inriktning på högteknologiska lösningar och användarvänlighet.

Audi Q6 e-tron

Säljstart i slutet av mars

Med Audi Q6 e-tron sätter Audi en ny standard för elektrisk prestanda, design, och användarupplevelse. Denna modell markerar en milstolpe i företagets resa mot en helt elektrifierad framtid och bevisar att lyx och hållbarhet kan gå hand i hand.

Säljstart Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron quattro och SQ6 e-tron kan beställas från och med nästa vecka och kommer att levereras till de första kunderna sommaren 2024.

De svenska priserna på Audi Q6 e-tron

De svenska priserna på Audi Q6 e-tron

Utgångspriset på Q6 e-tron quattro är 885.000 kr. Den svenska modellvarianten av Audi Q6 e-tron quattro Proline har ett pris från 899.000 kr. I Proline ingår utöver standardutrustningen även elinställbara sportsäten, Matrix LED-strålkastare, säkerhetspaket, passagerardisplay, 19”-fälgar, digitala ljussignaturer och förvaringspaket.

Priset för Audi SQ6 börjar från 1 123 400 kr.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Cervera presenterar sin julkampanj för 2023
Cervera, en av Sveriges främsta inom kvalitativa produkter för köket, hemmet och...
Read More
0 replies on “Nu lanserar Audi en ny SUV i premiumklassen – Audi Q6 e-tron”