Didrikson presenterar sin höst- och vinterkollektion för 2023/2024

didriksons höst vinterkollektion 2023/2024

Det svenska varumärket Didriksons firar 110 år denna höst, och deras höst- och vinterkollektion 2023 visar deras långa historia av jackproduktion. Ursprungligen etablerade på Sveriges västkust, fortsätter Didriksons att designa ytterkläder som erbjuder skydd mot råa klimatförhållanden, medan de fortfarande prioriterar design och komfort.

Deras höstkampanj, ”Welcome to our hoods”, tar inspiration från företagets marina rötter och har bilder från Lofoten i Norge.

didriksons höst vinterkollektion 2023/2024

Kollektionen för detta år framhäver en rad olika klädstycken, från mjuka fleece till skyddande parkas för kallt klimat. Didriksons låter den marina omgivningen inspirera, med en färgpalett som innehåller lugna toner.

Fokus ligger på innovation, med en strävan efter hållbarhet genom att minska vattenanvändningen och genom att använda återvunna material i många av jackorna. Skyddet dessa jackor erbjuder mot det kraftiga nordiska vädret är imponerande, med de flesta modeller som är helt vind- och vattentäta.

Läs också: Bästa vinterjackor 2023

didriksons höst vinterkollektion 2023/2024

Vi strävar efter att ständigt förbättra våra produkter, med tanke på både användaren och miljön. Vår ambition är att skapa slitstarka jackor som har en lång livslängd och som kan användas i olika sammanhang. Vår tillverkningsprocess speglar vår respekt för miljön, nu och för framtida generationer, säger Per Odqvist från Didriksons.

Marc Eastmond, Didriksons kreativa chef, tillägger:

“Kampanjens titel, ‘Welcome to our hoods’, handlar både om de värmande huvorna på våra jackor och vår historiska anknytning till den robusta kustlinjen där Didriksons började. Det är också en inbjudan till det spektakulära kustlandskapet som fortsätter att inspirera oss, särskilt platser som den fantastiska Lofoten i Norge.”

Didriksons – Klädmärket för de Skandinaviska Elementen

snygg varm vinterjacka herr

Sedan grundandet 1913 har Didriksons varit en symbol för robusthet, pålitlighet och innovation. Märket började sin resa i Grundsund, Sverige, där Julius och Hanna Didrikson startade med att tillverka arbetskläder för fiskarna i den hårda västkustmiljön. Idag, över ett sekel senare, står Didriksons för mycket mer än bara arbetskläder för fiskare. Märket är nu ett av Skandinaviens ledande varumärken för utomhuskläder.

Funktionalitet i Första Hand

didriksons höst vinterkollektion dam 2023/2024

Didriksons filosofi har alltid varit klar: funktion före form. Medan många modevarumärken fokuserar först på estetik, har Didriksons prioriterat klädernas praktiska egenskaper. Detta betyder inte att design och estetik offras; snarare, de kommer som en naturlig följd av funktionen. Varje söm, varje ficka, varje kapuschong är där av en anledning.

Hållbarhet och Miljömedvetenhet

didriksons höst vinterkollektion 2023/2024 dam

Som ett varumärke fött ur naturen är Didriksons djupt medvetet om sitt miljöansvar. Märket strävar ständigt efter att minimera sin miljöpåverkan genom att använda hållbara material och produktionstekniker. Genom att förlänga livslängden på sina produkter, uppmuntrar Didriksons också till en kultur av “köp mindre, men bättre”, vilket bidrar till en mer hållbar konsumtion.

Ständig Innovation

didriksons höst vinterkollektion 2023/2024

Trots sin långa historia är Didriksons allt annat än fast i det förflutna. Märket fortsätter att innovera, med nya material, teknologier och designlösningar som håller användarna torra, varma och bekväma i alla väder.

I harmoni med naturen

herrmode kollektion Didriksons

För Didriksons är det inte bara en fråga om att stå emot naturens krafter, utan också att leva i harmoni med den. Kläderna är utformade för att vara i naturen, oavsett om det är en regnig dag i staden, en vandring i bergen eller en kylig morgon vid havet.

Över hundra år i branschen har inte förändrat Didriksons grundläggande värderingar: att tillverka kläder som står emot Skandinaviens tuffa väder, att göra det på ett hållbart sätt, och att alltid sätta kunden och naturen i centrum. Oavsett om du är en urban äventyrare eller en hård fiskare, med Didriksons kläder är du alltid väl förberedd.

More from Benny Sjölind
OpenAI förbättrar ChatGPT med funktioner för röst- och bildbehandling
I en betydande utveckling som tillkännagavs på måndagen har OpenAI utrustat ChatGPT...
Read More
0 replies on “Didrikson presenterar sin höst- och vinterkollektion för 2023/2024”