Årets vinterjackor 2024 – Här är de bästa modellerna detta år!

bästa nya vinterjackor 2024

Enligt Norwegian* är det trots utmanande tider väldigt populärt med resor detta år. Vad som utmärker många av resorna under vinterhalvåret är de många resorna till alpdestinationer. Om du inte tidigare funderat på det är det nu dags att förbereda dig med rätt kläder. I denna guide har vi därför rannsakat utbudet och plockat fram bästa nya vinterjackor 2024.

Det finns en del att tänka på när du köper en vinterjacka. Skall det vara en bra vinterjacka så kostar det ofta lite mer. Här fokuserar vi också främst på kvalitet när vi tar fram de bästa modellerna på marknaden.

Läs mer: Mest unika resväskorna på marknaden

Var hittar man bästa vinterjackor 2024?

Det finns många nätbutiker som säljer vinterjackor, men om du söker efter vinterjackor av hög kvalitet blir utbudet lite mindre. En nätbutik som har ett stort utbud av både kvalitetsmärken är Skistarshop som även har bra rea på sina jackor. De har även medlemsrea som ger dig extra förmåner vid köp av vinterjackor.

Var hittar man bästa vinterjackor 2024?

Hos Skistarshop hittar du de flesta av de märken som är värda att känna till bland vinterjackor. Bland annat Canada Goose som är ett av de mest anrika bland alla märken bland vinterjackor, men även många andra kvalitetsmärken som är inne just nu.

Längre ner hittar du vår lista över bästa märken bland vinterjackor just nu.

var finns snyggaste vinterjackorna 2024

Vi gillar även utbudet hos Outnorth som framförallt utmärker sig med sin stilrena hemsida där det är enkelt att navigera sig fram. Vi gillar även att det finns bra och tydliga kundrecensioner som gör det enklare för kunderna att välja rätt. Även hos Outnorth har du ett väldigt bra utbud av premiummärken bland vinterjackor 2024.

Bland annat Didriksons, som är en av våra stora favoriter bland vinterjackor 2024.

bästa vinterjackor dam och herr 2024

Scandinavian Outdoor är ytterligare en nätbutik som utmärker sig för dig som letar efter snygga vinterjackor av hög kvalitet 2024. Även denna sajt är snygg och enkel att navigera på och utbudet bland kvalitetsmärken är bra även här, oavsett om du letar efter vinterjackor för dam, herr eller barn.

Scandinavian Outdoor är finsktägt och ett av de märken som du hittar här är Halti som bland annat har snygga och funktionella parkan Bergga (ovan). Detta är en jacka som på den internationella sport- och friluftsmässan ISPO belönades med ISPO Award 2022.

Bland enskilda märken kan vi rekommendera bland annat Tretorn som förutom sneakers och skor, även tagit fram riktigt snygga och funktionella vinterjackor till vintersäsongen 2024.

Här utmärker sig framförallt vatten- och vindtätheten bland jackorna och de är också lätta att kombinera för en stilig helhet. Som en parentes kan nämnas att du nu även får -15% vid köp av vinterjackor hos Tretorn.

Bästa märken för vinterjackor 2024

Det finns vissa märken bland vinterjackor som har hållit sin status från år till år och etablerat ett rykte som de bästa vinterjackor både för män och kvinnor. Bland bästa märken för vinterjackor 2024 märks följande märken:

1. Fjällräven vinterjackor – Stilrena och varma

En av våra favoriter bland bästa vinterjackor 2024 är Fjällräven. Det är ett märke som inte endast är hett i Sverige just nu. Även internationellt har märket växt och blivit populärt inom flera produktkategorier. Inte endast bland ryggsäckar, utan även bland vinterjackor.

När det kommer till vinterjackor är Fjällräven känt för att producera plagg av högsta kvalitet. Materialvalen är alltid noggrant övervägda, ofta med en kombination av naturliga och syntetiska fibrer för att uppnå bästa möjliga prestanda under olika förhållanden. G-1000, till exempel, är Fjällrävens egna slitstarka och anpassningsbara material, berömt för sin mångsidighet och hållbarhet.

Fjällrävens vinterjackor reflekterar den skandinaviska designfilosofin: enkelhet, funktionalitet och tidlös estetik. Istället för att följa flyktiga trender, fokuserar Fjällräven på tidlösa plagg som tål tidens tand, både när det gäller kvalitet och stil.

Var hittar man bästa utbud av Fjällräven vinterjackor 2024?

Bland de nätbutiker med bästa utbud av vinterjackor både för män och kvinnor från Fjällräven utmärker sig följande:

 1. Outnorth
 2. Scandinavian Outdoor

2. Tretorn vinterjackor – Skandinavisk design med hög funktionalitet

När vi talar om kvalitet, hållbarhet och stil inom ytterkläder, kommer många omedelbart att tänka på Tretorn. Ursprungligen grundat 1891, började Tretorn sin resa som en producent av högkvalitativa gummistövlar. Genom åren har varumärket expanderat sitt sortiment för att omfatta en mängd olika produkter, inklusive vinterjackor, som håller användarna varma och torra i hårda nordiska förhållanden.

Tretorn är kanske främst känt för sina snygga och stilrena skor och sneakers, män även bland funktionella vinterjackor har märket blivit väldigt populärt under de senaste åren.

Tretorns vinterjackor är kända för att kombinera funktionalitet med skandinavisk design. Varje jacka är skapad med tanke på att stå emot det kalla, fuktiga klimatet i Norden. De använder sig av innovativa material som håller värmen inne och kylan ute, samtidigt som de andas för att förhindra överhettning. Många av deras jackor har också förseglade sömmar och vattenavvisande ytor för att ge ytterligare skydd mot regn och snö.

Förutom deras funktionella fördelar, erbjuder Tretorns vinterjackor också en tidlös estetik. Den skandinaviska designtraditionen är känd för sin enkelhet, renhet och minimalism, och dessa principer reflekteras i Tretorns kläddesign. Jackorna kan lätt bäras både i staden och på landsbygden, och de är ofta utrustade med praktiska detaljer som justerbara huvar, innerfickor och robusta dragkedjor.

3. Adidas vinterjackor – Designmärke som är inne 2024

Designmärke som är inne 2024

Adidas är ett märke som är inne bland vinterjackor 2024, inte minst på grund av deras samarbeten med några av världens främst designmärken. Nyligen lanserades ett uppmärksammat samarbete med lyxmärket Moncler och även tidigare har vi sett flera samarbetskollektioner från Adidas.

Adidas erbjuder ett brett utbud av vinterjackor för både män, kvinnor och barn. Vare sig du söker en bomberjacka, en längre parkas eller en teknisk skidjacka, finns det alternativ inom Adidas sortiment. Färgpaletten sträcker sig från subtila svarta och grå toner till ljusare och mer iögonfallande färger, vilket gör att varje individ kan hitta något som passar deras personliga stil.

En av de främsta fördelarna med Adidas vinterjackor är att de lyckas balansera mellan funktion och stil. Även om märkets sportiga arv skymtar igenom i designen, erbjuder jackorna också den värme, komfort och hållbarhet som krävs i ett kyligt klimat. Många av jackorna använder sig av teknologier som Climaheat eller PrimaLoft för att erbjuda optimal isolering och samtidigt behålla en lätt känsla.

4. Canada Goose vinterjackor – ikoniskt märke

vinterjacka Canada Goose

Canada Goose är ett av de mest ikoniska varumärkena när det kommer till vinterjackor. Företaget, som har sina rötter i Kanada, har blivit synonymt med kvalitet, uthållighet och tidlös stil.

En av anledningarna till Canada Goose’s framgång är deras kompromisslösa hållning till kvalitet. De använder sig av äkta kanadensiskt dun, som är känt för att vara bland de bästa isoleringsmaterialen i världen. Utöver dunet, är deras ytterkläder oftast tillverkade av högkvalitativa vattentäta och vindtäta material. Pälsen som används på många av deras huvor kommer från coyoter, vilket har varit föremål för kontrovers, men också uppskattat för dess värmeegenskaper och estetik.

Förutom högkvalitativa material, kombinerar Canada Goose funktion med mode. Deras jackor är inte bara varma och skyddande, utan även stilsäkra. De har en klassisk, tidlös design som har blivit en favorit bland både äventyrare och modeikoner.

Från sina blygsamma rötter i Kanada har Canada Goose blivit ett globalt märke, älskat av människor i allt från polarforskarexpeditioner till stadsmiljöer i kyla. De har flaggskeppsbutiker i flera stora städer runt om i världen, och deras jackor bär nu ofta ett högt pris på grund av varumärkets renommé.

Canada Goose representerar en kombination av kanadensisk hantverksskicklighet, kvalitet och stil. För många är en Canada Goose-jacka inte bara ett ytterplagg, utan en investering i hållbarhet och komfort för årtionden framöver.

5. Colmar vinterjackor – Lyxmärke som osar klass

Colmar är ett framstående varumärke inom ytterkläder som har rötterna i den lilla italienska staden Colmar. Sedan dess start på 1920-talet har företaget skapat kläder av högsta kvalitet och design, särskilt när det gäller vinterjackor.

Colmars vinterjackor är kända för att kombinera funktionalitet med estetik. Jackorna är ofta tillverkade med avancerade material som håller bäraren varm utan att kännas klumpiga. Många av Colmars jackor använder högteknologiska lösningar för isolering och väderskydd, samtidigt som de behåller en snygg och modern silhuett.

Designen av Colmars jackor är en av de främsta anledningarna till varför varumärket är så populärt. Medan många vinterjackor på marknaden kan kännas alltför sportiga eller funktionella, erbjuder Colmar en perfekt balans av stil och praktik. Jackorna finns i en rad olika stilar, från mer avslappnade till sofistikerade, vilket gör det enkelt för kunderna att hitta en jacka som passar deras personliga stil.

En annan framstående aspekt av Colmar som märke är dess hängivenhet till hållbarhet och miljömedvetenhet. Företaget arbetar ständigt med att förbättra sina produktionsmetoder för att minska miljöpåverkan. Detta inkluderar allt från att använda återvunna material till att investera i hållbara tekniker.

Det bör också nämnas att Colmars prisklass reflekterar dess kvalitet och design. Medan jackorna kanske inte är de billigaste på marknaden, betalar konsumenterna för en produkt som är byggd för att hålla länge, både i termer av hållbarhet och tidlös stil.

6. Moncler vinterjackor – Statussymbol världen över

I många delar av världen betraktas en Moncler-jacka som en statussymbol. Den distinkta logotypen med en kombinerad hanne och berg är omisskännlig och associerad med lyx och exklusivitet.

Moncler, ursprungligen grundat 1952 i Monestier-de-Clermont, en liten stad i Grenoble, Frankrike, är ett märke känt världen över för sina lyxiga dunjackor och skidkläder. Märket är en blandning av “Monestier” och “Clermont”, vilket är ursprunget till namnet “Moncler”. Från sina blygsamma början som en producent av sovsäckar och tält för bergsklättring har Moncler utvecklats till att bli en frontfigur inom modevärlden, särskilt när det kommer till vinterkläder.

Monclers vinterjackor är kända för sin höga kvalitet. De använder premium dunfyllning, vilket ger optimal värme och komfort under kalla vintermånader. Förutom funktionalitet är Moncler även känt för sina stilfulla och moderna designval. Märket kombinerar funktion med mode, vilket gör deras jackor både praktiska och trendiga.

En av de aspekter som har hjälpt Moncler att hålla sig i framkant inom modevärlden är deras samarbeten med framstående designers och varumärken. Dessa partnerskap har lett till unika och eftertraktade kollektioner, som ofta säljer slut kort efter lansering.

7. Barbour vinterjackor – Klassisk brittisk stil

Barbour är kanske mest känt för sina ikoniska vaxade jackor, men märket har också ett brett sortiment av andra ytterkläder och accessoarer. Vad som förenar dessa olika produkter är en kombination av funktionalitet och stil. Varje detalj, från den kraftiga dragkedjan till de robusta knapparna och de traditionella snitten, återspeglar märkets historia och arv.

Barbour har under lång tid varit förknippat med den brittiska landsbygden. Dess jackor har burits av allt från kungligheter till båda skådespelare på filmduken. Detta brittiska arv, med dess subtila elegans och underliggande robusthet, genomsyrar varje aspekt av märket.

För dig som söker en vinterjacka som kombinerar varaktig kvalitet med tidlös stil, är Barbour svårt att slå. Genom att fortsätta upprätthålla sina gamla traditioner samtidigt som de anpassar sig till moderna behov, har Barbour etablerat sig som ett märke att lita på, år efter år.

Det som särskiljer Barbour från många andra märken är företagets outtröttliga engagemang för kvalitet. Vinterjackorna är tillverkade med särskilt utvalda material som tål tidens tand, och många av dem är vaxade för att ge bästa möjliga skydd mot väder och vind. Denna vaxprocess, som kan förnyas genom åren, säkerställer att jackan inte bara skyddar bäraren från regn och snö, utan även åldras vackert, vilket ger varje plagg en unik patina över tiden.

Bland de vinterjackor vi kan rekommendera för damer märks Bower för damer och Beaufort för herrar. Klassiska modeller som alltid håller stilen.

8. Didriksons vinterjackor – Många snygga modeller för olika sammanhang

Ett märke som har många snygga modeller av vinterjackor både för damer och herrar 2024 är Didriksons. Här hittar du både långa och medellånga modeller som är enkla att kombinera till en snygg stil.

Det som sätter Didriksons i en klass för sig själv är deras oupphörliga strävan efter teknologisk innovation. Företaget har ständigt anpassat sig efter konsumenternas behov och förändrade klimatförhållanden. Deras vinterjackor är inte bara designade för att vara snygga, utan för att verkligen fungera i svåra väderförhållanden.

Med vatten- och vindtäta material, andningsbara tyger och smarta isoleringstekniker ser Didriksons till att varje jacka är optimalt anpassad för att hålla användaren varm och torr, oavsett förhållanden.

I en tid då hållbarhet blivit en central fråga inom modebranschen har Didriksons även varit föregångare genom att aktivt söka efter miljövänliga material och produktionstekniker. Företaget har också infört återvinningsprogram och satt som mål att bli klimatneutrala. Detta åtagande omfattar inte bara de material som används, utan hela produktionskedjan.

9. Parajumpers vinterjackor – Teknisk prestanda och urban estetik

Parajumpers jackor är inte bara kända för sin värme och hållbarhet, utan också för sin ikoniska design. Många av jackorna har en signatur gul snodd och en unik multiknäppning vid kragen, som är inspirerad av räddningsvästar. Dessutom är fickorna, sömmarna och detaljerna på dessa jackor designade för att inte bara vara estetiskt tilltalande, utan också funktionella.

Kvaliteten på en Parajumpers jacka kan kännas så snart man rör vid den. Användningen av premium dun ger oslagbar värme, medan yttermaterialen garanterar vattentäthet och vindtäthet. Varje jacka går genom rigorösa tester för att säkerställa att den kan stå emot de hårdaste vinterförhållandena.

Medan funktion och hållbarhet är kärnan i Parajumpers designfilosofi, är det ingen tvekan om att dessa jackor också är ett moderiktigt tillägg till varje garderob. Märket har lyckats kombinera teknisk prestanda med en urban estetik, vilket gör att deras jackor är lika hemma på stadsgatorna som i bergsluttningarna.

Var hittar man Parajumpers vinterjackor?

Här är några nätbutiker vi kan rekommendera om du söker Parajumpers vinterjackor:

 1. Skistarshop.com
 2. Outnorth

10. Haglöfs vinterjackor – Stiliga både för friluftsliv och vardag

När det kommer till vinterjackor står Haglöfs för både stil och substans. De kombinerar skandinavisk minimalistisk design med praktiska funktioner som gör att du kan lita på deras jackor i de mest krävande vinterförhållandena. Varje detalj, från sömmar till fickplacering, är noga genomtänkt för att erbjuda optimal komfort och rörlighet.

Haglöfs investerar mycket i forskning och utveckling för att säkerställa att deras jackor inte bara håller dig varm, utan också andas och är hållbara. De använder avancerade material som GORE-TEX för vattentäthet och QuadFusion för isolering, vilket säkerställer att du håller dig torr och varm.

Dessutom har Haglöfs ett starkt engagemang för hållbarhet. Många av deras produkter är tillverkade av återvunnet material, och de strävar efter att minska sin miljöpåverkan i alla led från produktion till distribution.

Medan Haglöfs vinterjackor kanske ligger i det högre prissegmentet, betalar konsumenterna för kvalitet och lång livslängd. Dessa jackor är gjorda för att hålla i flera säsonger, vilket kan göra dem till en bra investering i långa loppet.

För dig som söker en pålitlig vinterjacka som kombinerar stil, funktion och hållbarhet är Haglöfs ett utmärkt val. Med över ett sekel av erfarenhet bakom sig fortsätter märket att sätta standarden för vinterkläder av hög kvalitet.

Bästa vinterjacka rea 2024

Bästa vinterjacka rea 2024

När man letar vinterjackor är det alltid intressant med nedsatta priser eftersom de bästa modellerna i allmänhet brukar vara rätt dyra. Bästa tidpunkten att hitta reapriser på vinterjackor är såklart utanför säsong, men redan nu finns faktiskt nätbutiker som erbjuder riktigt bra rea på vinterjackor.

Här är några av dessa:

 • Skistarshop: Hos Skistarshop har du förutom rea på upp till -40% även medlemspriser på deras vinterjackor. Detta trots att vi endast är i början av säsongen. Ett riktigt bra tillfälle att fynda!
 • Scandinavian Outdoor: En annan riktigt bra sajt för dig som letar efter vinterjackor av hög kvalitet till nedsatta priser är Scandinavian Outdoor. Även här kan du som klubbmedlem förutom reapriser även få specialförmåner som klubbmedlem. Just nu får du faktisk -20% i extra rea på både vinterjackor och vinterskor hos Scandinavian Outdoor.
 • Outdoorexperten: Hos Outdoorexperten får du nu extra förmåner när man firar invigningen av sin nya hemsida. 150 kr i rabatt vid köp av produkter över 1000 kronor och 300 kr i rea vid köp över 2000 kr är en riktigt givmild rea – speciellt vid köp av vinterjackor av hög kvalitet.

Att tänka på vid köp av vinterjacka

att tänka på vid köp av vinterjacka 2024

När du köper en vinterjacka finns det åtminstone fem viktiga saker att tänka på:

 • Värme: Vinterjackor ska ge tillräckligt med värme för att du skall känna dig bekväm även i kallt väder. Det är viktigt att välja en vinterjacka som har isolering som dun eller syntetiskt fyllning med ett lämpligt lager tyg på utsidan för att skydda mot vind och regn.
 • Material: Vinterjackor bör vara tillverkade av slitstarka material som nylon eller polyester som klarar av att slitas. Leta efter tyger som Gore-Tex som är vattentäta men andas för att garantera komfort även när det är blött ute.
 • Passform: Vinterjackor ska sitta bra utan att vara trånga så att du har full rörelsefrihet. Det är speciellt viktigt vid vinteraktiviteter som utförsåkning. Leta efter justerbara funktioner som t.ex. snören och kardborreband för att skräddarsy passformen efter din kroppsform.
 • Funktioner: Vinterjackor bör ha praktiska funktioner som fickor, huva och dragband som kan användas för att hålla kall luft ute. Överväg en jacka med reflekterande element som gör det lättare att upptäcka den i svagt ljus.
 • Kostnad: Välj därför en som passar din budget och samtidigt ger ett gott skydd mot väder och vind. Var beredd på att spendera mer om du vill ha ett högkvalitativt hantverk och högpresterande tyger som håller längre.

Vilka vinterjackor är varmast?

vilka vinterjackor är varmast 2024
Då det gäller värme är det få som slår denna parka, längre version av Fjällrävens legendariska Expedition Dunjacka från 1974. En riktig klassiker som är en av de populäraste i Sverige ännu idag.

När det gäller värme finns det en mängd olika vinterjackor som kan hålla dig varm under de kallaste månaderna. Vilken typ av jacka du väljer beror på dina behov och preferenser.

Dunjackor anses i allmänhet vara en av de varmaste typerna av vinterjackor, eftersom de ger utmärkt isolering tack vare sin höga fyllnadsgrad. Andra alternativ som syntetiskt fyllda jackor eller jackor i pufferstil erbjuder också god isolering och kan i vissa fall vara varmare än dun.

Slutligen ger parkas med pälsbeklädnad och fodrade huvor ytterligare skydd mot det kalla vädret och är perfekta för dem som tillbringar långa perioder utomhus på vintern. Numera finns det också en mängd bra alternativ av långa dunjackor och parkas från många olika märken på marknaden. Dessa är definitivt något vi rekommenderar om du vill ha en varm vinterjacka.

Oavsett vilket val du gör ska du se till att investera i kvalitetsmaterial som håller i många år framöver.

Vilka vinterjackor är inne 2024?

Vinterjacka som andas och tål regn

Då det gäller trender för vinterjackor märks ett större fokus på kvalitet och funktionalitet just nu. Delvis kan detta ha att göra med att många försöker komma bort från slit-och-släng samhället för att istället satsa på modeller man kan bära flera säsonger. Kvalitet är nyckelordet för många när man söker vinterjackor 2024.

Vinterjacka som andas och tål regn

snygga vinterjackor dam 2024

En annan stor trend är alltså funktionalitet. Med vårt opålitliga vinterväder gör att vinterjackor som tål regn är eftertraktade bland de som söker vinterjackor. Det har underlättats betydligt i och med att många tillverkare nu satsar på modeller av vinterjackor som både är varma och samtidigt är vind- och vattentäta.

En av dessa är svenska Tretorn som för hösten och vintern tagit fram en rad snygga och funktionella vinterjackor av hög kvalitet. En av dessa är den vattenavvisande pufferjackan som syns ovan på bild.

snygga vinterjackor herr 2024

Tretorn har även riktigt snygga och ändamålsenliga vinterjackor för herrar 2024. Ett annat märke som kombinerar värme med vattenavvisande egenskaper är danska Rains som är speciellt känt för sina regnjackor av hög kvalitet.

I deras utbud för vintern 2024 märks bland annat Alta Puffer Parka, som är en vattentät vinterjacka med en ren, lättburen puffer-estetik. Den här lyxiga puffern har ett vattentätt signaturtyg som andas och bygger på fjäderlös kammarteknologi som håller dig varm och bekväm även i de kallaste vädren. 

Som du kan se på bilden har jackan en perfekt längd för herrar, där den täcker stussen, samtidigt som den har en relativt slimmad passform.

Vilka vinterjackor är inne 2024
En av Parajumpers mest populära varma jackor för män. På tillverkarens fyrastegsskala tillhör Bold Parka den högsta nivån: den är lämplig för mycket kalla förhållanden.

Vinterjackor bästa märken herr 2024

vilka märken är inne bland vinterjackor 2024

Bland bästa märken av vinterjackor för män 2024 märks Patagonia, Fjällräven och Peak Performance. De har väldigt stiliga och varma vinterjackor av hög kvalitet som håller många år framöver.

Trenden bland män är att satsa på kvalitet framför kvantitet och vid köp av vinterjackor från någon av dessa märken får du ett riktigt hantverk.

Vinterjackor bästa märken dam 2024

Bland damer ser vi att många av samma märken är populära som hos män. Även märken som Perfect Moment och Lululemon har snabbt blivit populära hos kvinnor både internationellt och i Sverige.

Bästa nya vinterjackor 2024

Vilken vinterjacka är bäst? Det är en fråga som till stor del är beroende på användningsändamålet. Men om utgångspunkten är att hitta en varm och snygg vinterjacka av hög kvalitet finns det vissa modeller som är bättre än andra. Här tar vi fram våra favoriter.

Bästa vinterjackor för män

bästa vinterjackor herr 2024

Den här jackan från Fjällräven är en av de absolut populäraste varma vinterjackorna för män 2024. Den innehåller hela 480 gram dun, vilket är lika mycket som en tre-säsongssovsäck. Detta är alltså en av de varmaste vinterjackorna på marknaden.

Jackan har också integrerad huva med hög isolering samt två stora och praktiska nedre fick samt fålljusteringsrem. Inte undra på att denna klassiska vinterjacka nått sådan popularitet!

Bästa vinterjackor för dam

bästa vinterjackor dam 2024

Om du vill ha en högklassig vinterjacka som håller bort regn och snöslask och samtidigt är väldigt stilig, kan vi rekommendera denna jacka från Columbia. Denna är samtidigt en välkommen färgklick från de normala svarta och blåa vinterjackorna som verkar vara normen hos de flesta.

Denna har en avslappnad och lite rymligare passform i ett Omni-Tech material som andas väldigt bra. Detta material i fodertyget reflekterar även en del av din kropps värme tillbaka. En högklassig vinterjacka i alla bemärkelser!

Snyggaste varma vinterjacka dam 2024

snyggaste varma vinterjacka dam 2024

En av våra favoriter bland varma vinterjackor för damer är denna Tundra Down Coat från Helly Hansen med snyggt zickzack-mönster. Den är fylld med ansvarsfullt producerad dun och är bekväm att bära. Den har ett snitt och en design av hög kvalitet som man kan förvänta sig av en Helly Hansen-design.

Detta är samtidigt en av de mest prisvärda bland vinterjackor för damer på marknaden.

Svarta vinterjackor dam

bästa Svarta vinterjackor dam 2024

Det går inte att bortse från att svarta vinterjackor är de mest eftertraktade både bland kvinnor och män. Och varför inte, det är trots allt en av de enklaste färgerna att kombinera till en snygg helhet.

En av våra favoriter bland svarta vinterjackor för damer 2024 är denna från Outdoor-märket RAB – ett märke som alltid ligger högt i kurs när välrenommerade ISPO utser sina favoriter i ISPO Awards varje år.

Denna jacka har högkvalitativ, RDS-certifierade isolering som skyddar helt skyddad från regn, slask och snö som försöker ta sig igenom genom att tina på yttyget. Jackan är vatten- och vindtät och är tillverkad i ett andningsbart material, med tejpade sömmar. Den har även rikligt med fickor, huva och justeringssnören i fållen.

Med andra ord bockar den av alla punkter för en vinterjacka av högsta kvalitet!

Bästa vinterjacka till barn 2024

Då det gäller bästa vinterjacka till barn 2024 finns det en del saker att tänka på eftersom behovet till stor del skiljer sig från vuxnas. Vinterjackor för barn bör först och främst vara anpassade för flexibilitet och rörelse, men det gäller även att tänka på priset eftersom de snabbt växer ur sina kläder.

Till våra favoritmärken bland vinterjackor för barn 2024 återfinns märken som Didriksons, EQPE och Tretorn, som samtliga har både stilrena och praktiska vinterjackor och overaller för barn.

Att tänka på vid köp av vinterjacka till barn

Här är några nyckelpunkter att överväga när du letar efter bästa vinterjacka till barn 2024:

 1. Material: Välj ett material som är både varmt och vattenavvisande. Dun är mycket värmande, men om det blir vått kan det förlora sin isolerande förmåga. Syntetisk fyllning kan vara ett bra alternativ eftersom den fortfarande isolerar när den är våt.
 2. Vattentät och andas: Det är viktigt att jackan är vattentät så att snö och regn inte tränger igenom. Men det bör också vara andningsaktivt för att undvika att barnet blir svettigt.
 3. Längd: En längre jacka kan ge extra värme och skydd mot kylan, särskilt om barnet sitter ner i snön.
 4. Avtagbar huva: En huva som går att ta av kan vara praktisk om barnet inte vill ha den eller om den är i vägen när barnet har på sig en hjälm.
 5. Muddar: Muddar vid ärmarna och nederkanten kan hjälpa till att hålla kylan ute och värmen inne.
 6. Fickor: Fickor med dragkedja är bra för att förvara saker som vantar eller näsdukar. Se till att fickorna är lätta att öppna och stänga för små händer.
 7. Reflexer: Eftersom vinterdagar kan vara mörka är det viktigt med reflexer så att barnet syns i trafiken.
 8. Hållbarhet: Barn kan vara tuffa mot sina kläder, så det lönar sig att investera i en jacka av hög kvalitet som håller länge.
 9. Tillväxtutrymme: Barn växer snabbt, så det kan vara en bra idé att köpa en jacka som är lite större än nödvändigt så att den håller i mer än en säsong.
 10. Tvättråd: Eftersom barnens kläder kan bli smutsiga ofta, se till att vinterjackan kan tvättas i maskin utan att förlora sina värmande och vattentäta egenskaper.
 11. Stil och design: Även om funktion är viktigast, vill barn ofta ha kläder som ser bra ut. Välj en jacka som både du och ditt barn gillar.

Vanliga frågor om vinterjackor 2024

Vilka är de bästa vinterjackorna?

De bästa jackorna för vintern är de som är både varma och andas, så att du kan känna dig bekväm i kalla temperaturer. Leta efter dun- eller syntetisk isolering, ett vattentätt ytterlager och förseglade sömmar för att hålla vind och fukt ute. Se till att jackan har justerbara manschetter och midjeband för att täta in kroppsvärmen.

Vilka är fördelarna med att bära en vinterjacka?

Att bära en bra vinterjacka håller dig varm och torr i kallt väder. Den skyddar också mot vind, regn, snö och andra element. Dessutom har vissa jackor extra funktioner som fickor eller huvor för att ge ytterligare skydd.

Hur väljer jag rätt vinterjacka för mig?

Att välja rätt vinterjacka handlar om var du kommer att bära den mest och vilken typ av aktivitet du kommer att ägna dig åt. Om du till exempel behöver en jacka för avslappnade vardagskläder ska du leta efter en jacka som är bekväm och snygg. Om du behöver en jacka för utomhusaktiviteter som vandring eller skidåkning ska du se till att den har rätt egenskaper för att hålla dig varm och torr.

Vilka egenskaper bör man leta efter i en vinterjacka?

Några av de funktioner som du bör leta efter i en vinterjacka är vattentäthet, andningsförmåga, isolering, justerbara manschetter och linning, fickor för förvaring och huvor. Det är också viktigt att se till att jackan sitter ordentligt.

Vilka är de olika typerna av vinterjackor?

De olika typerna av vinterjackor är parkas, puffers, bombers, quiltade jackor, dunjackor, anoraker och fleecejackor. Varje typ av jacka har sina egna unika egenskaper och fördelar, så fundera på dina behov innan du väljer en jacka.

Vilket är det bästa sättet att ta hand om en vinterjacka?

Det bästa sättet att ta hand om en vinterjacka är att tvätta den regelbundet enligt tillverkarens anvisningar. Använd om möjligt en skonsam tvätt med kallt vatten och lufttorka jackan. Undvik dessutom att lägga den i torktumlaren och stryk aldrig en vinterjacka.

Vilka är några av de mest populära märkena för vinterjackor?

Några av de mest populära märkena för vinterjackor internationellt är The North Face, Patagonia, Columbia, Canada Goose, Arc’teryx och Outdoor Research. I Sverige är också märken som Helly Hansen, Peak Performance och Fjällräven populära.

Vilka är några av de bästa ställena att köpa vinterjackor på?

Du kan köpa vinterjackor i klädbutiker, onlinebutiker och butiker för utomhusutrustning. Några av de bästa ställena att köpa vinterjackor online är sajter som inriktar sig på utomhusaktiviteter som Scandinavian Outdoor eller Outdoorexperten.

Hur mycket ska jag räkna med att spendera på en vinterjacka?

Kostnaden för en vinterjacka beror på typ, märke, isoleringsmaterial och funktioner. Generellt sett kan du räkna med att spendera mellan 1500 och 5000 kronor för en vinterjacka med bra kvalitet.

Vilka är några av de senaste trenderna inom vinterjackor?

Några av de senaste trenderna inom vinterjackor är överdimensionerade passformer, färgglada tryck och mönster, shearlingaccenter och djärva grafiska detaljer.

*Norwegian pressmeddelande

More from Benny Sjölind
eCarExpo: Europas största elbilsmässa åter i Stockholm mellan den 2 och 4 februari
Stockholm står återigen i centrum för elektrisk fordonsinnovation när eCarExpo, Europas största...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *