Nya modelanseringar från Adidas i oktober 2023

Adidas modelanseringar oktober 2023

Adidas har en längre tid varit en viktig aktör inte endast som sportmärke, utan även som maktfaktor inom det som ofta benämns “Street Fashion”. Detta år är märket större än någonsin med lanseringen av en mängd samarbetskollektioner och genom att knyta till sig flera storstjärnor som frontar deras kampanjer. Här tar vi fram de senaste modelanseringarna från Adidas i oktober 2023.

Bland de mest kända stjärnorna som frontat Adidas kampanjer märks Lionel Messi, David Beckham och Kylan Mbappé, men som sagt är det inte enbart sportstjärnor som knutits till företaget. Även följande stjärnor har synts i kampanjer för Adidas; Beyoncé, Olivia Rodrigo, Billie Eilish och Gigi Hadid samt Bella Hadid.

Jenna Ortega och Hoyeon frontade nyligen även Z.N.E. kollektionen från Adidas.

Adidas x Ivy Park presenterar Ivy Park Noir

Adidas x Ivy Park presenterar Ivy Park Noir

Vi börjar med en av de senaste modelanseringarna från Adidas. Adidas samarbetar nu med IVY PARK och presenterar kollektionen IVY PARK NOIR. Denna helsvarta ensemble framhäver rörelse och omfamnar den mänskliga formen, som symboliserar styrka, frihet och särprägel.

Samarbetet speglar kulmen av båda varumärkenas expertis och blandar Adidas sportiga skicklighet med IVY PARKs unika fokus på kontur och avantgardistiska vision. Det exklusiva svarta temat accentuerar tygkvaliteten och säkerställer varaktig sofistikering genom taktil lek.

Kläderna passar alla träningsnivåer och underlättar dagliga aktiviteter med en rad olika åtsittande och avslappnade passformer. Lyxiga texturer av stämplat läder, öppen mesh och glansig latex bildar tillsammans en sofistikerad kollektion, med utmärkande plagg som den figursydda crop-toppen och byxorna, bekväma 3D-stickade träningsoveraller, mångsidiga jackor och IVY PARKs signaturjersey.

Skorna i IVY PARK NOIR-kollektionen har djärv design och sätter en ny standard för stil och användbarhet. De distinkta skodelementen ger en grundläggande estetik och kompletteras av en tuff, lårhög känga.

IVY PARK NOIR är inriktad på inkludering och finns i storlekar från XXS- 3XL. Kollektionen finns nu online hos Adidas-butiker och i globala partnerbutiker.

Läs också: Adidas Originals samarbetar med Craig Green för nya Stan Smith skomodeller

Adidas och Yohji Yamamoto lanserar Stan Smith sneaker

Adidas och Yohji Yamamoto lanserar Stan Smith sneaker

Två decennier efter deras banbrytande partnerskap firar Adidas sin allians med den berömda japanska designern Yohji Yamamoto genom att introducera sneakern Yohji Yamamoto Stan Smith.

Den här sneakern är en hyllning till Yohji Yamamotos bestående inflytande på Adidas. Den ikoniska designen finns i två varianter: en med mattsvart sula, vit ovandel och svart plös, och den andra helt i svart med vit plös. Båda har ett porträtt av Yohji Yamamoto och hans namn präglat på baksidan.

Dessa sneakers finns nu tillgängliga i Yohji Yamamotos butiker och på Adidas webbplats.

Moncler x Adidas Originals

adidas x Moncler

I en fusion av utforskning och innovation presenterar Moncler och Adidas Originals en kollektion inspirerad av bergstoppar och urbana landskap. Monclers alpina arv möter Adidas Originals urbana rötter och erbjuder banbrytande design som visar hur användbarhet kan bana väg för nya upptäckter.

Kampanjen har titeln “The Art of Explorers” och hyllar utforskandets anda. Båda varumärkena hyllar utforskarens essens, först genom AI-genererade bilder och senare som unika konstverk i blandade medier. “Where Originality Meets Extraordinary” understryker Monclers historia av utomhusinnovation och Adidas Originals kulturella påverkan.

Med hjälp av olika konstnärliga talanger skapades människoliknande upptäcktsresande som inspirerats av kollektionen och väcktes till liv genom livfulla fotografier. En innovativ onlineplattform på moncler.com erbjuder en digital upplevelse som speglar kollektionens teman, komplett med uppslukande animationer och exklusiva produktpresentationer.

Kollektionen speglar en resa från bergstoppar till livliga städer och innehåller jackor, västar och annat som blandar essensen av båda varumärkena. Livfulla färger och intrikata mönster är inspirerade av skidåkarnas spår på snötäckta berg.

Utmärkande skor kompletterar ensemblen: NMD får en Moncler-inspirerad vinteruppdatering, och den ikoniska Campus har bubbelvaddering för en signatur Moncler-touch.

Moncler x Adidas Originals-kollektionen finns nu online hos Adidas.

Hur Adidas blev stor inom mode

hur adidas blev stor inom mode

Adidas har blivit ett stort namn inom mode av ett antal skäl. Här är några av de viktigaste faktorerna:

  1. Arv och äkthet: Adidas har en lång och rik historia som går tillbaka till 1920-talet, och detta arv har bidragit till att etablera varumärket som en verklig auktoritet i världen av sportkläder. Adidas har burits av några av de största namnen inom sport, från Muhammad Ali till David Beckham, och denna association med ikoniska idrottare har bidragit till att befästa varumärkets rykte för kvalitet och prestanda.
  2. Innovativa designer: Adidas har alltid legat i framkant när det gäller innovation, och detta engagemang för att tänja på gränserna för design har bidragit till att göra varumärket till en favorit bland modemedvetna konsumenter. Adidas var ett av de första varumärkena som introducerade sneakers med luftdämpning, och de har fortsatt att utveckla nya och innovativa tekniker sedan dess.
  3. Samarbeten med modedesigners: Adidas har en lång historia av samarbeten med några av de största namnen inom mode, inklusive Stella McCartney, Yohji Yamamoto och Kanye West. Dessa samarbeten har bidragit till att göra Adidas känt för en bredare publik och har stärkt varumärkets rykte som en ledare inom modevärlden.
  4. Ikonisk varumärkesprofilering: Adidas har några av de mest ikoniska varumärkena i världen, från logotypen med de tre ränderna till Stan Smith-sneakers. Detta omedelbart igenkännbara varumärke har bidragit till att göra Adidas till ett hushållsnamn och har bidragit till varumärkets framgång i modevärlden.
  5. Stöd från kändisar: Adidas har en lång historia av att arbeta med kändisar, från idrottare till musiker och skådespelare. Dessa stöd har bidragit till att öka varumärkets synlighet och har gjort Adidas till ett populärt val bland konsumenterna.
  6. Autenticitet och kulturell relevans: Adidas har alltid varit ett varumärke som förknippas med autenticitet och kulturell relevans. Varumärket har omfamnats av subkulturer och har burits av några av de mest inflytelserika personerna inom musik och mode. Denna autenticitet har bidragit till att göra Adidas till ett populärt val bland konsumenter som letar efter ett varumärke som är mer än bara ett modeuttryck.
  7. Mångsidighet och anpassningsförmåga: Adidas är ett varumärke som är känt för sin mångsidighet och anpassningsförmåga. Adidas sneakers kan bäras med en mängd olika kläder, från avslappnad till formell, och denna mångsidighet har bidragit till att göra varumärket till ett populärt val bland konsumenterna.
  8. Global räckvidd: Adidas är ett globalt varumärke med närvaro i nästan alla länder i världen. Denna globala räckvidd har bidragit till att göra Adidas till ett känt namn och har bidragit till varumärkets framgång i modevärlden.
Tags from the story
More from Benny Sjölind
Här är är GPS-löparklockan som Eliud Kipchoge använder
När Eliud Kipchoge den 25 september 2022 satte ett nytt världsrekord i...
Read More
0 replies on “Nya modelanseringar från Adidas i oktober 2023”