Adidas Originals samarbetar med Craig Green med nya Stan Smith-modeller för höst/vinter 2023

adidas craig green

Adidas Originals har återigen slagit sig ihop med designern Craig Green, efter deras första avslöjande på Paris modevecka för vår/sommar 2023. Den här gången ger de fansen inte bara en, utan två uppdaterade versioner av den älskade Stan Smith-skon: CG BOOST STAN och CG SPLIT STAN.

adidas craig green

Craig Greens nytolkning av den klassiska skon är ett bevis på avantgardistisk design och är alltid en som tänjer på gränserna. I synnerhet CG SPLIT STAN är en vågad tolkning som delar skon i två delar och introducerar en gummikil i mitten. Denna innovativa design erbjuds i en trio av monokromatiska nyanser: orörd vit, elegant svart och en dämpad khaki.

adidas craig green

CG BOOST STAN är å andra sidan en djupdykning i adidas rika historia samtidigt som den ger en hint om framtiden. Designen har en unik stansad ovandel som sömlöst vilar på en mellansula helt tillverkad av BOOST-materialet.

Fans av originaldesignen kommer att uppskatta de igenkännbara Three Stripe-perforeringarna och de ikoniska Stan Smith-logotyperna. Den här versionen av Stan Smith finns i vitt, svart och ett slående silver.

adidas craig green

För att fira lanseringen har en specialkampanj tagits fram i samarbete med den kända konstnären Dan Tobin Smith. Kampanjen tar fasta på den taktila känslan hos CG BOOST STAN och använder reflekterande ytor för att framhäva de djärva konturerna hos CG SPLIT STAN.

adidas craig green

De som vill lägga vantarna på dessa nydesignade klassiker kan boka in den 14 september i kalendern. Både CG BOOST STAN och CG SPLIT STAN kommer att finnas tillgängliga på adidas.com, CONFIRMED och i utvalda butiker.

Om Craig Green

Craig Green MBE, med ursprung i London, är känd över hela världen för sin kreativitet, praktiska och uttrycksfulla design. Craig Green grundade sitt varumärke 2012, direkt efter att ha avslutat sin MA i mode vid Central Saint Martins, och har alltid inspirerats av elegansen och enkelheten i praktiska kläder.

I varje serie hämtar han inspiration från ikoniska plagg, som arbetarjackan, och utvecklar koncept som väcker djupa känslor. Hans design har fått en plats i de bestående samlingarna på Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute i New York och Victoria & Albert Museum i London.

Green utsågs dessutom till British Menswear Designer vid Fashion Awards 2016, 2017 och 2018.

Läs också: Adidas lanserar Adizero Prime X2 löparskor

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Google Gemini: Nästa generation av AI
Google Gemini är den senaste utvecklingen av stora språkmodeller (LLM) från Google...
Read More
0 replies on “Adidas Originals samarbetar med Craig Green med nya Stan Smith-modeller för höst/vinter 2023”