Trivago presenterar sin trendrapport för resor 2024

trendrapport resor 2024

I sin senaste rapport har trivago, en framstående webbplats för jämförelser av hotell, presenterat sin prognos för resetrender 2024, som belyser hur stora evenemang påverkar resmönstren. De viktigaste resultaten visar på en ökning av resandet i samband med viktiga evenemang som OS och populära musikturnéer som Taylor Swifts The Eras Tour.

Enligt rapporten förväntas dessa händelser i hög grad påverka resevalen under det kommande året.

De populäraste resmålen 2024

Rapporten indikerar en uppgång i resepriser på grund av stora evenemang, med platser som London, Rom och Tokyo som blir alltmer populära trots högre kostnader.

När vi blickar framåt mot 2024 tar trivagos rapport också upp den globala uppvärmningens potentiella inverkan på resebeslut. De intensiva värmeböljorna i Europa under 2023 kan leda till att resenärer föredrar svalare destinationer och att hotellen uppgraderar sina luftkonditioneringssystem.

Hållbarhetsfrågor påverkar också resevalen, med en trend mot lokala resor för att minska koldioxidutsläpp och kostnader.

Wellness-turismen ökar

Hälsoturismen förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 21 % fram till 2025. Denna förändring återspeglar ett djupare fokus på mentalt välbefinnande, natur och hållbarhet.

Hotellen förväntas svara på detta genom att erbjuda fler hälsorelaterade tjänster som spabehandlingar, yogaklasser och meditationssessioner.

Fokus på de olympiska spelen 2024 och Taylor Swifts turnerande

Rapporten lyfter särskilt fram de olympiska spelen 2024 i Paris och noterar en betydande ökning av intresset och hotellpriserna under evenemanget. Till exempel förväntas genomsnittspriset för ett standardhotellrum under OS vara 126% högre än 2023.

Förutom OS förväntas även andra evenemang som Taylor Swifts The Eras Tour och UEFA:s Euro Cup i Tyskland driva upp hotellpriserna. I rapporten nämns tidigare evenemang, som Beyonces Renaissance World Tour 2023, som ledde till betydande prisökningar på hotellpriser.

Bland de populäraste resmålen finns Las Vegas, New York, Cancún, Pigeon Forge, Orlando, Honolulu, Playa Bávaro, London, Myrtle Beach och Rom.

Japan, särskilt Tokyo och Osaka, ökar också, sannolikt på grund av lättnaderna i resebegränsningarna under COVID-eran.

När det gäller bokningsstrategier rekommenderar trivago resenärer att boka på fredagar och lördagar för de bästa erbjudandena, undvika tisdagar och överväga både förmåner för tidig bokning och sista minuten-erbjudanden.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Justin Timberlake tar “The Forget Tomorrow World Tour” till Europa med ett specialstopp i Sverige
I ett spännande tillkännagivande för fans över hela Europa har Justin Timberlake...
Read More
0 replies on “Trivago presenterar sin trendrapport för resor 2024”