Royal Caribbean lanserar storslagen lineup av Europeiska äventyr för sommaren 2023

nyheter resplaner royal caribbean 2023

Royal Caribbean International presenterar kryssningarna för sommaren 2023 bestående av nio prisbelönta fartyg som reser till världskända destinationer i mer än 25 länder, från Amalfikusten till det Heliga Landet. Med start från maj 2023 kan semesterfirare i alla åldrar uppleva regionens tidlösa skönhet på en mängd olika kryssningar som sträcker sig från fem till 12 nätter, inklusive besök till ikoniska platser så som Reykjavik, Island till Tel Aviv, Israel och allt däremellan. De nya europeiska kryssningarna för sommaren 2023 är nu öppna. 

Besökare som har siktet inställt på Europa kan välja mellan 35 olika rutter och kryssningsfartyg. Efter debuten 2021 återkommer de två favoriterna Royal Caribbeans Odyssey of the Seas i Rom och Anthem of the Seas i Southampton, England som erbjuder unika upplevelser för hela familjen.

resplaner royal Caribbean 2023

Några av höjdpunkterna är Playmakers Sport Bar & Arkad och radiobilar i SeaPlex, det största aktivitetskomplexet inom- och utomhus till havs, North Star – den högsta utkiksplatsen på ett kryssningsfartyg – och den gravitationstrotsande simulatorn för fallskärmshoppning RipCord by iFly.

royal Caribbean nyheter 2022

Från Rom och Barcelona finns kryssningen Oasis Class Symphony of the Seas som för samman alla typer av semesterfirare med nervkittlande upplevelser i sju distinkta områden som endast finns på Royal Caribbean. Ett exempel är Ultimate Abyss med den längsta rutschkanan till havs, kända broadway-pjäser och originalproduktioner på scen, is, i vatten och i luften. Dessutom med mer än 20 olika restauranger, barer och lounger. 

Resplaner för Royal Caribbean 2023 – Höjdpunkter

  • Odyssey of the Seas – Kryssning från: Rom

Huvudattraktionen för den europeiska sommaren 2023 är en av Royal Caribbeans nyaste kryssningsfartyg, Odyssey, som kommer tillbaka till regionen efter en lyckad första sommar i 2022. Gäster kan välja mellan 7- till 9-nätterskryssningar från Rom till Neapel, de idylliska grekiska öarna och Turkiet. Utöver detta finns även en 12-nätterskryssning med fokus på det Heliga Landet med stopp i de sprudlande städerna Limassol, Ephesus och Jerusalem. Från de ikoniska vita husen i Santorini, Grekland till Tempelberget i Jerusalem och ruinerna av den antika staden Ephesus – en UNESCO Världsarvsplats – är en värld från århundraden tillbaka inom räckhåll. 

  • Symphony of the Seas – Kryssning från: Barcelona och Rom

En av Time’s Världens bästa platser under 2018 och Royal Caribbeans omtalade Oasis Class-kryssningar, Symphony, beger sig mot västra Medelhavet. Resenärer kan sätta kurs på en 7-nätterskryssning från Barcelona eller Rom, till en rad olika destinationer inklusive Neapel, Palma de Mallorca och Provence. Vare sig resenärer utforskar slott och katedraler från 1300-talet i Mallorca eller förundras över Duomo-katedralen i Florens, Italien, kan de förvänta sig dagar fullspäckade av rik kultur och historia. 

  • Serenade of the Seas – Kryssning från: Barcelona 

Serenade kommer att ha sin bas på den varma kusten i Barcelona med kryssningsturer på 8 nätter till västra medelhavet, 12-nättersrutter till de grekiska öarna och en 5-nätterskryssning till Italien och Frankrike. Stränder och beats väntar i Ibiza, Spanien, den legendariska elektroniska musik-scenens hem, medan Cote d’Azur erbjuder en glamorös tillflykt i ikoniska staden Cannes, Frankrike

  • Explorer of the Seas – Kryssning från: Venedig (Ravenna), Italien

Explorer, ny till Ravenna, Italien, kommer att ta sig ut och upptäcka det Egeiska havet och för första gången besöka Olympia, Grekland – de Olympiska spelens födelseplats – bland en mängd pittoreska destinationer. 7-nätterskryssningarna kommer att segla till de grekiska öarna och till andra Medehavspärlor så som Kotor, Montenegro, och Chania, Kreta

  • Brilliance of the Seas – Kryssning från: Rom and Venedig (Ravenna), Aten, Grekland och Barcelona, Spanien 

Från Italien, Grekland och Spanien erbjuder kryssningen Brilliance en möjlighet att resa med öppen resplan. Resenärer kan välja mellan fyra otroliga europeiska städer för att starta och avsluta deras äventyr i västra Medelhavet, de grekiska öarna eller det Adriatiska havet. 7-nätterskryssningarna kommer att gå från Rom till Aten, Aten till Venedig, Venedig till Barcelona och Barcelona till Rom. Destinationer som Diocletianus Palats i Split, Kroatien, Markuskyrkan i Venedig och Praetorian Palace i Koper, Slovenien – en ny destination för Brilliance – är bara några av de topplatser som väntar resenärer.

  • Rhapsody of the Seas – Kryssning från: Haifa, Israel, och Limassol, Cypern 

Rhapsody blir det första kryssningsfartyget från Royal Caribbean som reser från Limassol och Haifa under samma säsong. Den nya sommarkombinationen består av 7-nättersturer till utvalda hamnar i Turkiet, Israel och Grekland, inklusive Skitathos och Thessaloniki, Grekland som besöks för första gången. Med start i september kommer kryssningsfartyget göra kortare turer på 4- och 5-nättersturer från Haifa och besöker Cypern och de grekiska öarna

  • Anthem of the Seas –Kryssning från: Southampton, England

Anthem, en återkommande favorit, kommer kalla Southampton, England sitt hem för tredje året i följd. Äventyrslystna semestrare kan välja mellan 7-nättersäventyr till Spanien och Frankrike, eller till de norska fjordarna. De kan besöka destinationer som är nya för Anthem, inklusive Måløy och Haugesund, Norge, och Cork, Irland. Längre resor, 11- och 12-nätterssemestrar, kommer att gå ännu längre, till platser så som Lissabon, Portugal; Vigo, Spanien; och Kanarieöarna. Från provsmakning av lutfisk i Stavanger, Norge, till shopping bland lokalproducerade varor i Lanzarote, Kanarieöarna, finns det erfarenheter rika på kultur och utomhusäventyr.

  • Voyager of the Seas – Kryssning från: Stockholm, Sverige and Köpenhamn, Danmark

Voyager återkommer till norra Europa med kryssningar från Stockholm, Sverige och Köpenhamn, Danmark med 7- till 11-nättersrutter runt Skandinavien, Estland och Ryssland. Det kommer att finnas fantastiska resmål att upptäcka, som exempelvis Uppståndelsekyrkan i St. Petersburg, Ryssland, och Sveaborg Helsingfors, Finland, ett av landets mest populära landmärken och del av UNESCO:s världsarvslista. Gäster som söker längre semestrar kan ta en tur från San Juan, Puerto Rico, till Köpenhamn, en 14-nättersrutt som inkluderar övernattning på Bermuda och besök till St. Thomas, Frankrike och Belgien

  • Jewel of the Seas – Kryssning från: Amsterdam, Nederländerna 

Hela sommaren kommer kryssningsfartyget Jewel att ha turerfrån Amsterdam, Nederländerna som välkomnar resande på 12-nättersrutter till Polcirkeln, de brittiska öarna, Island och Irland.  Pittoreska destinationer som den Blå Lagunen i Reykjavik och de vita klipporna i Dover, England kommer bara att vara en natts vila bort. 

More from Benny Sjölind
Här är är GPS-löparklockan som Eliud Kipchoge använder
När Eliud Kipchoge den 25 september 2022 satte ett nytt världsrekord i...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *