Belmond samarbetar med Dior – öppnar pop-up-spa i Portofino

Belmond dior hotell

Belmond presenterar nu ett samarbete med Dior för en ny upplevelse i den legendariska trädgården på Splendido, Portofino – en av de mest exklusiva stränderna på den italienska rivieran.

Fram till den 30 september 2022 kommer hotellets fridfulla trädgårdar med utsikt över den skimrande Portofinobukten att vara platsen för två Dior-spa gazebos, som erbjuder hudvårdsbehandlingar och särskilt utformade tekniker.

Dior kommer också att förvandla två däck på den exklusiva strandklubben Bagni Fiore med husets distinkta Toile de Jouy-mönster, öppna en unik konceptbutik och lansera en begränsad upplaga av parfymen Escale à Portofino med titeln “Splendido Edition”.

Jardin des Rêves Dior

Belmont dior hotell 2022

Splendidos grönskande blomsterträdgårdar och enastående naturskönhet, som ligger på den liguriska kustens karga bergssluttning, återspeglas i pop-up-spaet med namnet “Jardin des Rêves Dior” (Drömmarnas trädgård). Maria Grazia Chiuri, kreativ chef för Diors damkollektioner, har inspirerats av lövverket som omger pop-up-spaet och har omskapat husets ikoniska tyg som dekorerar lusthusen, toile de Jouy, i en livlig lövgrön färg för att smälta in i den frodiga omgivningen.

Gästerna bjuds in på en resa för välbefinnande med en behandlingsmeny med signaturbehandlingar för ansikte och kropp som bygger på Diors kunskaper och expertis inom hudvård. För att hedra samarbetet lanserar Dior en ny Dior Bronze Signature Massage, som är inspirerad av den jämnåriga hudvårdsserien, och som är inriktad på att öka utstrålningen och glöden medan man slappnar av i det italienska solskenet.

Gästerna uppmanas att stanna upp och reflektera efter behandlingen i en relaxavdelning med rottingstolar, innan de lockas tillbaka till Splendidos swimmingpool för ett uppfriskande dopp eller en lat lunch på terrassrestaurangen La Terrazza, som är fylld av blåregn.

En plats i paradiset

Belmond Dior hotell italien

Under sommarsäsongen bjuds Splendidos invånare in att koppla av vid Bagni Fiore, en av bukten Paraggis vackraste och mest exklusiva stränder, bara ett stenkast från Portofino. Bagni Fiore är en del av Portofinos naturpark och ett skyddat havsområde, där båtar är förbjudna i bukten. Bagni Fiore är ett fridfullt paradis som uppskattas för sitt kristallklara och lugna vatten.

Belmond Dior samarbete

I år kommer en Dior-pop-up-spahytt att pryda stranden och erbjuda innovationer för avkoppling av kropp och själ, eftersom hytterna och möblerna i strandklubben vid vattnet, inklusive en loungebar, kommer att förvandlas av Dior med det livliga naturgröna Toile de Jouy-trycket. Ett stenkast från Bagni Fiore ligger Langosteria Paraggi, med sin pied-dans-l’eau-restaurang, som välkomnar gästerna varje dag från lunch till middag.

En Dior-konceptbutik med sommarkreationer för kvinnor designade av Maria Grazia Chiuri, inklusive Dioriviera-kollektionen, samt delar från herrgarderoben av Kim Jones, konstnärlig ledare för Diors herrkollektioner, kommer att öppnas i Paraggi.

Belmond Dior samarbete hotell

Konfektion, väskor, skor och säsongstillbehör, som solglasögon, kommer att presenteras i ljusa miljöer med väggar täckta av strukturerade monokroma toile de Jouy-tapeter och interiöra accenter av trä, rör, sisal och mässing – som hyllar Diors designfundament.

Sittmöbler som är specialdesignade av en lokal hantverkare hyllar Italiens arv och värdefulla kunnande genom att frammana designen av den ikoniska traditionella chiavarina-stolen som skapades 1807.

La Dolce Vita

Belmond Dior samarbete

Splendido, A Belmond Hotel, Portofino, är ett restaurerat 1500-talskloster som är en symbol för italiensk glamour och har lockat till sig stjärnor från scen och film genom åren, bland annat från La Dolce Vita. Den glamorösa rosa fasaden välkomnar gästerna till rena njutningar inombords; en uppvärmd saltvattenpool med en sensationell utsikt över kusten, oemotståndliga rätter med de färskaste lokala skaldjuren och traditionell ligurisk matlagning samt rymliga pastellfärgade rum inredda i mitten av århundradet.

I hjärtat av Portofinos hamn bjuder systerboendet Splendido Mare in gästerna till den livliga piazzetta för avslappnad sofistikering. Njut av en aperitivo utomhus och ät på DaV Mare, en restaurang som drivs av familjen Cerea, innan du tar den kostnadsfria pendeln tillbaka till den legendariska grande dame på sluttningen.

Läs mer: Orient Express öppnar hotell i Italien

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Nu finns det kultförklarade hårvårdsvarumärket IGK i Sverige
Graaf Ledin PR glädjer sig åt att introducera det banbrytande hårvårdsmärket IGK...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *