Hyundai Mobis demonstrerar framtida fordonskoncept och virtuell provkörning i Metaverse på CES 2022

m vision pop

En av höjdpunkterna på CES 2022 i Las Vegas är att besökarna får uppleva en metaverse-miljö. Flera av de globala leverantörerna av fordonsteknik visar upp sina visioner för framtidens mobilitet under mässan. En av dessa är Hyundai Mobis som demonstrerar framtida fordonskoncept och sin roll i Metaversumet under CES 2022.

CES är känt för att ge en glimt av framtida fordonsteknik och mobilitetslösningar. 2022 fortsatte denna tradition med presentationer av OEM-fordon och demonstrationer av system- och modulinnovationer från leverantörer av fordonsteknik som kommer att ge säkrare, renare och effektivare rörlighet, globalt sett.

Konceptbilarna M.Vision POP EV och M.Vision 2GO Hydrogen Fuel Cell

Hyundai Mobis en av världens största innovatörer och leverantörer av fordonsteknik, lockade en stor skara besökare på den officiella öppningsdagen av CES-utställningarna genom att visa upp konceptbilarna M.Vision POP EV och M.Vision 2GO Hydrogen Fuel Cell för delad mobilitet. Hyundai Mobis är knutet till Hyundai Motor Group och samarbetar med många OEM-tillverkare – som gör stora framsteg för att utnyttja dess kraft.

I linje med den levande och virtuella “hybrid”-plattformen på CES 2022 kan besökarna på Hyundai Mobis utställning se det ledande fordonstekniska systemet e-corner-modul, med 90 graders rotation av alla fyra hjulen, samt dess kommunikationsbelysningssystem och innovationer inom lastförvaring, både i direktsändning och genom ett virtuellt showroom – för dem som deltar i CES på distans.

Virtuell provkörning i Metaverse

En stor dragningskraft för Hyundai Mobis utställning är den metaversala upplevelsen, kallad JOYTOWN, som ger besökarna en interaktiv “provkörning” med konceptbilarna M.Vision POP och M.Vision 2GO i verkliga situationer.

Metaverse har blivit ett populärt modeord på CES 2022. Med det sagt är metaverse och dess tillämpning fortfarande svårt att förstå för många. CES-utställare som Hyundai Mobis hjälper till att överbrygga klyftan när det gäller förståelsen av metaversum på ett interaktivt, praktiskt och roligt sätt – genom att utnyttja mobilteknik som är välkänd i samhället.

Det är spännande att se ansiktena på dem som besöker vår monter lysa upp när de ser hur deras avatarer går in i en M.Vision POP eller M.Vision 2GO och navigerar i vårt metaversum JOYTOWN. Den fordonsteknik som vi visar på CES kommer att hjälpa våra OEM- och teknikpartners att uppnå sina framtida mobilitetsmål, och det är en ära att få spela en nyckelroll i den processen, säger Hyundai Mobis vice ordförande för kommunikation, Jin-ho Park.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Tretorns vår- sommarkollektion 2024 – Fräscha färger blandat med högklassiga materialval
Nu har Tretorn släppt sin vår- och sommarkollektion för 2024. Deras rika...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *