Hyundai Motor delar med sig av visionen om robotteknik och Metaverse på CES 2022

metaverse framtid

Hyundai Motor Company delar nu med sig av sin vision om att vara pionjär i användningen av robotteknik i både den verkliga världen och Metaverse på CES 2022 som just nu pågår i Las Vegas. Företagets pressdagsevenemang livestreamades också via Hyundai Motor’s YouTube-kanal.

Euisun Chung, verkställande ordförande för Hyundai Motor Group, inledde presentationen, följt av Dong Jin Hyun, vice ordförande och chef för Hyundai Motor Group Robotics Lab, Chang Song, ordförande och chef för Transportation-as-a-Service (TaaS) Division of Hyundai Motor Group och Marc Raibert, grundare och ordförande för Boston Dynamics. De fick sällskap av Ulrich Homann, Corporate Vice President och Distinguished Architect, Cloud+AI på Microsoft.

framtiden inom metaverse

Under huvudtemat “Expanding Human Reach” speglade Hyundai Motors presentationer hur företagets robotikverksamhet kommer att driva på paradigmskiftet mot framtidens mobilitet, genom att gå bortom de traditionella transportmedlen för att förverkliga obegränsad rörelsefrihet för mänskligheten.

Framtiden inom robotteknik i verkliga världen och Metaverse

framtiden för metaverse

Här är några av huvudpunkterna från presentationen:

  • Företaget ska vara pionjär i det nya konceptet “Metamobilitet”, som går bortom fysiska rörelser genom robotteknik och metaverse för att påverka förändringar i den verkliga världen.
  • Skillnaderna mellan framtida mobiliteter kommer att suddas ut genom utökad robotteknik, t.ex. artificiell intelligens och autonom körning.
  • Hyundai utforskar möjligheterna för olika mobiliteter, t.ex. bilar och UAM, att bli smarta accessenheter till plattformen för metaversum.
  • Utvidga mobilitetslösningar till metamobilitet, med hjälp av robotar som ett medium mellan den verkliga och virtuella världen.
  • Företaget kommer också att introducera ett nytt koncept, Mobility of Things (MoT), där traditionellt livlösa föremål kommer att bli rörliga med hjälp av robotteknik.
  • Hyundai kommer också att presentera modulära plattformar för Plug & Drive (PnD) och Drive & Lift (DnL) som allt-i-ett-lösningar för sitt obegränsade MoT-ekosystem.

På Hyundai utnyttjar vi robotteknikens kraft för att åstadkomma stora saker. Vi föreställer oss framtida mobilitetslösningar som möjliggörs av avancerad robotteknik – vi kan till och med utöka våra mobilitetslösningar till Metamobilitet. Denna vision kommer att möjliggöra obegränsad rörelsefrihet och framsteg för mänskligheten, sade Euisun Chung, koncernens verkställande ordförande, under sin presentation.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Hur man skapar bra AI-bilder – Den ultimata guiden
Att skapa AI-bilder kan vara ett spännande och kreativt arbete. Men hur...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *